به گزارش خبرنگار مهر، مدير كل كميته امداد امام خميني(ره) استان سمنان صبح یکشنبه در آئين افتتاح كارگاه سنگ تراشی در محل كانون فرهنگي تربيتي حاج اكبر تقوي دامغان اظهار داشت: با ايجاد كارگاه و آموزش فراگير شدن طرح، این شهرستان به قطب فرآوری سنگ هاي تزئينی و قيمتی تبديل مي شود.
نجفعلی انتظاری با بيان اینکه آموزش تراش سنگ های تزئينی به بيش از ۷۰۰ مددجو با اعتبار ۲۰۰ ميليون ريال انجام شده است افزود: بسياری از اين افراد هم اكنون در كارگاه های كوچك و خانگی مشغول به كار شدند.
وي تصريح كرد: با توجه به وجود منابع غنی سنگ های تزئينی در دامغان و ضرورت اشتغال زايی و رفع بيكاری، اجراي اين طرح كمك فراوانی به افراد جويای كار در اين شهرستان خواهد كرد.
عضو كارگروه اشتغال و سرمايه گذاري استان سمنان گفت: اميدواريم طرح بزرگ آموزش تراش سنگ هاي تزئيني و نيمه قيمتي كه مورد حمايت مسئولان استاني و شهرستاني است بتواند گام هاي موثري در ايجاد اشتغال و خودكفايي خانواده هاي بردارد.
اختصاص ۴۰۰ ميليون ريال براي آغاز فعاليت كارگاه سنگ تراشي
رئيس شوراي اسلامي شهرستان دامغان نيز در اين آئين ضمن تاکید بر حمايت شورا از این قبیل كارگاه ها اظهار داشت: اين شورا براي آغاز فعاليت كارگاه سنگ تراشي در دامغان ۴۰۰ ميليون ريال اعتبار اختصاص داده است.
رضا زارع زاده با بيان اينكه فعاليت و كار بر رونق اقتصاد خانواده ها تاثير مي گذارد تصريح كرد: روي آوردن خانواده ها به بحث سنگ ها تزئيني مي تواند تحول بزرگي در اقتصاد آن ها به وجود آورد.
وي گفت: شوراي اسلامي شهرستان دامغان تمام توان خود را برای رفع بيكاري و ايجاد اشتغال جوانان به كار مي گيرد و حمايت از اين كارگاه نمونه اي از فعاليت هاست.
صنعت سنگ هاي قيمتي داراي ارزش افزوده است
استاد زمين شناسي دانشگاه دامغان نيز تراش سنگ هاي قيمتي را داراي ارزش افزوده بسیار دانست و گفت: در اين عرصه رقابت زيادي در دنيا وجود دارد و باعث رونق اقتصادي خوبی در خانواده ها شده است.
نادر تقي پور افزود: آموزش، يادگيري و توسعه تراش سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي مهم و صنعتي زمان بر است كه بايد تداوم داشته باشد.
وي يادآور شد: فعاليت تراش سنگ هاي قيمتي با تعداد ۳۵ نفر سال ۱۳۹۰ در دانشگاه دامغان آغاز شد و اين اقدام رو به گسترش است.
تراش سنگ، صنعتي كوچك اما سودآور
مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) دامغان نيز در اين مراسم با بيان اينكه دامغان به قطب تراش و فرآوری سنگهای تزئینی تبدیل میشود اظهار داشت: این نهاد در نظر دارد با همکاری مسئولان شهرستان طرح بزرگ آموزش و تربیت دو هزار تراشگر سنگهای تزئینی را اجرا کند.
محمد قوسی افزود: با توجه به وجود منابع غنی سنگهای تزئینی در شهرستان دامغان و ضرورت اشتغالزایی در جامعه، جمع کثیری از افراد جویای کار میتوانند با یادگیری این صنعت به ظاهر کوچک اما سودآور بر مشکل بیکاری غلبه کنند.
وي يادآور شد: این نهاد تاکنون بیش از ۷۰ نفر از مددجویان جویای کار خود را با صرف ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار در زمینه تراش و فرآوری سنگهای تزئینی آموزش داده است که هماکنون بسیاری از این افراد در کارگاههای کوچک خانگی مشغول بهکار شدهاند.
در خاتمه، افراد حاضر از كارگاه سنگ تراشي واقع در كانون فرهنگي تربيتي حاج اكبر تقوي بازديد كردند.
اين كارگاه كه داراي هشت دستگاه سنگ تراش است با آموزش رايگان از سوي مركز فني و حرفه اي شهرستان دامغان به ۴۰ نفر از علاقمندان فعاليت خود را آغاز مي كند.
نظر شما