۱۸ آبان ۱۳۸۴، ۱۲:۱۱

يك كاريكاتوريست در گفت وگو با " مهر "؛

هنرمند بايد به رسانه خود مسلط باشد

هنرمند بايد به رسانه خود مسلط باشد

من در آثار كاريكاتور خود از تكنيك هاشور استفاده كرده ام. اين تكنيكي است كه در درجه اول، علاقه مرا نسبت به كار اقناع مي كند .

حسام فطرتي - كاريكاتوريست - كه به تازگي در خانه كاريكاتور ايران به برگزاري يك نمايشگاه انفرادي پرداخته است در گفت و گو با خبرنگار تجسمي " مهر" با اعلام اين مطلب گفت:  تكنيك هاشور يكي از مورد علاقه ترين تكنيك هايي است كه در زمينه كاريكاتور به كار مي گيرم. گرچه ممكن است اين تكنيك مخاطبان زيادي را نسبت به اثر پس بزند، اما توجه داشته باشيد كه من نمي توانم براي راضي نگه داشتن مخاطب، كاملا" مطابق با سلايق آنها به ارايه اثر بپردازم.

اين كاريكاتوريست افزود: كاريكاتور هنري است كه لايه هاي مختلفي را در برمي گيرد. اگر به آثار " بلاهادن " دقت كنيد مي بينيد كه اين كاريكاتوريست نخست به كشيدن كاريكاتورهاي سياه و سفيد و درمراحل بعد به تصويركردن اثر به شكل رنگي پرداخته است. تصور من بر اين است كه كاريكاتور با در برگيري لايه هاي مختلف اثر، يكجا بُعد فانتزي را مي طلبد و جاي ديگر به شكل صريح به مسايل اجتماعي مي پردازد. مهم اين است كه هنرمند درهر جايگاهي كه باشد به رسانه خود تسلط كافي داشته باشد. من ترجيح مي دهم سبك ها و تكنيك هاي متعددي را در رشته كاريكاتور تجربه كنم. اين به من جرات مي دهد تا بتوانم ، مايه هاي هنري خود را در ظرف هاي مختلفي به كارگيرم.


فطرتي كه عنوان نمايشگاه اخير خود را " تله موش" گذاشته است در توضيح بيشتر اين نمايشگاه گفت: آثار من در اين نمايشگاه بيشتر تم اجتماعي دارد تا سياسي. در واقع در خصوص اين آثار سعي كرده ام تا موش را نمادي از انسان هاي اجتماع بگيرم و روابط اجتماعي رايج را به نوعي در اين آثار دخيل كنم. تله موش، نماد به نسبت ثابتي است كه در هر اثر به چشم مي خورد. اگر دقت داشته باشيد، موش را در هر اثر به شكل موجودي خنثي مشاهده مي كنيد. هدف من نيز از تصوير كردن اين موش هاي نمادين همين بود. من مي خواستم بيننده با خيره شدن به اثر حالات واحساسات متفاوت را در اين موجودات كشف كند .

وي افزود: گرچه نماد يك مساله كاملا شخصي است، اما من به كاربرد آن دركاريكاتور بسيار معتقدم. ايرانيان همواره از نمادها و سمبل ها براي انتقال پيام ها و نصايح خود استفاده مي كنند. نه تنها در تصوير كردن اثر هنري، بلكه در شعر و اساسا ادبيات ما نيز اوضاع به همين شكل است.

اين هنرمند كه در زمينه تصويرگري كتاب كودك نيز فعاليت مي كند، در اين باره گفت : با يك نگاه اجمالي مي توانيد سري به كتابفروشي هاي سطح شهر بزنيد و متوجه شويد كه كفه كيفيت كتاب هاي خارجي در مقايسه با كتاب هاي داخلي ما سنگين تراست. اين درحالي است كه ما تصويرگران چيره دستي در كشورمان داريم كه بيشتر آنها به خاطرعدم حمايت هاي دولتي به ورطه فراموشي سپرده مي شوند.

حسام فطرتي درنمايشگاه " تله موش" ، 43 اثر كاريكاتور با درونمايه هاي اجتماعي ارايه كرده است. وي دانشجوي رشته گرافيك از دانشگاه آزاد است، تا كنون موفق به برگزاري چندين نمايشگاه انفرادي و گروهي شده است. آثار كاريكاتور اين هنرمند جوان تا 25 آبان ماه در خانه كاريكاتور ايران ادامه خواهد داشت.

کد خبر 251038

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha