۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۳:۰۶

حجت الاسلام واحدی:

۱۶ خیمه معرفت در بقاع متبرکه سمنان برپا شد

۱۶ خیمه معرفت در بقاع متبرکه سمنان برپا شد

سمنان - مدیر کل اوقاف و امورخیریه استان سمنان با بیان اینکه در آستانه سال نو ۱۶ خیمه معرفت در بقاع متبرکه استان برپا شده، گفت: این امر در راستای اجرای ویژه‌برنامه آرامش بهاری انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، حجت‌الاسلام عبدالله واحدی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان اوقاف و امور خیریه در اجرای ویژه‌برنامه آرامش بهاری در بقاع متبرکه، برپایی خیمه‌های معرفت در این بقاع است.

وی ضمن اظهار اینکه خیمه‌های معرفت شامل غرفه‌های محصولات فرهنگی، کودکانه، چندرسانه‌ای، مشاوره، همه واقف باشیم و... است، ادامه داد: در غرفه‌های چندرسانه‌ای، کلیپ‌هایی در خصوص معرفی بقاع متبرکه و موقوفات، وقف جدید، نیات واقفان و آسیب‌های اجتماعی و نیازهای روز جامعه توسط کارشناسان برای زائران و مسافران ارائه می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان سمنان گفت: در کنار غرفه چندرسانه‌ای، غرفه کودکانه با انجام برنامه‌های مختلف مانند رنگ‌آمیزی، سرگرمی‌های متنوع، قرآن بخوان جایزه‌بگیر و... سعی می‌کند تا فرهنگ اهل‌بیت (ع) و سنت حسنه وقف را به زبان کودکانه به فرزندان مسافران و زائران معرفی کند.

توسعه استان سمنان با استفاده از ظرفیت‌های بقاع متبرکه

واحدی همچنین بر لزوم توسعه استان سمنان با استفاده از ظرفیت‌های بقاع متبرکه تأکید کرد و اظهار داشت: توسعه تحولی بلندمدت و فرایند اجتماعی جامعی است که در آن کل نظام اجتماعی در ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به‌طور هماهنگ و با خودمختاری و آزادی نسبی، رشد و ارتقا می‌یابد و در جهت ارزش‌های حاکم بر آن نظام، ثروت، قدرت، منزلت و معرفت تولید می‌کند.

وی تصریح کرد: توسعه دارای ابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده و امروز واژه توسعه در فرهنگ عمومی جهان رواج تام یافته و اکثر مردم خواهان نیل به آن هستند.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان سمنان امامزادگان را مأمنی امن برای تمام مردم دانست و بیان کرد: باید از ظرفیت عظیم فرهنگی و مذهبی امامزادگان به بهترین نحو استفاده کنیم زیرا امامزادگان بهترین فضا برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی و قرآنی بوده و می‌تواند به کانونی برای آموزش معارف دینی، برگزاری آیین‌ها و فعالیت‌های مذهبی تبدیل شوند و اجرای این برنامه‌های معنوی در امامزادگان آینده جوانان این مرزوبوم را بیمه و زمینه رشد و توسعه فرهنگی جامعه را فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: در همین راستا، اداره کل اوقاف و امورخیریه استان سمنان قدم‌های خوبی برداشته که برگزاری طرح آرامش بهاری در ایام عید، سوگواره یاس نبوی، نشاط معنوی، ضیافت الهی، جشن ولایت علوی و طرح بصیرت عاشورایی و ... از جمله آن است.

بسترهای خدمات‌رسانی در استان‌های منتهی به مشهد مهیا می‌شود

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان سمنان نیز در جمع دست‌اندرکاران طرح میقات‌الرضا (ع) با بیان اینکه بسترهای خدمات‌رسانی فرهنگی و رفاهی در استان‌های منتهی به مشهد مقدس مهیا می‌شود، اظهار داشت: در این طرح سعی شده است تا مسافران در بقاع متبرکه توقف کنند و از امکانات رفاهی و فرهنگی این امامزاده‌ها بهره ببرند.

حجت‌الاسلام علی اکبری ضمن تصریح بر اینکه طرح میقات الرضا (ع) با مشارکت استان‌های واقع در مسیر زائران حضرت علی ابن موسی‌الرضا (ع) و با محوریت بقاع متبرکه اجرا می‌شود، افزود: استان‌های سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، مازندران و گلستان مجری طرح میقات الرضا(ع) هستند.

وی تصریح کرد: طرح میقات الرضا (ع) از چهار سال قبل در کشور آغاز شده است و این طرح از چهار سال پیش برای ارائه خدمات فرهنگی و رفاهی در دستور کار قرار گرفت.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان سمنان با بیان اینکه طرح میقات الرضا (ع) زمینه و بستر زیارت با معرفت را برای زائران حرم رضوی فراهم می‌کند، اظهار داشت: ۸۰ درصد تصادفات منجر به فوت و جرح در جاده‌ها ناشی از خستگی راننده است که با اجرای طرح میقات الرضا(ع) رانندگان با استراحت در این اماکن مقدس دچار خستگی در مسیر حرکت نمی‌شوند.

اکبری اضافه کرد: آمار آسیب‌دیدگان تصادفات جاده‌ای در ایران، ‌ ۴۵ برابر میزان آسیب‌دیدگان حوادث رانندگی در کشورهای صنعتی است.

وی تصریح کرد: هر چند تدابیر انجام شده طی سال‌های اخیر از سوی ناجا و دیگر سازمان‌های مرتبط تا حدی بر این معضل تاثیر مثبت داشته و آمارهای تلفات را پایین آورده ولی هنوز تا نقطه استاندارد فاصله بسیار زیادی داریم.

طرح آرامش بهاری با موفقیت در شهرستان دامغان اجرا شد

طرح آرامش بهاری همزمان با دیگر شهرستان‌های استان سمنان در آستان مقدس امامزادگان جعفر و محمد (ع) شهرستان دامغان با طنین‌انداز شدن صلوات خاصه حضرت زهرا (س) آغاز شده است.

در زمان تحویل سال جمع کثیری از مردم و مسئولان و خانواده‌های شهدا و مسافران نوروزی حضور داشتند و در ویژه‌برنامه تحویل سال نو که در جوار مقدس این امامزادگان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم مداح اهل بیت ذکر مناجات و مداحی در مدح اهل بیت پرداخت سپس همزمان با تحویل سال دعای تحویل سال به همراه صلوات خاصه حضرت زهرا در آستان مقدس این امامزادگان طنین‌انداز شد.

گفتنی است طرح آرامش بهاری از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در سراسر کشور به صورت همزمان به منظور فراهم کردن امکانات مذهبی و فرهنگی برای مسافران و زائران نوروزی اجرا می‌شود.

آستان مقدس امامزادگان جعفر و محمد (ع) از مکان‌هایی است که در آن طرح آرامش بهاری اجرا می‌گردد که امامزاده جعفر (ع) را منابع معتبر از نسل امام زین‌العابدین (ع) می‌دانند و همچنین گفته می‌شود امامزاده محمد (ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است.

طرح آرامش بهاری در ذهن مسافران ماندگار است

سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان‌های گرمسار و آرادان هم ضمن بیان اینکه با اجرای طرح آرامش بهاری شیرینی سفر برای مسافران نوروزی دوچندان می‌شود، گفت: جهت رفاه حال مسافران نوروزی و زائرین حرم رضوی، برنامه‌های متنوع فرهنگی در قالب طرح «آرامش بهاری» در جوار آستان مقدس امامزادگان و اماکن متبرکه سراسر استان برگزار خواهد شد.

حجت‌الاسلام رضا نفری افزود: طرح آرامش بهاری همه‌ساله در ایام نوروز توسط سازمان اوقاف و امور خیریه اجرا می‌شود که امسال با توجه به تقارن ایام فاطمیه با آغاز سال جدید طرح آرامش بهاری در سوگواره یاس نبوی برگزارمی شود که انتظار می‌رود امسال با استقبال مردم عزیز و ولایتمدار این مرزوبوم قرار گیرد.

وی با اشاره به آغاز طرح آرامش بهاری تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح بزرگ مجموعه خیمه‌های معرفت در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه سراسر کشور برپا خواهد شد که شهرستان‌های گرمسار و آرادان نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود.

سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان‌های گرمسار و آرادان تأکید کرد: در شهرستان آرادان آستان مقدس امامزاده سلطان شاه نظر(ع) مجری برنامه‌های خیمه معرفت خواهد بود که در محل زائرسرای آرادان مستقر و آماده ارائه خدمات به مسافرین نوروزی و زائرین آستان قدس رضوی هستند.

نفری افزود: در قالب برپایی خیمه‌های معرفت غرفه های پاسخگویی به مسائل شرعی، مشاوره وقف، غرفه کودکانه، غرفه محصولات فرهنگی و توزیع بسته‌های پذیرایی با مضمون فرهنگی برای ارائه خدمات مطلوب به مراجعین محترم در نظر گرفته‌شده است.

بازدید فرماندار شاهرود از خیمه‌های معرفت

سیدمحمد رضا هاشمی در بازدید از خیمه‌های معرفت گفت: در کنار تسهیلات نوروزی توسط دستگاه‌های مختلف که باهدف ارتقاء رفاه سطح رضایتمندی مسافران نوروزی انجام می‌گیرد، اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان شاهرود با برپایی این غرفه‌ها در جهت ارتقاء فرهنگ و روحیه معنوی بین مسافران اقدام می‌کند و این خود بسیار حائز اهمیت است.

وی وجود روحانیان مستقر در این غرفه‌ها را نیز بسیار مهم خواند و افزود: صرف‌نظر از کارهای فرهنگی تبلیغی که در این غرفه هاتوسط روحانیان صورت می‌گیرد، بسیاری ازهموطنان ما ممکن است در طول سفر با یک سؤال شرعی مواجه شوند که دسترسی به این روحانیون می‌تواند برای آنان کمک‌کننده باشد.

معاون استاندار سمنان ایجاد برنامه‌های فرهنگی مسابقات برای کودکان را نیز یکی دیگر از برجستگی‌های این طرح دانست و افزود: در اسلام نیز بر ضرورت تعلیم تربیت از سنین خردسالی تأکید شده است به‌خصوص که این تعلیمات با ایجاد نشاط، هیجان و جایزه برای آنان باشد.

رئیس اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان‌های شاهرود و میامی نیز در این بازدید گزارشی از اقدامات انجام‌شده را به اطلاع فرماندار رساند و با یادآوری کارکردها اهداف سازمان اوقاف در برپایی ایستگاه‌های آرامش بهاری افزود: پنج ایستگاه در شهرستان‌های شاهرود ومیامی وظیفه تحقق اهداف موردنظر در این ایستگاه‌ها رادارند.

سید مصطفی مجیدی در خصوص محل برپایی این ایستگاه‌ها نیز گفت: یک ایستگاه به نام امام زادگان حمید، مجید و مزید(ع) در محل زائرسرای دهملا، یک ایستگاه به نام امام‌زاده محمد(ع) دیزج در میدان آزادی شاهرود، یک ایستگاه به نام شهدای گمنام در حرم شهدای گمنام شاهرود، یک ایستگاه به نام امام زادگان سیدمحمد و سیدابراهیم(ع) در شهرستان میامی و یک ایستگاه به نام امام‌زاده سلطان سید احمد(ع) فرومدبرپا شده است.

وی به‌ضرورت وتاثیرات این ایستگاه‌ها در ایجاد فضای فرهنگی معنوی به‌خصوص در نقاط پرتردد اشاره کرد و افزود: در جانمایی این ایستگاه‌ها مسائل مختلف ازجمله تراکم حضور مسافران لحاظ شده است. لذا برپایی نماز جماعت که حداقل کار فرهنگی است که می‌توان انجام داد، موجی از رضایت رابین مسافران ایجاد می‌کند مضاف براین که اقدامات فرهنگی دیگری نیز در این غرفه‌ها صورت می‌گیرد.

مجیدی همچنین از برپایی سه ایستگاه صلواتی در طول مسیر مسافران نیز خبر داد و افزود: با توجه به در پیش بودن کنگره واجلاسیه شهدا در شهرستان شاهرود، این ایستگاه‌های صلواتی به نام سرداران و سه هزار شهید استان سمنان برپاشده است تا به این بهانه یاد شهدای عزیز نیز گرامی داشته شود.

تبدیل بقاع متبرکه سمنان به قطب‌های فرهنگی آغاز شده است

فرماندار شهرستان سمنان نیز  در حاشیه بازدید از خیمه معرفت بلوار ۱۷ شهریور سمنان، ضن بیان اینکه فعالیت‌های خوبی برای تبدیل بقاع متبرکه سمنان به قطب‌های فرهنگی آغاز شده است، اظهار داشت: امیدواریم همه مردم و مسئولان شهرستان سمنان جزو خادمان و پیروان ائمه اطهار (ع) و امام رضا (ع) قرار گیرند.

حسن سعدالدین تصریح کرد: چند سالی است که اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان و اداره شهرستان سمنان کارهای ارزشمندی را در معرفی بقاع متبرکه در این استان انجام می‌دهند که جای تقدیر دارد.

وی اضافه کرد: بقاع متبرکه بر اساس فرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی باید به قطب‌های فرهنگی تبدیل شوند و فعالیت‌ها در این زمینه در استان سمنان به خوبی آغاز شده است.

سعدالدین با اشاره به اجرای طرح میقات‌الرضا (ع)، این طرح را در خدمات‌رسانی به زائران حرم امن رضوی بسیار موثر دانست و گفت: طرح برپایی خیمه‌های معرفت نیز یکی از کارهای مهم و قابل توجه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان برای استقبال از زائران حرم امام هشتم (ع) و مسافران و پاسخگویی به شبهه‌های دینی و معنوی آنهاست.

توسعه اقتصادی با استفاده از ظرفیت گردشگری مذهبی ممکن می‌شود

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دامغان هم ضمن بیان اینکه توسعه اقتصادی با استفاده از ظرفیت گردشگری مذهبی ممکن می‌شود و باید به آن توجه شود، اظهار داشت: گردشگری مذهبی شامل سفرها و بازدیدهایی می‌شود که اصلی‌ترین هدف از آن‌ها، تجربه‌ای مذهبی است.

حجت‌الاسلام مرتضی میرکو تصریح کرد: جاذبه‌های مذهبی، زیارتگاه‌ها و اماکن مقدس هرساله تعداد زیادی از گردشگران را به‌سوی خود جذب می‌کنند؛ به ویژه اگر امکانات موردنیاز زائران و گردشگران فراهم باشد.

وی ادامه داد: تأسیسات اقامتی و پذیرایی این نوع از گردشگری مانند مسافرخانه‌ها و زائرسراها با توجه به بافت اجتماعی، فرهنگی و عقیدتی گردشگران و جامعه میزبان دارای ویژگی‌های خاص خود است که در هر کشوری از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و نکته قابل‌توجه در این زمینه این است که در یک تقسیم‌بندی مذهبی تنها شکل از اشکال گردشگری است که بر موانع آب و هوایی غلبه می‌کند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دامغان تصریح کرد: طبق نظریه کارشناسان ضروری است در مسافرت‌های طولانی مدت، رانندگان پس از هر دو ساعت رانندگی، حداقل ۱۵ دقیقه استراحت کنند که در طرح میقات الرضا(ع) با فراهم شدن فضای مناسب برای استراحت زائران مشهد مقدس، رانندگان می‌توانند به هنگام خستگی در این اماکن مقدس استراحت کنند.

میرکو در خاتمه بیان داشت: استراحتگاه‌های زائران حرم مطهر امام رضا(ع) باید از نظر امنیتی و انتظامی در بهترین شرایط ممکن باشد و بقاع متبرکه از این نظر بهترین شرایط را دارا هستند.

کد خبر 2522210

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha