۳ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۱۷

نصیریان:

نوروز زیباترین جشن جهان است/ میهمان نوازی مهمترین برند مازنی ها

نوروز زیباترین جشن جهان است/ میهمان نوازی مهمترین برند مازنی ها

بابلسر - رئیس موسسه جلب سیاحان کشور از شیخ صفوی، ارگ بم، نقش جهان باغ ایرانی عباس آباد، نوروز و نوروز خوانی به عنوان زیباترین جشن جهان یاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، جلال نصیریان در حاشیه طرح آموزش سراسری اعضای ستاد اجرایی هماهنگی خدمات سفر کشور موسسه آموزشی دانش فراگستر در بابلسر به خبرنگار مهر افزود: وجود بخش های مختلف مرتبط با صنعت جهانگردی چون حمل و نقل و ترابری اعم از هوایی، ریلی، جاده ای، دریایی، اقامتگاه ها و اماکن پذیرایی ، سفرسازان چون گشت گردان ها و دفاتر خدمات مسافرتی ، جاذبه ها و سازمان و نهادهای بازار دار و بازارساز برای توسعه گردشگر ضروری است.

تنوع بخشیدن به اماکن گردشگری ضرری است

وی گفت: اقامت در زمینه گردشگری در ایران تنها در هتل ها خلاصه می شود در حالی که تنوع بخشیدن به اماکن اقامتی و به ویژه پذیرایی خود یک نوع جاده سازی است که در برنامه ریزی های گردشگری باید  به آن توجه شود.

رئیس موسسه جلب سیاحان کشور به جاذبه ها در دو بخش طیعی و دست سازبشر اشاره و گفت: ایران سرشار از جاذبه های گردشگری در این دو بخش کلی است که هر یک را می توان در قالب ملموس و ناملموس بررسی کرد اما نکته مهم  برای توسعه گردشگری این است که باید برای توسعه آن در کشور به آموزش به صورت زیربنایی توجه کرد و به مردم آگاهی داد تا تمامی جاذبه های که در یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۱۹۵ کیلومتر مساحت ایران به ویژه جاذبه هایی دست ساز بشر را که  در طول تمدن بشری ساخته شده را بشناسند و ضمن حفاظت آن به مبلغی برای ارائه محصول گردشگری تبدیل شوند.

وی از شیخ صفوی، ارگ بم، نقش جهان باغ ایرانی عباس آباد، نوروز  و نوروز خوانی به عنوان زیباترین جشن جهان، شاهنامه خوانی، تعزیه، لنج سازی، قالی کاشان بعنوان مفاخر ملی یاد کرد و گفت: تخت جمشید، اهرام ثلاثه و دیوار چین هر یک از بزرگترین آثار شاخص دنیاست اما برتری تخت جمشید بر این آثار این است که در ساخت آنها به جای بردگان از کارگرانی کمک گرفته شده است که بیمه بوده اند و زنان شاغل در آن مرخصی زایمان داشته اند همه اینها جزء جاذبه های ناملموسی است که باید در آموزش های گردشگری به آن توجه شود.

جلال نصیریان با بیان اینکه گشت گردان ها، مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و تورلیدرها نقش اساسی در صنعت جهانگردی دارند و باید در اجتماعات گردشگری چون نمایشگاه ها و جشنواره های شرکت کنند، افزود:  با برگزاری تورهای آشناسازی بعنوان یکی از فنون رایج در دنیا جاذبه های گردشگری کشور را معرفی و تبلیغات کنند و باید بازارداری و بازارسازی را یاد بگیریم تا زمینه تداوم حضور یک گردشگر را به کشور فراهم کنیم.

توریسم راضی موجب ورود پنج توریسم می شود

وی با اشاره به اینکه هر توریسم راضی موجب ورود ۵ توریسم و هر جهانگرد ناراضی مانع سفر ۱۱ نفر خواهد بود گفت:حمل نقل، اقامتگاه ها، مراکز اقامتی، جاذبه ها و سفرسازان باید همانند ۵ انگشت دست با هم هماهنگ باشند تا گردشگری در مسیر درست خودش بیفتد و توسعه پیدا کند تا این روند تک کیشه ای نشود و تمامی دستگاه ها و نهادهای دخیل در گردشگری به عنوان مثال در کمیسیون جمع نشود این موازی کاتری و پراکندگی ادامه خواهد داشت و مانع رشد توریسم می شود.

وی با بیان اینکه ایران مشهور به مهمان نوازی است، گفت: با توجه به شهرت ایران به مهمان نوازی اما برای میزبانی درست باید به اصولی مجهز شود که به آن الگوی رفتاری گردشگری نامیده می شود که امروزه با رشد توریسم به یک دانشی تبدیل شده که در این صنعت حرف اول را می زند.

این استاد دانشگاه دیدگاه های میهمان نوازی را در فرهنگ ایرانی در بخش های مختلف ملی؛ مذهبی، ملی مذهبی و فراملی و علمی اشاره  و اظهارداشت: نماد ملی کشور در مهمان نوازی به یک هزار و ۴۰۰ سال پیش به توصیه انوشیروان و یا سعدی بر می گردد و یا از نگاه مذهبی تاکید پیامبر مکرم اسلام حضرت محمد (ص) به تکریم میهمان ولو اینکه کافر باشد نشانه حرمتی است که اسلام رای میهمان قائل است.  

وی با بیان اینکه روحیه میهمان نوازی از دیدگاه ملی مذهبی در دیدگاه عارفانی چون نظامی، مولانا، سهروردی، عطار، حافظ و غیره مشهود است، افزود:در نگاه علمی و فراملی براساس تقسیم بندی جامعه شناسی نوین  که سمبل آن دانشمند رفتارشناس آمریکایی آبراهام مازلو است نیازهای انسان به ۴ گروه نیازهای جسمانی و فیزیولوزیکی، امنیت، اجتماعی و رضایت و احترام تقسیم می شود که در گردشگری و آداب میهمان نوازی باید رعایت شود.

میهمان نوازی مهمترین برند کشور بویژه مازندران است

نصیریان میهمان نوازی بعنوان مهمترین برند کشور به ویژه مازندران دانست و اذعان داشت:ایران دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار جاذبه است اما از نظر بازدیدکنندگان هنوز بعنوان یک برند مطرح نیست در حالی که روحیه میهمان نوازی توسط بسیاری از گردشگران و سفرنامه هایی که در ادوار مختلف برجای مانده بعنوان شاخصه ایرانیان ذکر شده که می تواند بعنوان یک برند و جاذبه برتر معرفی شود.

گردشگری صنعت پویایی است

وی با اشاره به اینکه گردشگری صنعت پویایی است که با ۷/۴ درصد رشد در دنیا یش از صنایع دیگر در حال رشد است این رشد در آسیا که ایران هم جزء آن است حدود ۵ درصد است، اذعان داشت: توریسم با رشد دو برابری مواجه بوده و یک تریلیون و ۳۰۰ میلیون دلار ارز آوری داشته است.    

وی از توصیه طالب رفاهی دبیرکل سازمان تجارت جهانی جهانگردی در سفر به ایران را بعنوان یک فرصت نام برد و گفت: این توصیه نه بخاطر جاذبه های ایران بلکه به دلیل امنیت کشور نسبت به کشورهای همسایه است که مهمترین عنصر در توسعه توریسم به شمار می آید.

نصیریان با بیان اینکه جهانگردی دارای سود اقتصادی سرشاری است برای همین هم باید مردم را نسبت به آن آگاهی داد، افزود: موافقان این صنعت معتقدند که توریسم ژنراتوری است که در سه مقوله ایجاد اشتغال می کند اشتغال مستقیم که ۱۰ تا ۱۱ درصد کل اشتغال کشور را شامل می شود و اشتغال غیر مستقیم که در خدمت رسانی به گردشگران نقش اساسی دارد و در آخر اشتغال الحاقی که اگرچه محاسبه آن مشکل است اما توسعه جهانگردی موجب ایجاد اشتغال در بخش های دیگر می شود و در واقع حلال مشکل کشورهایی است که از مشکل بیکاری رنج می برد.

وی بیان کرد: گردشگری وفاق ملی ایجاد می کند و همه اقوام و ملت ها را به هم متصل می کند خرد فرهنگ هایی که فرهنگ ایرانی را موزائیکه کرده با توسعه گردشگری هماهنگی بیشتری پیدا می کند رای همین هم صنعت جهانگردی را کلید صلح جهانی می دانند.

صادرات نامرئی مزیت توزیسم

وی از صادرات نامرئی بعنوان یکی از مزایای توریسم نام برد و گفت:جهانگردی موج ایجاد صنایع کوچک می شود که موج بهره مندی صنایع کوچک می شود و درصد اشتغال جوانان در این مناطق در این صنعت سیار بالاست.

نصیریان اذعان داشت: منتقدین به صنعت توریسم معتقدند توسعه گردشگری موج تهدید محیط زیست و یکسان سازی صنعت غذایی کشور و کم رنگ شدن نوشیدنی های اصیل و بومی می شود قافل از اینکه گردشگر یا جهنگرد برای تجربه عمین تفاوت ها سفر می کند و این رنامه ریزان این صنعت هستند که می توانند از این صنعت برای آبادانی کشور یا نابودی آن استفاده کنند.

وی از نبود تنوع در اقامتگاه ها ی کشوربعنوان یکی از چالش های گردشگری یاد کرد و گفت:از ۳۰ نوع رایج در دنیا تنها چند نوع آن در ایران وجود دارد، گردشگری در ایران بیشتر ارزبر است تا ارزآور به طوری که در سال گذشته در مقابل ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار گردشگر ورودی ۷ میلیون خروجی داشتیم اقامت در خارج از ایران به ویژه کشورهای توریست پذیر همسایه بسیار کمتر از اقامت در هتل کیش و قشم است اینها مواردی است که باید چاره اندیشی شود.

نصیریان افزود:رویدادسازی در دنیا رایج است و ابزاری برای توسعه گردشگری است. در ونیز ایتالیا رستورانی وجود دارد که مردم رای نشستن در صندلی ارنست همینگوی نویسنده رمان پیر مرد و دریا چندین برابر هزینه می کنند و یا مسیر چگوارا در بولیوی و چارز داروین در جنگلهای آمازون بخاطر حس خود را در جایگاه بزرگان دیدن انسان توریست پذیر است در حالی که بعنوان مثال رمان کلید استاد دولت شاهی و یا نیما یوشیج هنوز در نگاه گردشگری قریب مانده است.

وی با بیان این مطلب که توسعه جامعه میزبان یکی از مهمترین مسائل در توسعه گردشگری است و گردشگر باید این امنیت را داشته باشد که حتی بدون یک نوشیدنی به منطقه سفر کند افزود:غذا گردی و سرو غذاهای بومی از اهمیت خاصی برخوردار است کباب خوری برای گردشگران یک جاذبه است اما وجود غذاهای متنوع به ویژه غذاهای محلی هم برای تنوع بخشیدن به منوی غذایی بسیار اهمیت دارد چرا که یک سوم هزینه مسافر صرف غذا در سفرمی شود.

نصیریان به نبود سرویس های بهداشتی بعنوان یکی از چالش های گردشگری یاد کرد و گفت:به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور بیش از ۹۰ درصد هتل ها و تاسیسات گردشگری کشور استاندارد نیستند در حالی که تا چند سال دیگر ۱۰ میلیون گردشگر خارجی وارد کشور خواهد شد و بیشتر آن هم از کشورهای عربی خواهد بود و درآمد حاصل از آن هم ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار است.

وی افزود:نفت همه ما را تنبل بار آورده است در حالی که ترکیه ۸۶ درصد تولید ناخالص ملی اش را از طریق توریسم تامین می کند توریسم می تواند جایگزین صنعت نفت شود و برای توسعه توریسم هم می توان حتی از لباس مازندران، موسیقی و غذای محلیش استفاده کرد.

کد خبر 2504001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha