به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث سفیدی پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه هماهنگی کارگاه های علمی همایش نکوداشت محیط زیست در اردبیل تصریح کرد: اگر تخریب منابع طبیعی ارتفاعات به شکل و سرعت فعلی تداوم داشته باشد رانش زمین دور از انتظار نیست.
وی افزود: نمونه تخریب در گردنه حیران مشاهده می شود که با ویلا سازی های متعدد و تغییر کاربری خاک از بین رفته و در نتیجه تخریب غیر قابل جبران به دنبال دارد.
رئیس همایش نکوداشت فرهنگ صیانت از طبیعت معتقد است از بین رفتن خاک به منزله از بین رفتن کشاورزی و امنیت غذایی است و با تخریب منابع طبیعی زیان جبران ناپذیری به طبیعت وارد می شود.
سفیدی فزود: مشکلات زیست محیطی استان به یک یا دو مورد بسنده نیست و ما شاهد مشکلات متعددی در ساماندهی دریاچه شورابیل، رودخانه ها و تهدید سیلاب در گردنه حیران هستیم.
وی از جمله اهداف برگزاری این همایش را جلب مشارکت اساتید دانشگاه و پژوهشگران دانست و افزود: در عین حال برای مواجه با مشکلات زیست محیطی باید خود شهروندان نیز بسیج شوند.
این استاد دانشگاه معتقد است رفع مشکلات زیست محیطی در استان در توان یک یا دو دستگاه نیست و همایش های علمی باید بتواند حساسیت عمومی را بر انگیزد.
سفیدی از برگزاری برنامه های متعدد در جنب این همایش در روز ۱۸ اسفند ماه خبر داد و گفت: در این همایش برگزاری مسابقه عکاسی، نهال کاری، مسابقه نقاشی ویژه کودکان، تجلیل از چهره های فعال زیست محیطی، نمایشگاه توانمندی، مسابقه کتابخوانی و پاکسازی محوطه دریاچه شورابیل برنامه ریزی شده است.
رئیس همایش نکوداشت فرهنگ صیانت از طبیعت اضافه کرد: در عین حال برگزاری شش کارگاه شامل بررسی طرح های اقتصادی در منابع طبیعی و محیط زیست، تکنولوژی و اکولوژی بذرهای درختان جنگلی، انرژی های تجدید پذیر و کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی در منابع طبیعی و محیط زیست برنامه ریزی شده است.
وی افزود: علاوه بر این کارگاه دانشگاه های مروج سلامت و محیط زیست و تکنولژوی سبز یا گیاه پالایی در حفظ سلامت محیط زیست دو کارگاه دیگر این همایش است.
نظر شما