۲۳ آبان ۱۳۸۴، ۹:۵۱

در گفت و گو با مهر

محمد علي بهمني : اگر جلوي نشر آثار نسل امروز شعر را بگيريم به صداي بعدي خودش نمي رسد

محمد علي بهمني : اگر جلوي نشر آثار نسل امروز شعر را بگيريم به صداي بعدي خودش نمي رسد

محمد علي بهمني - شاعر معاصر ، گفت : هنر به صورت غير مستقيم و نا مرئي در همه حوزه هاي هستي دخالت مي كند ، اما اگر اين دخالت به صورت مستقيم باشد ديگر نمي توان به آن هنر گفت .





اين شاعر درگفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر با بيان اين مطلب افزود :  شعر مانند ريسماني است كه يك سر آن دست گذشته و يك سر آن دست آينده است و ما چون در اينك زندگي مي كنيم دائما نگران اين كشاكش ديروز و فردا هستيم و دلشوره اين را داريم كه نكند اين ريسمان پاره شود ولي با يك دقت كوتاه متوجه مي شويم كه قرنهاست كه اين ريسمان در حال كشيده شدن است و تا به حال هم پاره نشده و نخواهد شد.

محمد علي بهمني خاطرنشان كرد : موقعي كه از" هنرشعر"  صحبت مي كنيم ،  لزومي ندارد كه به تقسيم بندي شعرجوان يا شعر نسلهاي قبل تر بپردازيم ، مهم اين است كه شعرجاري است  و ما از آن بهره مي بريم ، منتهي اين رودخانه جاري ( شعر) با جاري بودنش منظرهايي مي سازد كه به قول " نيما " ديگران با ظرفهايشان از اين رودخانه آب برمي دارند و مي نوشند ، جوانان هم سليقه خاص خودشان را دارند و هر كس  ، ممكن است به طريقي ( دست - كاسه - ليوان ) از اين رودخانه آب بنوشد ، يعني  مهم آن نوشيدن آب است نه رفتار آب نوشيدن ، من معتقدم كه بايد دست جوان را باز گذاشت كه  با ويژگي هاي خودش رفع تشنگي كند و بعد از رفع تشنگي تازه متوجه مي شود كه مي تواند با رفتار زيباتري و با منش والاتري اين كار را انجام دهد .

وي در ادامه اضافه كرد : من  معتقدم كه بايد گذاشت كه جوان امروز نقص هاي خود را هم انجام دهد و تا از اين نقص ها عبور نكند با چالشهاي ديگران چيزي درست نمي شود بايد جوانان خود در اين مسائل وارد شده و تجربه كنند.

اين شاعر معاصر به مهرتصريح كرد : براي تقويت ارتقاء زباني در ادبيات نوظهور جوان امروز ، بايد كتابهاي مربوط به زبان ( چاپ مجموعه هاي ارزشمند كه صلابت زبان در آن مشهود باشد ) منتشر شود وجوانان براي تخليه روحي و ادبي خود آزاد باشند ، ما بايد بگذاريم كه فرياد خود را بزند حتي اگر گوش آزار باشد زيرا كه ما مي خواهيم به صداي دلنواز اين حنجره برسيم  و راه آن در اختيار گذاشتن آثار بيشترو با ارزش در اين مقوله است  ، بايد بگذاريم كه اينان فرياد بكشند و با پژواك فريادشان هوشيار شوند .

سراينده " گاهي دلم براي خودم تنگ مي شود " درخصوص چاپ آثار اوليه جوانان به مهر ، گفت : درگذشته چاپ آثار اوليه را مضر مي دانستند ،  واقعا هم همين طور بود چون در آن نسل ، شاعر بايد به يك هستي شعري مي رسيد و بعد آثارخود را ارائه مي كرد ، ولي الان اين قضيه معكوس شده و اگر ما بخواهيم جلوي نشر آثار نسل امروز را بگيريم او به صداي بعدي خودش نمي رسد . اين موضوع مانند يك بغض است  اگر ما مجبورشان نكنيم كه آن را تخليه كنند ، مسلما به صداي واقعي آنان نخواهيم رسيد .

محمد علي بهمني افزود : نسل امروز نياز به چاپ و نمايش دادن آثار خود دارند  مسلما اين امر مي تواند مفيد يا مضر باشد  اما ما بايد به آن بخش مفيد توجه داشته باشيم همان طور كه بسياري از جوانان به بخش مفيد اين قضيه رسيده اند .

اين شاعر در پايان گفت و گو با مهر،  ياد آور شد : اگر سعدي مي گويد : " توانا بود هركه دانا بود " ، در واقع  نمي خواسته كه نصيحت كند يا خط و مشي بدهد ، بلكه به صورت غير مستقيم خود و باورخود را نشان داده است  و امروز،  اين شعرچه در سياست و چه در فراغت ،  الگوي ما شده و متوجه شده ايم آنكه داناست ، تواناست . پس هنرغيرمستقيم و نامرئي درهمه حوزه هاي هستي كه يكي از آن هم سياست است ، دخالت مي كند ولي اگر بخواهد رودررو دخالت كند ،  ديگرهنرنيست .

کد خبر 252223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha