به گزارش خبرگزاری مهر، اسقف پون، نماينده كليساي اونجليك آلمان در شوراي جهاني كليساها در ابتداي اين ديدار گفت: بسيار خرسندم كه به اتفاق آقاي دكتر گورگ، مسئول بخش گفتگوي اديان كليساي انگليكن به ايران آمدهايم. اگر چه بنده پيش از اين و در سال ۱۳۹۱ همراه با هيأت شوراي جهاني كليساها براي گفتوگوي ديني به ايران آمده بودم.
وي افزود: اين سفر بسيار ارزشمند است و ما در شهر قم با برخي از علما و انديشمندان، ملاقاتها و گفتوگوهاي مفيدي داشتيم.
در ادامه عليمحمد حلمي، رييس مركز گفتوگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز با اشاره به سوابق گسترده فعاليتها و تعامل اين مركز با ديگر رهبران و انديشمندان ديني مسيحي در كشورهاي مختلف، گفت: آمد و شد و گفتوگو ميان نخبگان و انديشمندان ديني، امروزه بيش از گذشته نه تنها مفيد؛ بلكه ضروري و لازم است.
وي ادامه داد: در حال حاضر ما شاهد بازيهاي سياسي پيچيدهاي هستيم كه طي آن قدرتهاي برتر دنيا مانند آمريكا و برخي دولتهاي غربي، اديان را مورد هجمه قرار دادهاند و با اقدامات ضدانساني و ضدديني مانند آنچه گروههاي تروريستي داعش، القاعده و طالبان در گذشته و حال داشتهاند، سعي در ايجاد فضاي رعب و وحشت و اسلامهراسي در ميان ملتهاي غربي دارند. اين گروههاي تروريستي دستپرورده خودشان هستند و حاميان اصلي مالي و تسليحاتي آنها دولتهاي آمريكا، صهيونيستها و برخي از دولتهاي غربي و عربي متحد آمريكا هستند.
وي افزود: اين بازي تأسفبار و خطرناكي است كه سياستمداران مدعي آمريكا در زير شعار آزادي و امنيت، دنيا را به آتش و ناامني كشاندهاند. ما و شما و همه انديشمندان ديني بايد تلاش كنيم تا با آگاهيبخشي به مردم به ويژه نسل جوان و فرهيختگان، اينگونه سياستهاي دوگانه و مزورانه را افشا كنيم و از دولتهايي كه به گروههاي تروريستي داعش و امثال آنها كمك ميكنند انتقاد و سعي كنيم آنها را وادار نماييم تا حمايتهاي خود را متوقف سازند. ادامه اين وضعيت اسفناك به ضرر همه مردم جهان و امنيت جهاني است.
پس از آن گورگ، دبير بخش خاورميانه مركز گفتوگوي اديان در آلمان با اشاره به حضور مسلمانان در آلمان كه حدود ۷ درصد جمعيت آلمان را تشكيل ميدهند، گفت: متأسفانه سوءتفاهمات و تبليغات گسترده باعث شده كه برخي نسبت به اسلام و مسلمانان برداشتهاي ناثوابي داشته باشند. البته ما و بسياري ديگر از مسيحيان با مسلمانان در مراكز اسلامي ارتباط دوستانه داريم. در اينجا مايلم بپرسم كه چگونه ميتوانيم ذهنيت مردم را نسبت به حقايق به ويژه اسلام روشن كنيم؟
رييس مركز گفتوگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پاسخ به اين سؤال با اشاره به نفوذ صهيونيستها در مراكز قدرت و به ويژه در رسانههاي جمعي گفت: بسياري از مشكلات امروز به خاطر اخبار و تحليلهاي غلط و نادرستي است كه صهيونيستها در چند دهه گشته از طريق روزنامهها و فيلمها و ديگر رسانههاي جمعي عليه اسلام، مسلمانان و ايران منتشر كردهاند و مردم آمريكا و اروپا اطلاعات و تصورات غلط و اشتباهي در ذهن خودشان اندوختهاند؛ در حاليكه هيچ يك از كشورهاي اسلامي و رهبران مسلمان در يكصد سال گذشته تهاجم يا حمله نظامي و خطري عليه ديگر كشوورها نداشتهاند، اما برعكس هميشه آمريكا و برخي دولتهاي غربي جنگها و ويرانيهاي زيادي را در كشورهاي اسلامي به وجود آوردهاند.
وي ادامه داد: امروزه نيز اين گروه تروريستي داعش و القاعده و امثال آن با حمايت آمريكا، صهيونيستها و برخي دولتهاي غربي كشورهاي سوريه، عراق و لبنان را مورد هجوم و تخريب قرار دادهاند و صدها نفر را كشته و ميليونها نفر را آواره و برخي شهرها و روستاها را از بين بردهاند. علاقه منديم با رهبران و انديشمندان مسيحي اعم از پروتستانها و كاتوليكها درباره مسايل فرهنگي و ديني به گفتوگو بنشينيم و همكاري مستمري داشته باشيم تا مسئوليت خود را در قبال ملتهاي خود و مردم جهان براي رسيدن به حقيقت و ترويج ارزشهاي الهي و انساني به خوبي انجام دهيم.
در پايان اين ديدار اسقف پون، نماينده كليساي اونجليك آلمان در شوراي جهاني كليساها با استقبال از اين پيشنهاد علاقه خود را براي همكاري متقابل و برگزاري نشستهاي علمي ابراز كرد.
نظر شما