به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام بهرامی در شانزدهمین همایش پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تهران اظهار داشت: اگر با جرم برخورد کنیم جامعه نیروهای مسلح دچار مشکل نمیشود و آبرو و حیثیت نیروهای مسلح خدشهدار نخواهد شد. متاسفانه پروندههایی در این رابطه داریم که فقط یک نکته را عرض میکنم و میخواهم فرماندهان به این موضوع توجه داشته باشند.
وی اضافه کرد: یکی از مسائلی که ما امروز گرفتار آن هستیم این است که معاملات و قراردادهای مهمی انجام میشود ولی تضمین کافی گرفته نمیشود. اینگونه باید با بیتالمال برخورد شود؟
بهرامی ادامه داد: از جناب دکتر فیروزآبادی درخواست دارم که با این مسئله قاطعانه برخورد شود و قبل از اینکه پروندهای تشکیل شود و مشکلی به وجود بیاید جلوی آن را بگیریم و با هر کسی که معاملهای انجام داده و قرادادی بسته ولی تضمین کافی گرفته نشده برخورد شود. مهمتر از برخورد تلاش کنیم که این اتفاق به وجود نیاید و مفهوم پیشگیری همین است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در ابتدای سخنان خود درباره پیشگیری از وقوع جرم اظهار داشت: جرم از ابتدای عالم وجود داشته و آنچه که ما میدانیم نخستین جرمی که اتفاق افتاد آنطور که در سوره مائده آمده داستان هابیل و قابیل بود.
وی با اشاره به اینکه جرم در زندگی بشر تبعات فراوانی دارد افزود: انسان ذاتا موجود شریفی است و مهمترین مسئلهای که باعث میشود انسان سقوط کند انجام دادن جرم است و از دیدگاه اسلام ما موظف هستیم از سقوط انسانها جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح یادآور شد: در همان اوایلی که پس از پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح را مطرح کردیم خدمت سرلشکر فیروزآبادی رسیدم و خواستار حمایت ایشان شدم و سرلشکر فیروزآبادی در پاسخ به درخواست من گفتند آیا غیر این ما نیز وظیفهای داریم.
بهرامی با اشاره به گزارش مربوط به پیشگیری از وقوع جرم در کانادا در سال ۲۰۰۲ اظهار داشت: براساس این گزارش کانادا در سال ۲۰۰۲، ۱۱ میلیارد برای مقابله با جرائم و برخورد با مجرمین هزینه کرده که این هزینهها بیشتر مربوط به هزینههای پلیس، دادگاهها و سازمان زندانهاست. در این گزارش آمده است که اگر سایر هزینهها را نیز ضمیمه کنیم بیش از ۷۰ میلیارد برای پیشگیری از جرم هزینه میشود.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی وظیفه دارد با جرم، مجرم و فساد در انواع مختلف برخورد کند افزود: مبارزه با فساد که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر آن تاکید کرده است تنها منحصر به جامعه نیست و در نیروهای مسلح همه ما وظیفه داریم با فساد برخورد کنیم.
رئیس سازمان قضایی تاکید کرد: نیروهای مسلح به عنوان امانت در اختیار ما هستند و نباید به خاطر سهلانگاری این سرمایه مهم از بین برود. در نیروهای مسلح برخلاف جامعه وقتی کسی دچار جرم مهمی میشود از درجه اعتبار کاملا ساقط میشود و نمیتوان دیگر از آن استفاده کرد.
این مقام مسئول در دستگاه قضایی ادامه داد: درخواست دارم نهاد پیشگیری از وقوع جرم را در نیروهای مسلح مستحکمتر کنیم. هر چند در نیروهای مسلح برای پیشگیری از وقوع جرم اهتمام وجود دارد و تاکنون موفقتر از سایر نهادها عمل شده است اما باید بیش از این تلاش کنیم.
وی تاکید کرد: نیاز داریم یک نهاد پیشگیری از وقوع جرم در راس نیروهای مسلح داشته باشیم که دائما بحث پیشگیری از وقوع جرم رصد و ابعاد اجرایی آن ارزیابی شود.
وی با بیان اینکه در سال جاری بحث ضربو جرح در نیروهای مسلح در دستور کار سازمان قضایی نیروهای مسلح قرار گرفت گفت: علت قضیه این بود که چند وقت پیش خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیدم و گزارشی درباره جرائم نیروهای مسلح از جمله ضربوجرح را مطرح کردم که آقا فرمودند «این را باید علاج کرد نیروی انتظامی باید بنشینند و فکر کنند که چگونه باید جلویش را بگیرند این چیز بدی است چون نیروی انتظامی با مردم مواجه است تاثیراتش مستقیم به ذهن مردم برمیگردد برخلاف ارتش و سپاه که در داخل خودشان است».
به گفته وی ضرب و جرح در نیروی انتظامی به دلیل ارتباطی که با مردم دارند ومجرمین دارند بیشتر اتفاق میافتد.
وی ضرب و جرح را مصداق ظلم خواند و گفت: ضرب و جرح در حکومت بسیار سخت است زیرا حکومت برای رفع ظلم ایجاد میشود و اگر خود حکومت و اجزای آن ظلم کنند بسیار خطرناک است. چرا که یکی از اهداف حکومت رفع مظالم است.
حجتالاسلام بهرامی با اشاره فرمایش حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه آفت اقتدار ستم و خوشیفتگی است ادامه داد: علت سقوط بسیاری از حکومتها ظلم و ستم است بنابر این ضرب و جرح بویژه در حکومت بسیار مهم است و باید روی آن کار کرد.
نظر شما