به گزارش خبرنگار مهر، شاپور رجایی صبح چهارشنبه در نشست مسئولان جم اظهار داشت: آب شرب جم باید از منابع زیرزمینی تامین می شد اما علیرغم انتظارات، این امر میسر نشد.
وی با بیان اینکه دو طرح آبرسانی بزرگ با ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این شهرستان شروع می شود، ادامه داد: خطوط آبرسانی سیراف به جم و باغان به جم توسط صنعت نفت جبران میشوند.
مدیر عامل آب منطقه ای استان بوشهر با بحرانی خواندن وضعیت منابع آب زیرزمینی شهرستان جم افزود: سالانه ۳۰ میلیارد مترمکعب آب در دشت های این شهرستان هدر می رود.
رجایی ادامه داد: برای جبران کسری این آب، ضروری است که کشت خارج از فصل گوجه فرنگی و جالیز، محدود شود چرا که کشاورزان شالیزکار جم سال گذشته هیچ عواید اقتصادی نداشتند و در سال آینده نیز دچار مشکل می شوند.
وی بر ممنوعیت هرگونه انتقال آب غیرمجاز تاکید کرد و گفت: دو ماه به کشاورزانی که انتقال آب غیرمجاز دارند فرصت دادیم اما هنوز لیست قابل توجهی از این انتقال آب های غیرمجاز وجود دارد که در صورت نیاز با آنان برخورد قانونی خواهد شد.
مدیر عامل آب منطقه ای استان بوشهر خاطرنشان کرد: باغات مردم خشک شده و آب شرب ندارند لذا با کسانی که چاه های فاقد پروانه و غیرمجاز به ویژه در کنار قنات ها حفر کردهاند برخورد قاطع و قانونی میشود.
رجایی گفت: در سال آینده طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اجرا می شود و دشتهای جم و ریز به عنوان پایلوت این طرح خواهند بود.
وی ادامه داد: با این کار در یک برنامه زمانبندی دو ساله از افت آب این دشتها جلوگیری میکنیم و سپس در یک برنامه زمانبندی هشت ساله، دشت را به تعادل می رسانیم و اگر این کار صورت نگیرد در مدت کوتاهی دشت های جم و ریز خشک خواهد شد.
مدیر عامل آب منطقه ای استان بوشهر با اشاره به برداشت بی رویه مصالح رودخانه ریز تصریح کرد: برداشت مصالح باید با پتانسیل سنجی انجام شود و از آنجا که مسیر رودخانه برهم زده شده، اگر آب رفت ریز برداشته شود، دشت های ریز و انارستان تغذیه نمی شوند لذا از این برداشت ها جلوگیری خواهد شد.
رجایی افزود: با تعیین کارگروهی، محدوده برداشت مصالح از رودخانه ریز مشخص خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه طرح آبخیزداری بیش از طرح های آبی، می تواند در حل مشکل آب، موثر باشد اضافه کرد: ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری آب در شهرستان جم باید به خوبی استفاده شود.
مدیر عامل آب منطقه ای استان بوشهر گفت: سرانه سرمایه گذاری برای تامین آب شرب جم برای هر نفر، بالغ بر ۱۰۰میلیون ریال است که در هیچ جای کشور این گونه نیست.
نظر شما