به گزارش خبرنگار مهر، کریم حسین زاده بعد از ظهر یکشنبه در جریان دیدار با رئیس اداره منابع طبیعی چالدران با اشاره به اینکه با حفاظت از منابع آب و خاک بخش کشاورزی نیز در چالدران توسعه می یابد، افزود: مدیریت مرتع، احیای پوشش گیاهی مراتع و اجرایی طرحهایی برای مدیریت حوزه های ابخیز ضروری است.
وی از وجود ۱۵۸هزار هکتار مرتع در چالدران خبر داد و ضمن تاکید بر لزوم مهار روند فرسایش خاک در این شهرستان، اظهار داشت: اجرای طرحهای آبخیزداری در مراتع چالدران همزمان با ساماندهی اسکان عشایر و برقراری تعادل دام و مرتع مثمر ثمر خواهد بود.
فرماندار چالدران اجرای طرح مرتعداری با هدف افزایش پوشش گیاهی، تولید علوفه و جلوگیری از تخریب خاک در زمان وقوع سیل را نیز در مناطقه ضروری دانست و عنوان کرد: چالدران با داشتن مراتع سرسبز و ییلاقی با ظرفیت ۲۳۰ هزار راس دام جهت چرا یکی از مناطق مستعد آذربایجان غربی از لحاظ مراتع است.
حسین زاده بذرپاشی، بذرکاری، احداث آبشخور و مرمت چشمه را از جمله طرحهای مرتعداری عنوان کرد که باید در چالدران اجرایی شوند و ادامه داد: همچنین باید برای جلوگیری از تخریب خاک، عملیات بیولوژیکی و ذخیزه نزولات آسمانی انجام تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.
وی عدم توجه به جایگاه و بهره برداری بی رویه و یک جانبه از منابع طبیعی طی چند سال اخیر تا کنون در چالدران صورت گرفته، ادامه داد: این اقدامات آثاری زیان باری بر منطقه گذاشته که اکنون بصورت پدیده ای مخربی مانند سیل و بیابانزایی و فرسایش خاک ظاهر شده و زندگی مردم شهرستان را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی همچنین به ترویج فرهنگ کاشت نهال در این شهرستان تاکید کرد و یادآور شد: با توجه به کوهستانی و سرد سیر بودن این منطقه شناسائی و کاشت درختان میوه ای که در این موقعیت جغرافیای سازگار بوده و امکان رشد دارند نیز می تواند به توسعه کشاورزی و باغداری کمک کند.
نظر شما