به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: تحقق اهداف توسعه ای صادرات ۵ میلیارد دلاری با پاکستان و بیش از دو میلیارد و نیم دلاری با افغانستان با اعمال محدودیت در تردد ها امکان پذیر نیست و برای حل این موضوع بسته ای جامع را به دولت ارسال کرده ام.
به گفته وی انسداد مرز زمینه ساز ایجاد قاچاق و ناهنجاری های اجتماعی خواهد شد چرا که نگاه یکسویه به مرز هیچ منفعتی را برای نظام وبه ویژه این خطه در بر نخواهد داشت.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: باید نگاه به مرز را به گونه ای رقم بزنیم که جامعیت آن حفظ شود نباید مدیریت ها آن قدر سو باشد که با یک بخشنامه مرز بسته و با یک بخشنامه مرز بسته شود، آن وقت است که دیگر نمی توان مدعی توسعه صادرات بود.
وی با اشاره به بخشنامه اخیر دولت مبنی بر تامین ۵۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور از طریق سیستان و بلوچستان یاد آور شد: این استان تنها منطقه هم مرز با پاکستان است که از ظرفیت بالایی برای واردات و تولید گوشت قرمز برخوردار است و بر همین اساس قابلیتهای زیادی برای تبدیل شدن به قطب تولید فراورده های دامی در سطح کشور دارد.
وی بر برجسته کردن سابقه سیستان و بلوچستان در تولید دام و پیشینه دامپروری در طرح تامین و فروش گوشت تولید استان تاکید کرد.
هاشمی گفت: سیستان و بلوچستان تنها استان کشور است که ۵۱ درصد جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند، از این رو ایجاد اشتغال مولد برای روستاها نقش مهمی در ماندگاری و جلوگیری از مهاجرت بیشتر آنان به شهرها خواهد داشت.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حرکت در مسیر تولید و اشتغال مولد سبب شد که میل به گریز از قانون و قاچاق سوخت و مواد مخدر که از آسیبهای جدی است در سطح استان کاهش یابد.
وی افزود: با اجرایی شدن این طرح در آینده ای نزدیک ۱۰۰ درصد توان مراکز پروانبندی و کشتارگاه های استان تکمیل می شود که همین حرکت زمینه اشتغال برای بیش از ۱۱ هزار نفر را فراهم خواهد کرد.
مافیا گوشت برزیلی چهره سیستان و بلوچستان را مخدوش نکنند
استاندار سیستان و بلوچستان با انتقاد از عملکرد عده ای خاص که منافعشان با ورود گوشت های نامرغوب برزیلی تامین می شود افزود: این افراد به دلایل مختلفی بارها و بارها گوشت سالم و گرم توزیع شده از سیستان و بلوچستان را مورد هجمه قرار دارند که در طی مجوز اخیر دولت با قدرت جلوی آنان خواهیم ایستاد.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان بیان کرد: از سویی مدیری در استان که نخواهد همسو با این جریان بزرگ توسعه ای و در آمدی همراه مدیریت کلان و دولت نباشد دیگر جایی نخواهد داشت.
وی افزود: انسداد مرز برای دام معنی ندارد، طرحی آماده شده تا دام سریعا به مراکز پروابندی منتقل تا پس از تایید دامپزشک مربوطه مبنی بر سالم بودن به کشتارگاه منتقل و وارد بازار مصرف شود.
وی تاکید کرد: همچنین اجازه نخواهیم داد که گوشت وارداتی از استان تنها نام شرکت تجاری خاصی توزیع شود از این سو با قدرت مبنی بر توزیع گوشت های گرم به نام سیستان و بلوچستان برای هویت بخشی به جایگاه ملی خود خواهیم ایستاد.
مردم خود را در توسعه شهری سهیم بدانند
استاندار سیستان و بلوچستان با انتقاد از درآمد بسیار ضعیف شهرداری ها افزود: اکنون بودجه ۳۷ شهرداری استان در سال۹۳، ۲۶۶ میلیارد تومان بوده است که تنها ۱۷۴ میلیارد آن محقق شده است که این امر حتی سر فصل هزینه پرسنلی را نیز جواب نخواهد داد.
هاشمی افزود: کل بودجه شهرداری های استان از بودجه یک مرکز استان دیگر کمتر است که این به خوبی نشان دهنده عدم بررسی جامع شناختی نقش مردمی در شکل گیری توسعه را در استان نشان می دهد.
وی یاد آور شد: اگر به دنبال توسعه هستیم باید سهم خود را نیز ایفا کنیم، چطور ممکن است هیچ گونه از تعهدات خود در قبال شهرداری را انجام ندهیم بعد بدنبال توسعه شهری و رشد مبلمان شهری باشیم.
اعطای امان نامه به ۶۴ نفر از نادمین
هاشمی یاد آور شد: امسال در راستای تبین اصل نگاه اسلامی و رافت اسلامی به ۶۴ نفر از نادمین که دست به شرارت هایی در سطح استان زده بودند برای بازگشت سالم به جامعه و درک مهربانی های اصل نظام امان نامه عطا شد.
وی خطاب به معتمدان و افراد صاحب نفوذ گفت: هرشخصی را كه بتوانید از آسیب جدا سازید نظام در چارچوب رأفت اسلامی آماده امان دادن به آسیب دیدگان است تا از مسیر شرارت بازگردند.
استاندار، سیستان و بلوچستان را محور توسعه شرق اعلام كرد و گفت: دروازه توسعه كشور در شرق دریای مكران است و دولت درصدد است تا این دروازه را باز كند و راهی ارتباطی را برای هند و چین كه یك سوم جمعیت جهان در این مسیر قرار دارد ایجاد كند و حلقه وصل این كشورها به آسیای میانه و اروپا از كریدور شرق به غرب باشد.
وی گفت: نبود زیرساختها و توسعه نیافتگی استان کار زیادی را می طلبد، باید با تلاش همه مسوولان و همراهی مردم استان را به جایگاه واقعی خود در سطح ملی برسانیم.
اوسط هاشمی افزود: با نگاه بلند می توان استان راهبردی سیستان و بلوچستان را به توسعه پایدار و همه جانبه رساند.
وی با بیان اینکه انسان سالم و پویا توسعه می آورد، بیان کرد: توسعه بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست و تحقق توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بر توسعه روابط اقوام مختلف بستگی دارد.
نگاه به سیستان و بلوچستان باید تغییر کند
استاندار با انتقاد از نگاه غلط به استان افزود: هم اینک که استان در آغازین راه توسعه قرار دارد باید به سمتی حرکت کنیم که همه سرمایه گذاران بومی داخل و خارج استان در این مسیر اثر گذار شوند.
وی ادامه داد: سرمایه گذاران بومی سیستان و بلوچستان قدم های بزرگ را هم سو با آنانی که میل به تغییر، توسعه و ترقی این استان دارند بردارند تا توسعه جهشی استان هر چه سریعتر محقق شود.
وی گفت: سرمایه گذاران کلان سیستان و بلوچستان برای توسعه هر چه بیشتر منطقه باید تفاوت و مزیت های سرمایه گذاری در این استان را به دیگر سرمایه گذاران بومی انتقال دهند زیرا متاسفانه جنس استان بر عکس معرفی شده و برای ایجاد تغییر نخست باید خودمان باور کنیم و بعد استان را در مسیر والا و ارزشمند خود برای اعمال نقش ملی قرار دهیم.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: هم اینک طرح پتروشیمی چابهار و ایرانشهر در حال شکل گیری و در دستور کار قرار دارد.
هاشمی گفت: برای توسعه هر چه بیشتر سیستان و بلوچستان توسعه ظرفیت بنادر، انتقال گاز به شهرها و صنایع، افزایش تعداد پروازها و بسیاری از طرح ها دیگر مدنظر است.
وی اظهار داشت: خوشبختانه سیستان و بلوچستان از ثروت های زیادی برخوردار است و نخستین ثروت آن سرمایه اجتماعی است از این رو سرمایه گذاران بومی استان با حضور خود در عرصه های مختلف اقتصادی موقعیت بخشی استان را تعریف کنند تا تاثیر گذار در عرصه ملی باشند.
نظر شما