۱۰ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۳۱

«دیوارها» امید نسبی می‌دهد/ تلاش دو جوانه برای رسیدن به خورشید

«دیوارها» امید نسبی می‌دهد/ تلاش دو جوانه برای رسیدن به خورشید

کارگردان نمایش «دیوارها» با اشاره به اینکه در این نمایش تلاش شده امید نسبی در دل مخاطبان شکل بگیرد از اجرای نمایش های کوتاهی برای بیماران مبتلا به ام اس در روزهای شنبه هر هفته خبر داد.

مارال پردلی‌بهروز کارگردان این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: نمایش «دیوارها» از ۶ تا ۲۶ اسفند ماه در تماشاخانه استاد مشایخی (مان) روی صحنه می رود. این نمایش از چهار اپیزود تشکیل شده که هر کدام از آنها را یک نفر به نگارش درآورده است. شروع نگارش این نمایشنامه از کلاس های نمایشنامه نویسی دکتر عطاالله کوپال آغاز شد که در این کلاس ها یکی از بچه های گروه به نام علی اصغر حسینی که در حال حاضر سرپرست نویسندگان نمایش نیز است به ما پیشنها داد که هر کدام شروع به نگارش نمایشنامه های کوتاه بکنیم.

وی ادامه داد: از طرف دیگر همه ما عضو انجمن «شنبه ها با ام اس» هستیم که هر شنبه برای بیماران مبتلا به ام اس در آسایشگاه کهریزک نمایش های کوتاه اجرا می کنند. از آنجا که متاسفانه بیماری بسیاری از این افراد پیشرفته است و ممکن است بعد از مدتی از دنیا بروند تلاش ما در نمایش های کوتاهی که به صورت بداهه اجرا می کنیم این است که امید نسبی را در دل این بیماران زنده کنیم.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: بعد از مدتی که از اجرای نمایش برای این بیماران گذشت ما تصمیم گرفتیم متن های نمایشنامه ها را منسجم تر کنیم و به این نتیجه رسیدیم بهتر است در همه آنها امید نسبی را محوریت نگارش قرار دهیم. در نهایت از میان متونی که نوشتیم ۴ متن نهایی شد که ابتدا قرار بود تنها یک شب برای بچه های مبتلا به ام اس اجرا برود اما بعد متوجه شدیم که کار آنقدر پخته شده که بتوانیم برای اجرای عمومی آن هم اقدام کنیم. البته تمام این ۴ نمایشنامه کوتاه به تایید دکتر کوپال نیز رسیده است.

پردلی بهروز درباره داستان نمایش توضیح داد: این نمایش با محوریت امید نسبی به آدم ها در ۴ اپیزود که همه آنها همزمان در صحنه اتفاق می افتد، اجرا می شود. اپیزود نخست «مهتابگردان» نام دارد و حکایت دو جوانه است که زیر خاک در یک گلدان کاشته شده اند اما زمانی که می خواهند از زیر خاک بیرون بیایند تا به خورشید برسند متوجه می شود که یک سنگ راهشان را سد کرده است. یکی از این جوانه ها ناامید است و دیگری امیدوار به نجات. این اپیزود به عنوان یک خط زنجیر بین دیگر صحنه ها روایت می شود.

وی اضافه کرد: اپیزود دوم «موازنه» نام دارد و علی اصغر حسینی آن را نوشته است. این بخش روایت زندگی دختر و پسری است که با وجود اینکه پسر ۱۰ سال از دختر کوچکتر است و اختلافاتی نیز با هم دارند اما با توجه به همان امید نسبی که تم اصلی نمایش است با یکدیگر به تفاهم می رسند. اپیزود سوم «حقیقت حال» نام دارد و نویسنده آن خودم هستم. این بخش درباره زندگی زن و شوهری است که مرد طبع نویسندگی دارد اما به دلیل اینکه یکبار مطلبی نوشته و مورد نقد قرار گرفته است دیگر دوست ندارد بنویسد. زن نیز که غریزه شاعری دارد به دلیل وابستگی به همسرش و عدم اعتماد به نفس نمی تواند شعر بگوید.

پردلی بهروز در پایان متذکر شد: اپیزود چهارم که «دنیا» نام دارد و نوشته گلشیفته کتال است درباره زندگی زن معلمی است که به خاطر حفظ آبروی دخترش درباره اتفاقی که برای وی افتاده سکوت می کند و در نهایت نیز به اعدام محکوم می شود اما تولد فرزند دخترش نور امید و پیروزی در دل او روشن می کند. در اجرای این نمایش با ساختن دیوارهایی کوتاه بخش های مختلف اپیزودها را از هم جدا کرده ایم و تلاش شده مخاطب بتواند با فضای هر اپیزود ارتباط مناسبی برقرار کند.

رامین زنگنه، آزاده مشعشعی، سونا غضنفری، سیدعلی اصغرحسینی، شایان فصیح زاده، مهرنوش مسعودیان، ستاره زهرایی بازیگران این اثر نمایشی هستند.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از سرپرست نویسندگان: سیدعلی اصغرحسینی، دکور: داریوش پردلی بهروز، عکس: شقایق صمدی، گریم: نسترن نظری، مدیر روابط عمومی: سارا حدادی.

این اثر نمایشی تا ۲۶ اسفند ماه هر روز ساعت ۱۷:۳۰ در تماشاخانه استاد مشایخی (مان) روی صحنه می رود.

کد خبر 2508316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha