۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۴

صادقلو:

قانون حفاظت و ذخایر جایگزینی دریای خزر اصلاح شود

قانون حفاظت و ذخایر جایگزینی دریای خزر اصلاح شود

گرگان- استاندار گلستان گفت: با توجه به مشکلات دریای خزر باید قانون حفاظت و ذخایر جایگزینی دریای خزر اصلاح و مورد توجه جدی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن صادقلو ظهر پنج شنبه در سومین اجلاس هم‌اندیشی دریای خزر، اظهار کرد: اتاق پیگیری نسبت به حساسیت های مشترک در سطح بینالمللی و استانهای همجوار با توجه به درجه اهمیت مسائل باید راهاندازی شود.

وی با بیان اینکه نجات دریای خزرتنها  در استانهای شمالی شکل نمیگیرد، افزود: اگر مسایل مربوط به دریای خزر مدیریت نشود نمیتوان به نتایج مطلوب رسید.

استاندار گلستان با توجه به اینکه به حساسیت های مشترک در راستای کشورهای هم جوار حساس باشیم، اظهار کرد: این حساسیت ها در حفاظت از دریای خزر باید به یک تعامل عملیاتی برسد.

وی با بیان اینکه تا امسال هیچ بودجه دریایی نداشتیم، گفت: از این جهت در استان گلستان دارای یک گپ تاریخی هستیم و در بحث دریایی دچار محرومیت شده ایم.

صادقلو با تاکید به اینکه این نشست ها باید خروجی ملموسی را در راستای گشایش برای گلستان داشته باشد، ادامه داد: دریای خزر یک مساله چند بعدی و چند کاربری است.

استاندار گلستان با بیان اینکه باید قبول کنیم دریاچه خزر مخصوصا در راستای آلودگی دچار بحران است گفت: وزش باد، شیب زمین و حضور در نیمکره شمالی باعث شده چرخش در دریاچه خزر به سمت ما باشد و به خصوص در خلیج گرگان به دلیل کانال خوزینی در این منطقه آلودگی مضاعف می شود.

وی ادامه داد: اگر این روند به همین شکل پیش رود در آینده به دلیل بسته بودن دریاچه مانداب و در ادامه گنداب در این دریاچه بعید نخواهد بود.

صادقلو با اشاره به خشکی زایی هایی که در سواحل منطقه گلستان به وجود آمده است، گفت: ۵ کیلیومتر پسرفت دریا را در منطقه گمیشان شاهد بوده ایم.

استاندار گلستان خاطر نشان کرد: هر ساله از کارخانه ها ۴۰۰ تن، از شهرها ۷۸۰۰تن و از بخش صنعت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن ماده روغنی وارد دریاچه خزر می شود.

وی با تاکید بر اینکه صید غیر مجاز یکی از مشکلات مهم دریاچه خزر است، گفت:  صیادهای  غیرمجاز از لحاظ امنیتی دریای خزر را با تهدید مواجه کرده است.

وی در خصوص خاویار استان گلستان گفت: امید ما در پیش بردن توسعه استان گلستان بحث خاویار است که در سال ۱۳۵۳ در استان های شمالی کشور حدود ۱۹۳ تن خاویار تولید داشته ایم.

وی با بیان اینکه اوج تولید خاویار در سال ۱۳۶۴ حدود ۳۰۵ تن بوده است، ادامه داد: این مقدار در حال حاضر در استان های شمالی ۳ تن  است و در استان گلستان در حال حاضر ۹۷۰ کیلوگرم خاویار تولید می شود.

 

کد خبر 2507169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha