به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیامک فرخ فرقانی دبیر اجرایی چهارمین همایش کشوری سوختگی، این مطلب را گفته و عنوان داشته است که سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر در کشور به علت سوختگی بستری میشوند.
پماد تسکین دهنده سوزش سوختگی
در همین ارتباط دکتر محمد صادق شریفی مدیر تحقیق و توسعه شرکت دارویی سازنده پماد "ریکاو"، در حاشیه برپایی این همایش، گفت: پماد سوختگی ریکاو، فرآورده ای است که با توجه به اثراتی که دارد یک داروی منحصر به فرد است و مشابه داخلی و خارجی ندارد. سه اثر بارز اختصاصی آن شامل تسکین سریع درد و سوزش سوختگی، جلوگیری از ایجاد تاول جدید و کاهش ترشحات منطقه آسیب دیده است.
وی افزود: تفاوت استفاده از این پماد در تسکین درد نسبت به استفاده از داروهای مسکن خوراکی سریع تر بوده به گونه ای که بعد از استفاده، ظرف حدود ۱۵ دقیقه درد را از بین می برد و این در حالی است که شروع اثر مسکن های خوراکی به دلیل نیاز به جذب و ایجاد سطح خونی مناسب حداقل یک ساعت به طول می انجامد و خطر ایجاد عوارض سیستمیک آن هم وجود دارد.
شریفی ادامه داد: اثر دوم پماد ریکاو این است که از ایجاد تاول های جدید جلوگیری می کند. این ویژگی در میان داروهای مشابه داخلی و خارجی منحصر به فرد بوده و نقش مهمی در کم کردن هزینه های بعدی درمان و مدت از کار افتادگی بیماران دارد.
وی در همین ارتباط توضیح داد: وقتی در سوختگی تاول نداشته باشیم طبیعتا زخم و عوارض پس از آن را هم نداریم. البته جهت دست یابی به این اثر لازم است دارو هرچه سریعتر استفاده شود بنابراین توصیه می شود این فرآورده در جعبه کمک های اولیه منازل و محیط های کار با مایعات و اجسام داغ، در دسترس باشد.
شریفی گفت: در ارتباط با اثر دیگر این دارو می توان گفت که ریکاو، ترشحات زخم های سوختگی را کم می کند که این باعث می شود طول دوره درمان و عوارض بعدی زخم کاهش پیدا کند.
وی از عفونت به عنوان بیشترین عارضه منجر به مرگ و میر پس از سوختگی نام برد و افزود: به روش آزمایشگاهی اثبات شده که این پماد اثر کنترل عفونت را نیز دارد ولی مطالعه آن از نظر بالینی انجام نشده که امیدواریم در آینده نزدیک استفاده بالینی این اثر نیز به نتیجه برسد.
شریفی گفت: از سایر موارد کاربرد این پماد که به صورت تجربی مشخص شده است، می توان به مواردی چون سوختگی های ناشی از لیزر درمانی، سوختگی ناشی از ادرار در کودکان و همچنین درمان زخم بستر اشاره نمود.
نظر شما