علی اصغر سید آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: امیدوارم همانطور که مسئولان دبیرخانه پایتخت کتاب ایران تاکنون با جدیت تمام پیگیر طرح های پیشنهادی و انجام تفاهم نامه برای ضمانت اجرایی طرح های ارسالی بودند، این جدیت را بعد از انتخاب اهواز داشته باشند و شاهد ارسال گزارش های ماهیانه به دبیرخانه پایتخت کتاب ایران باشیم.
سید آبادی توضیح داد: بی شک تنوع طرح های ارسالی، حضور انجمن های غیر دولتی و همچنین انسجام و هماهنگی میان سازمانهای مختلف از جمله عوامل موثری بودند که سبب دستیابی اهواز به این عنوان مهم فرهنگی شدند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه اهواز دیگر نماینده استان خوزستان در مسابقات پایتخت جهانی کتاب نیست و نماینده ایران در این رقابت ها به شمار می رود؛ مدیران وزارتخانه از هیچ تلاشی در جهت کمک به اهواز در این راستا کوتاهی نمی کنند و امیدوارم شاهد انتخاب اهواز به عنوان شهر منتخب پایتخت کتاب جهان باشیم.
سید آبادی با بیان اینکه امسال، سال اهواز است و قطعا در این سال امتیازات ویژه ای به اهواز داده می شود، توضیح داد: البته این مورد منوط به برنامه محوری و ارسال طرح های توجیهی و تقویم اجرایی طرح هایی است که دبیرخانه اهواز به تهران ارسال کرده است. در سال ۹۴ قطعا امتیازهای اعتباری بیشتری توسط وزارتخانه به مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تخصیص داده می شود.
وی با اشاره به طرحی با عناوین نام «کتب فاخر» گفت: قطعا سهم اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران نسبت به سالهای گذشته در این ردیف افزایش قابل توجهی داشت. اعتبارات اختصاص داده شده به اداره کل ارشاد استان برای خرید کتاب از طریق وزارتخانه نیز افزایش پیدا می کند، همچنین از لحاظ اعتباری جایگاه ویژه ای برای دبیرخانه اهواز قایل می شویم.
مدیر کل دفتر مطالعات، برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت ارشاد اشاره کردند: قصد داریم به مناسبت انتخاب اهواز، امسال در نمایشگاه کتاب ادیبهشت ماه اهواز به عنوان شهر مهمان در نمایشگاه حضور داشته باشد و در این رابطه با مسئول برگزاری نمایشگاه صحبتهای مقدماتی انجام شده است که با موافقت وی در حال پیگیریهای بعدی هستیم.
سید آبادی گفت: در این راستا هدف ما این است که برنامه های دبیرخانه اهواز را به سراسر ایران معرفی کنیم تا دیگر شهرها بتوانند از برنامه های ارزشمند اهواز الگو برداری کنند. همچنین در صدد این هستیم که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت که معتبرترین نمایشگاه کتاب جهان است اهواز در نمایشگاه حضور داشته باشد، البته قبل از آن باید برنامه های اهواز و دبیرخانه برای حضور در نمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در راستای تقویت دبیرخانه اهواز پایتخت کتاب ایران اقدامات لازم را در هفته های آینده انجام خواهیم داد. با توجه به اینکه طرح پایتخت کتاب ایران مورد استقبال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته، اگر در راستای اجرای طرح های پیشنهادی موانعی قرار گرفت، موانع و مشکلات را در گزارش های ماهیانه عنوان شود و ما در سطح هیئت دولت از طریق وزیر موانع و مشکلات را در حد توان برطرف می کنیم.
وی پیشنهاد کرد: مستندی از فعالیتهای انجمن مردم نهاد «کاشت» و همچنین مراحل مختلف اجرای طرح تهیه شود و در پایان جهت شرکت در رقابت های پایتخت کتاب جهان در اختیار یونسکو قرار گیرد.
سید آبادی همچنین گفت: یکی از موارد برجسته اهواز، مشارکت حداکثری کودکان و مدارس در طرح های ارسالی و متولی گری آن توسط سازمان مردم نهاد کاشت بوده است. در صورت اختصاص منابع مالی لازم برای اجرای کامل به خصوص تهیه محتوا کتابچه های آموزش مفاهیم شهروندی و همچنین آموزش آن کتابچه ها به صورت کارگاه های آموزشی شانس دبیرخانه اهواز در رقابت های های جهانی پایتخت کتاب قطعا افزایش خواهد یافت.
به گزارش مهر، اخیرا بر اساس بیانیه هیئت داوران پایتخت کتاب ایران، اهواز به دلیل ارائه برنامههای نوآورانه، مشارکت جویانه، موثر و منسجم و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، تشکلهای مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی، لوح افتخار وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو را دریافت و به عنوان اولین پایتخت کتاب کشور معرفی شد.
نظر شما