به گزاری خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی ۱۹ مهر ماه ۱۳۹۱ ، وزارت آموزش و پرورش را موظف کردند در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۵۱ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۱۳۸۹ و نیز بند "ج" ماده ۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون حداکثر ظرف مدت ۲ سال همه مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمت آموزشی خود را که با آموزش و پرورش همکاری داشتهاند از طریق برگزاری آزمون و با در نظر گرفتن شرایط مندرج در مواد ۲ و ۳ قانون تعیین تکلیف استخدامی حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در آموزش و پرورش مصوب ۱۳۸۸ و اصلاحات بعدی آن، مدرک و رشته تحصیلی، جنسیت، نیاز منطقهای و سنوات همکاری با آموزش و پرورش را در اولویت استخدام قرار دهد.
اما با گذشت بیش از ۲ سال هنوز مربیان پیش دبستانی تعیین و تکلیف نشده اند. این درحالی است که علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت معلم شهید جواد نوروزی در جمع خبرنگاران عنوان کرده بود که ۱۷ مرداد ۹۳ تاریخ برگزاری آزمون استخدامی است. البته ممکن است در جلسه هماهنگی، تاریخ و محتوای آن تغییر کند، به همین دلیل اجازه دهید اظهارنظری نکنم تا قطعی شود.
اما در زمان اعلام شده از سوی وزیر آموزش و پرورش این آزمون برگزار نشد و فانی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در این باره گفت: قرار بود آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی را ۱۷ مرداد ۹۳ برگزار کنیم، اما ردیف استخدام در اختیار آموزش و پرورش نیست و باید معاون برنامهریزی رئیس جمهور مجوز دهد حالا باید بنده در آموزش و پرورش جواب دهم که چرا آزمون برگزار نمیشود در حالیکه ردیف استخدام را دیگران پیشخور کردند.
همین مسئله موجب شد تا در شهربور ۹۳ مربیان پیش دبستانی نسبت به وضعیت خود و عدم شفافیت در برگزاری یا عدم برگزاری آزمون استخدامی برای مربیان پیش دبستانی در مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش تجمع کنند. همچنین محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ۲۹ دی ماه سال ۹۳ در حاشیه همایش شوراهای آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران در رابطه با استخدام مربیان پیش دبستانی، گفته بود: در این رابطه قانونی وجود ندارد که حتما باید این کار اجرایی شود، هماکنون میزان نیاز آموزشوپرورش به نیروی انسانی با توجه به ماموریت مهم این سازمان محدود است.
اما بلاتکلیفی آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی انتقادات نمایندگان مجلس را هم به همراه داشت بطوریکه موجب شد تا وزیر آموزش و پرورش در بهمن ۹۳ از بهارستان نشینان کارت زرد دوم را دریافت کند.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سئوال نمایندگان در آخرین اظهار نظر خود درباره استخدام مربیان پیش دبستانی تصریح کرد: آموزش و پرورش استخدام نیروهای پیش دبستانی را در اولویت خود دارد و موضوع را منتفی نمیداند و با توجه به حساسیت نمایندگان و ضرورت احترام به نظر آنان، وزارت آموزش و پرورش به نوعی در جستجوی راهی برای پاسخگویی به خدمات نیروهای پیش دبستانی بوده است و مکاتبات با سازمان مدیریت انجام شده تا با اجرای بخشی از اساسنامه دانشگاه فرهنگیان نیروی انسانی مورد نیاز با اولویت نیروهای پیش دبستانی پس از یک دوره مهارتی به استخدام در آورد و آخرین پیگیریهای وزارت آموزش و پرورش مبنی بر این است که با این درخواست آموزش و پرورش سازمان مدیریت موافقت کرده است.
آخرین روزهای سال ۹۳ معاون توسعه و مدیریت پشتیبانی آموزش و پرورش در نشست خبری خود وعده های خوشحال کننده ای درباره استخدام نیرو در آموزش و پرورش داد و گفت: استخدام مربیان پیش دبستانی در گرو کسب ردیف استخدامی از سازمان مدیریت است، اما سازمان مدیریت اعلام کرده به این دلیل که سهمیه استخدامی در این وزارتخانه طی سال های گذشته پیش خور شده است، دیگر ردیف استخدامی داده نمیشود، اما اخیرا از سازمان مدیریت درخواستی داشتیم که آنها هم پذیرفتند و طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می توانیم از دیگر فارغ التحصیلان دانشگاه ها پنج هزار استخدام در آموزش و پرورش داشته باشیم.
بطحایی بیان کرد: بر این اساس تا یک ماه آینده فراخوانی را برای برگزاری این آزمون استخدامی منتشر میکنیم تا پذیرفته شدگان طی یک دوره یکساله آموزشی در دانشگاه فرهنگیان بتوانند به استخدام آموزش و پرورش در بیایند. این فراخوان عمومی است اما مربیان پیشدبستانی و نیروهای شرکتی در اولویت استخدام قرار دارند.
حال باید دید از سهم استخدام ۵ هزار نیرو در وزارت آموزش و پرورش چند سهمیه نصیب مربیان بلاتکلیف پیش دبستانی می شود و سال ۹۴ سال اجرایی شدن وعده های استخدامی مربیان پیش دبستانی خواهد بود.
نظر شما