به گزارش خبرگزاری مهر، انتخابات زودهنگام پارلمانی ساعت ۲۲ شب گذشته در اراضی اشغالی به پایان رسید. با پایان شمارش آرای صندوق ها حزب راست گرای لیکود به رهبری «بنیامین نتانیاهو» به عنوان پیروز انتخابات معرفی شد.
بر این اساس لیکود با ۳۰ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی کنیست، حزب نخست نام گرفت و «ائتلاف صهیونیستی» متشکل از دو حزب «جنبش» به رهبری «زیپی لیونی» و «کار» به رهبری «اسحاق هرتزوگ» با ۲۴ کرسی جایگاه دوم را از آن خود کرد. گزارش کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی حاکی است میزان مشارکت در انتخابات این دوره با حدود ۶ میلیون واجد رای، ۷۱.۸ درصد بوده است.
اما شگفتی ساز بیستمین دوره از انتخابات کنیست، اعراب اسرائیلی بودند. به طوری که فهرست نامزدهای مشترک اعراب با کسب ۱۴ کرسی، رتبه سوم را به دست آورده و به عنوان وزنه مهمی در تشکیل دولت جدید به شمار می روند. این در حالی است که رهبران سیاسی اعراب پس از این پیروزی اعلام کرده اند از شکل گیری یک ائتلاف راست گرا به رهبری نتانیاهو جلوگیری خواهند کرد.
همچنین حزب «یش آتید» به رهبری «یائیر لاپید» با ۱۱ کرسی و حزب «کولانو» با ۱۰ کرسی رده چهارم و پنجم را کسب کرده اند. در کنار این توفیق ها باید به عقبگرد احزاب راست افراطی نسبت به انتخابات پیشین اشاره کرد به طوری که آنان را به بازندگان اصلی این انتخابات تبدیل کرده است. به طوری که حزب «بیت یهودی» به رهبری «نفتالی بنت» تنها ۸ کرسی به دست آورده است.
حزب افراطی «شاس» نیز با کسب ۷ کرسی کنیست از چنین وضعیتی برخوردار است. با نگاهی به انتهای فهرست احزاب پیروز در انتخابات، به نام دیگر احزاب راست افراطی برمی خوریم؛ احزاب «اتحاد یهودیت توراتی» با ۶ کرسی، «اسرائیل خانه ما» به رهبری «آویگدور لیبرمن» با ۶ کرسی و «مرتس» با ۴ کرسی در انتهای جدول قرار دارند.
این امر نشان دهنده تغییر رویکرد رای دهندگان صهیونیست به احزاب افراطی است. این احزاب که با نمایندگی لیبرمن در دولت پیشین جایگاهی برای خود دست و پا کرده بودند با این نتایج ضعیف شانس بسیار کمی برای حضور در کابینه جدید خواهند داشت به ویژه این که شماری از آنها پیش از انتخابات نیز جبهه انتخاباتی مشترک علیه نتانیاهو به راه انداخته بودند.
طبق قوانین رژیم صهیونیستی، حزبی که موفق به کسب ۶۱ کرسی کنیست شود، مجاز به تشکیل کابینه خواهد بود با این حال از آنجا که هیچ یک از احزاب به تنهایی چنین موفقیتی به دست نیاورده، «رویون ریولین» رئیس این رژیم رهبر حزبی را که صاحب بیشترین کرسی کنیست شده مامور تشکیل دولت ائتلافی می کند.
با توجه به نتایج به دست آمده در انتخابات دیروز «بنیامین نتانیاهو» ۴۲ روز فرصت خواهد داشت کابینه ائتلافی خود را معرفی کند و در صورتی که طی این مدت نتواند برای این منظور بین احزاب راه یافته به کنیست اجماعی حاصل کند، این وظیفه به رهبر دومین حزب پیروز داده خواهد شد.
نظر شما