به گزارش خبرنگار مهر، رامز نصیری صالح ظهر پنج شنبه در در جلسه بررسی برنامههای توسعهای مركز رشد فناوری فرآوردههای گياهان دارويی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل گت: تاکنون ۶۰۰ گیاه دارویی در اردبیل شناسایی شده است.
وی شناسایی این تعداد گونه گیاه دارویی در سطح استان اردبیل را زمينه مناسبی برای فعاليت جديد در اين حوزه دانست و افزود: در نوار مرزی استان برخی گياهان دارويی ناشناخته و دست نخورده وجود دارد كه نيازمند شناسايی و بررسی خواص درمانی هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان معتقد است فرآوری گياهان دارويی، منجر به ايجاد خط توليد داروهای شيمی درمانی و داروهای برخی بيماریهای شايع در استان می شود.
نصیری صالح تاکید دارد که بايد تمام امكانات و پتانسيل موجود در استان در راستای استخراج مواد موثره و فراوری گياهان دارویی بررسی شود و بر همین اساس ايدههای ارائه شده به این مركز توسط متخصصان امر ارزيابی شده و در صورت داشتن قابليت تجاری سازی و برخورداری از پشتوانه مالی به سمت اجرايی شدن هدايت می شود.
وی با تاکید به حمايت مالی چنین ایده هایی به ضرورت توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان تاکید و اضافه کرد: این شرکتها در حوزه فناوری بايد متوسط به بالا و از پيچيدگی محصول برخوردار باشند و به پشتوانه تحقيق و مطالعه، توان رقابتی خود را حفظ كنند.
به گفته رئیس جهاددانشگاهی استان ارزش افزوده توليدات شرکتهای دانش بنیان ناشی از دانش فنی و نوآوری است چرا كه وجود پشتوانه علمی محصول را توانمند کرده و موجب می شود سودآوری بيشتری حاصل شود.
نصيری صالح با تاكيد بر شناسايی قابليتهاي بومی استان و ممانعت ازخام فروشی در توليدات تصريح كرد: ضروری است فارغالتحصيلان دانشگاهی در اين زمينه مشاركت كنند تا با بهرهمندی از بودجه بخش دولتی و خصوصی قابليت استان ارزیابی شده و فرصت شغلی و توسعه دانش برای دانشآموختگان فراهم گردد.
وی به حمايت جهاددانشگاهی واحد استان اردبيل از ايدههای فنآور تاکید کرد و گفت: این مجموعه با مساعدت مركز رشد دانشگاه محقق اردبيلی و پارك علم و فناوری استان موانع اداری موجود را برطرف می کند تا با فراهم كردن تسهيلات مورد نياز، تحقيقات پژوهشگران انجام گيرد و با حمايت سرمايهگذاران ايده به توليد محصول منجر شود.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان با ابراز نگرانی از اينكه سهم ايران در تجارت جهانی گياهان دارويی تنها شش درصد از صد ميليارد دلار است، تاكيد كرد: ضروری است قابلیتهای استان در زمینه گیاهان دارویی شناسایی شود تا بتوان در جهت دانشافزایی و اشتغال فارغالتحصیلان به کار گرفت.
نصيری صالح با اشاره به تحقيقات انجام گرفته جهاددانشگاهی در مورد فندق و تدوين طرح پايلوت احيای جنگل فندقلو، اضافه كرد: طی اين تحقيقات از ميان گونههای مختلف درختان جنگل فندقلو، پنج گونه مقاوم به كم آبی و سرما شناسايی شده كه با هيبريد كردن آنها طی سالهای آينده، گونه جديدی معرفی میشود و فرآوردههای حاصل از آن مورد بهرهبرداری قرار میگيرد.
نظر شما