نصیر احمد نور پیش از ظهر شنبه در حاشیه بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در گفتگو با مهر، اظهارکرد: تاکنون درخواست رسمی از طریق کشور ایران برای تبدیل بازارچه یزدان خراسان جنوبی به گمرک نداشتهایم.
وی اضافه کرد: نماینده مردم شهرستانهای قاین و زیرکوه برای تبدیل این بازارچه به گمرک پیگیریهایی از سوی سفارتخانه کشور افغانستان داشته که این پیگیری ها باید از طریق مراجع قانونی و وزارت امور خارجه صورت گیرد و به نماینده مردم در مجلس نیز پیشنهاد شده که پیگیری های خود را از طریق وزارت امور خارجه دنبال کند.
سفیر جمهوری افغانستان در ایران با بیان اینکه هم اکنون کشور افغانستان با جمهوری اسلامی ایران سه معبر رسمی برای صادرات و واردات کالا دارند، افزود: راه اندازی بازارچه های مرزی دو کشور در تقویت اقتصاد محلی تاثیرگذار است ولی ملاحظات در عدم صادرات و واردات کالای بی کیفیت و عدم قاچاق کالا سبب بسته شدن این بازارچه شده و از جهتی باز شدن این بازارچه ها صادرات را در گمرکات بین دو کشور کاهش می دهد.
احمد نور افزود: در عین حال که باز شدن بازارچه های خراسان جنوبی در اقتصاد محلی تاثیرگذار است اما باید در مبالادت کالاهای بی کیفیت نیز ملاحظه شود که حل مشکلات بازارچه های مرزی خراسان جنوبی و کشور افغانستان در گرو تصمیمات دولتمردان دو کشور است.
وی با بیان اینکه دو کشور افغانستان و ایران هم ریشه و هم پیشینه، همسایه و هم فرهنگ و هم زبان هستند، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی افغانستان همیشه برای روابط با همسایگان خود به ویژه با کشور برادر و همسایه و هم فرهنگ خود جمهوری اسلامی ایران ارزش فراوان قائل است.
نظر شما