به گزارش خبرنگار مهر، نوذر شفیعی صبح پنجشنبه در سومین اجلاس هم اندیشی ملی خزر اظهار کرد: این جلسه ها باعث می شود روند همگرایی در دریای خزر تقویت شود و از این دریا به عنوان حلقه وصل استفاده شود.
وی با بیان اینکه هدف از چنین جلسه هایی بحث و تبادل نظر و گفتگو پیرامون دریاچه خزر است افزود: برای ما دارای اهمیت بوده و به همین خاطر کمیته ویژه و خاص در این خصوص تشکیل شده است.
وی ادامه داد: کمیته های دفاعی، امنیت، سیاست خارجی، بسیج، مطالبات ملی و حقوق بشر کمیته های زیر مجموعه کمسیون امنیت ملی برای توجه بیشتر به بعضی موضوعات تشکیل شده است.
شفیعی تصریح کرد: رصد کردن تحولات خزر برای هر کشوری مهم است تا بدانند در حوزه های سیاسی، امنیتی و زیست محیطی این دریاچه چه می گذرد.
وی با اشاره به ارائه راهکار برای به حداکثر رساندن استفاده از ظرفیت های خزر، گفت: در اجلاس های گذشته مباحثی شکل گرفته و باعث پیشرفت نهادهای ذی نفع در دریای خزر شده است.
عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در دی ماه ۱۳۸۸ اولین اجلاس در استان گیلان و در سال ۱۳۹۱ دومین اجلاس در استان مازندران برگزار شده است و سومین اجلاس هم امسال به میزبانی استان گلستان در حال برگزاری است.
شفیعی خاطر نشان کرد: این اجلاس را در استان های ساحلی برگزار کردیم تا به نوعی مثمرثمر باشد و مسایل و مشکلاتی که استان های ساحلی ما در ارتباط با خزر دارند مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: این اجلاس ها به تصمیم سازی و تصمیم گیری در سطح کشور کمک می کند و مباحثی که در این زمینه در نظر گرفته می شود زمینه ای برای تصمیم سازی های آینده است.
شفیعی گفت: ایجاد هماهنگی و همسویی بین نهادهای زیربط برای حرکت سیاست های واحد است و ناهماهنگی در این مورد باعث می شود که فرصت هایی از دست برود.
عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: پرکردن خلا فکری بین بدنه اجرایی و دانشگاهی یکی دیگر از اهداف این اجلاس است به دلیل اینکه دانشگاه های ما نمی دانند در حوزه اجرایی چه می گذرد و شکاف بزرگی در این خصوص به وجود آمده است.
شفیعی از نهاد ها خواست تا براساس حساسیت و ضرورت در حوزه کاری خود مسایلی را مطرح کنند تا در نهایت به یک جمع بندی کلی برسیم و بیانیه پایان سومین اجلاس هم اندیشی ملی خزر خوانده شود.
نظر شما