به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان در اظهاراتی در جمع وزرای دولت وحدت ملی افغانستان گفته بود که مذاکره با طالبان می تواند از چند روز دیگر آغاز شود و این مذاکرات به سود منافع افغانستان است. همچنین محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در سخنانی تصریح کرده بود که شرایط برای صلح در افغانستان در طی ۳۶ سال گذشته تا این اندازه آماده نبوده است.
سید اکبر آغا از اعضای برجسته طالبان به خبرنگار مهر در کابل گفت که همه کشورهای منطقه از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان استقبال می کنند و طالبان نیز در صورتی که آمریکا به روند خروج خود از افغانستان ادامه دهد، آمادگی دارد تا حضور فعال در گفتگوهای صلح داشته باشد.
این عضو طالبان افزود که کشورهایی همچون هند و چین نیز حضور آمریکا در افغانستان را مشکل خود می دانند و به همین دلیل همزمان با کاهش نیروهای آمریکایی در خاک افغانستان، به عنوان میانجی صلح، وارد عمل شده اند.
وی، ضمن استقبال از میانجیگیری هند و چین برای گفتگوهای صلح تاکید کرد که طالبان حاضر نیستند وارد بدنه حکومت فعلی شوند، اما در صورت پیش رفت روند صلح، در یک انتخابات آزاد و شفاف شرکت خواهند کرد.
سید اکبر آغا گفت که چنانچه طالبان در قالب یک توافق و با گرفتن چند وزارتخانه وارد بدنه حکومت شوند، طرفداران شان از آنها خواهند پرسید که جنگ های گذشته آنها به چه دلیلی بوده است؟ و به همین دلیل ورود به بدنه حکومت، از سوی طالبان امکان پذیر نیست؛ اما در صورت برگزاری یک انتخابات عادلانه و شفاف که همه مردم افغانستان و از جمله طرفداران طالبان در آن حضور داشته باشند، در ساختار سیاسی افغانستان حضور خواهند یافت.
وی، با رد حضور گروه داعش در افغانستان گفت که اصلا هیچ فردی تحت عنوان داعش در افغانستان فعالیت ندارد و شایعه های حضور داعش در افغانستان، توسط برخی از کشورهای خارجی با هدف لطمه زدن به روند گفتگوهای صلح صورت می گیرد.
این مقام پیشین طالبان افزود که ملا عبدالرؤوف که حدود دو هفته قبل به عنوان والی خراسان داعش در افغانستان کشته شد، علیرغم داشتن اختلافاتی با برخی مقامات طالبان، به ملا محمد عمر رهبر طالبان وفادار بوده و هیچ ارتباطی با داعش نداشته است.
وزیر عدلیه حکومت طالبان گفت که گروه داعش هم اکنون در سوریه و عراق درگیر جنگ است و به دلیل مشکلات ناشی از جنگ، اساسا نمی تواند در حوزه افغانستان فعالیت داشته باشد. .وی تاکید کرد که زمزمه های حضور داعش در افغانستان، دسیسه ای برای مختل کردن روند صلح است.
وی حضور نیروهای خارجی را مهمترین عامل جنگ و درگیری در منطقه دانست و گفت که با آمدن نیروهای خارجی به افغانستان و عراق، جنگ و گرفتاری به مردم این کشورها تحمیل شده و آنچه که در سوریه، لیبی و سایر کشورهای اسلامی روی می دهد نیز به همین دلیل است.
این عضو ارشد طالبان در بخش دیگری از سخنان خود، یاد آور شد که پس از پایان سال 2014 به عنوان آخرین سال حضور نیروهای خارجی در افغانستان، اوضاع این کشور تغییر کرده و انتظار می رود که پاکستان نیز با این تغییر اوضاع، در صدد تغییر سیاست های خود باشد.
وی گفت که امنیت افغانستان و پاکستان به هم مرتبط و به هم تنیده است و به همین دلیل، می توان تا حدی به همکاری پاکستان در حمایت از روند صلح در افغانستان امیدوار بود.
نظر شما