به گزارش خبرنگار مهر، بختیاری پیش از ظهر یکشنبه در افتتاح هشتمین نمایشگاه گل و گیاه و باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه ژن پژوهش در ایران و بویژه در مازندران در تمام زمینه ها وجود دارد، اظهارداشت: در ۳۵ سال پس از انقلاب اقدامات بزرگی در حوزه پژوهش کشور صورت گرفته است، تصریح کرد: متاسفانه اقدامات بسیاری در این حوزه انجام شده ولی نظم خاصی بین این برنامه ها نبوده است.
وی مهمترین دغدغه کشور تقویت انگیزه های پژوهشی است و سرمایه آن تفکر و ژن ایرانی است.
وی با بیان اینکه معاونت پژوهشی از سال گذشته در دولت تدبیر و امید با یکسری تغییرات در برنامه های پژوهشی آغاز شده است، افزود: باید طوری امور در بخش پژوهش سر و سامان داده شود که تغییرات صورت گرفته صدمه بسیاری به این بخش وارد نشود.
مدیرکل حمایت و پشتیبانی وزارت علوم با اشاره به اینکه قطار پژوهش باید مسیر خود را طی کند، اذعان داشت: آنچه مسلم است باید روی استعداد جوانان و دانش آموزان نظارت شود تا به جریان پژوهشی کشور کمک شود.
بختیاری با بیان اینکه یک روز از سال بعنوان پژوهش در کشور نامگذاری شده است، گفت: باید تمام توان پژوهش در طول سال در هفته پژوهش به نمایش گذاشته شود و از توان پژوهشگران برای برطرف نیاز کشور استفاده شود.
وی با بیان اینکه در حوزه آزمایشگاه هزینه های بسیاری شده است، اذعان داشت: با توجه به هزینه های انجام شده آن نتیجه مورد نظر حاصل نشده است.
بختیاری با اشاره به اینکه پتانسیل کشاورزی در مازندران چشمگیر و سرمایه این استان بخش کشاوری است، افزود: هر چه در حوزه کشاورزی در استان هزینه شود ضرری در این بخش متوجه مازندران و کشور نخواهد شد.
وی با پیشنهاد به آزمایشگاه رفرنس در حوزه کشاورزی در مازندران راه اندازی شود، تصریح کرد: پژوهشگران دیگر استان های کشور می توانند از این امکانات و تجهیزات بهترین استفاده را ببرند.
بختیاری با بیان اینکه نگاه پژوهش یک نگاه عمومی است، اظهارداشت: با پژوهش می توان ظرفیت های کشور را ارتقاء داد.
وی با اشاره به اینکه در بین ۳۱ استان کشور سه استان خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری و مرکزی در سال جاری جزء استان های برتر کشور معرفی شدند، گفت: در حوزه پژوهش و فناوری بسیار عقب هستیم و بیشتر در خصوص آموزش در دانشگاهها هزینه شده است بهمین خاطر می توان با قاطعیت که بودجه ها در این حوزه به هدر رفته است.
یکسان شدن پتانسیل آزمایشگاهی استان با شبکه شاعا
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شبکه شاعا(شبکه آزمایشگاههای علمی ایران) پتانسیل استان در بخش آزمایشگاهی یکسان خواهد کرد، گفت: با متمرکز کردن این فعالیت ها می توان مدیریت شبکه و آزمایشگاه در خود استان انجام شود.
جلال بختیاری همچنین در چهارمین جلسه کارگروه استانی شبکه شاعا استان مازندران در سالن کنفرانس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه در سال جاری نیاز به تجهیزات، استاندارد سازی و تامین مالی دیده شده است، افزود: در بخش آزمایشگاهی رقم ۱۲۰ میلیارد ريال کمک مالی و ۵۰۰ میلیون دلار کمک ارزی اختصاص داده شد.
وی با بیان اینکه شناسنامه دار شدن شبکه شاعا در استان باید دقیق تر شود، اذعان داشت: با شناسنامه دار کردن شبکه شاعا حمایت ها در این حوزه بهتر و بیشتر صورت می گیرد.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: بودجه ها نباید بصورت گوشت قربانی به دانشگاهها تزریق شود و دانشگاههایی از این اعتبارات بهره مند خواهند شد که شبکه شاعا در آن فعال شده باشد.
بختیاری با اشاره به تعداد بالای دانشجو در دانشگاههای استان، اظهارداشت: با توجه به پتانسیل خوب استان و تعداد دانشجویان در دانشگاهها نیاز به سرمایه گذاری و فراهم کردن امکانات و تجهیزات است.
وی بیان کرد: باید سرمایه ها و ظرفیت های استان های سراسر کشور شناسایی شود تا برای توسعه آنها استفاده کرد.
بختیاری خواستار استفاده از توانمندی های استانداری ها در حوزه علمی و بودجه ای به دانشگاهها شد.
نظر شما