به گزارش خبرنگار مهر، قباد افشار ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران در سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه رتبه نخست و تولید محصول در مازندران یک تهدید تلقی می شود، اظهارداشت: با مدیریت صحیح بر شرایط آب و خاک، مازندران می تواند بیش از نیاز غذایی کشور را تامین کند اما بدلیل بهره برداری های نادرست از آن مشکلات از جمله تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیرمجاز در این استان ایجاد می شود.
وی بیان کرد: طی ۲۵ سال گذشته با تغییر کاربری ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی مازندران با خطر بزرگی مواجه شده است.
رئیس امور اراضی کشور با اشاره به وجود یک میلیون هکتار دشت کشاورزی در شمال کشور، اذعان داشت: حفظ اراضی کشاورزی برای امنیت غذایی بسیار مهم که باید از آن مراقبت و نگهداری شود.
افشار تصریح کرد: متاسفانه پدیده نامناسب ویلاسازی که موجب ایجاد ارزش افزوده می شود، صنعت گردشگری را مورد تهدید قرار داده است.
طرح هادی تهدیدی برای اراضی شمال است
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح هادی در روستاها یک تهدید برای اراضی شمال کشور است و باید از گسترش سطح در روستاها جلوگیری شود، اذعان داشت: طی توافقات صورت گرفته سال گذشته با بنیاد مسکن تمامی طرح های هادی بازنگری شود و نباید مرکز تولید به مرکز ویلاسازی تبدیل شود.
رئیس امور اراضی کشور با بیان اینکه متاسفانه روستاهای شمال کشور هویت خود را از دست داده اند و به ویلاسازی و زمینخواری تبدیل شده اند، گفت: ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در معرض تهدید روستایی قرار دارند.
افشار یکی از اشکالاتی که باید اصلاح شود را توسعه سطح شهرها در استان های شمالی عنوان کرد و افزود: باید شهرهای شمالی کشور را در قالب زمین های توسعه عمودی دیه شوند.
وی خاطرنشان کرد: طبق توافقنامه با وزارت راه و شهرسازی باید از گسترش سطح در شهرها جلوگیری و شهرداری ها و دستگاههای مرتبط بدنبال توسعه عمودی در شهرها باشند.
افشار تغییر کاربری اراضی شالیزار را یک خیانت ملی اعلام کرد و افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در کشور باید در حفظ خاک که تخریب آن قابل برگت نیست، به جد توجه شود.
وی بیان کرد: تغییر کاربری برای فعالیت های گردشگری، خدمات رفاهی و ورزشی یک طرح جامع ارائه دهند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور اظهار داشت: دو برابر واحد مسکونی استان به ویلا تبدیل شده که هیچکدام باعث اشتغال، افزایش سرانه درآمد مردم استان
نشده است.
گشت های حفاظت اراضی شکل گرفته است
افشار با بیان اینکه گشت های حفاظت اراضی کشاورزی برای پیشگیری از تغییر کاربری شکل گرفته است، افزود: ۱۳ گشت حفاظت کاربری سال گذشته در سال جاری به ۲۰ گشت ارتقاء یافت.
وی اجرای دقیق اراضی بایر، تامین تجهیزات مورد نیاز برای تخریب و قلع و قمع ساخت و ساز غیر مجاز در سال جاری جز اولویت های سازمان جهاد کشاورزی مازندران است.
وی تصریح کرد: کاداستر اراضی کشاورزی جهت تصویر برداری دقیق در سه ماهه نخست امسال در مازندران انجام خواهد شد.
رئیس امور اراضی کشور برای انجام تصویر برداری دقیق از استان نیازمند ۱۵۰میلیارد ریال اعتبار است که بخشی از آن از منابع اعتبارات استانی و مابقی از طریق منابع ملی باید تامین شود.
افشار بیان کرد: در لایحه بودجه سال جاری برای انجام حفاظت از اراضی کشاورزی و شناسنامه دار کردن اراضی کشاورزی و نظارت، یک هزار و ۵۰۰
میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که نسبت به سال گذشته دو برابرافزایش یافت.
وی با بیان اینکه در حوزه کاداستر کشاورزی، نسبت به سال ۹۳ افزایش سه برابری در بودجه سال جاری در نظر گرفته شده است، گفت: مازندران جز سه استان اول در معرض تخریب و ساخت و ساز غیر مجاز است.
افشار به اجرای طرح نظارتی زمینهای واگذار شده اشاره کرد و افزود: از ۴ میلیون هکتار زمین واگذار شده سالی دوبار نظارت باید صورت گیرد که متاسفانه این نظارت ها در طول ۱۰ سال گذشته بشدت کمرنگ شده است.
وی خاطرنشان کرد: طی ۱۸ ماه گذشته نظارت بر ۷۰۰ هزار هکتار زمینهای واگذار شده انجام شده که از میزان ۱۰۰ هزار هکتار به تعهدات خود عمل نکردند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه از ۱۰۰ هزار هکتار اراضی که به تعهدات خود اجرا نکردند ۴۰ هزار هکتار مشمول فسخ و خلع ید و ۶۰ هزار هکتار مشمول اخطار شدند،
افشار یکی از برنامه سازمان در سال جاری را واگذاری ۷۰۰ هزار هکتار اراضی مشمول نظارت خود عنوان کرد.
وی بیان کرد: دو برابر واحدهای مسکونی مازندران ویلاسازی صورت گرفته است که با این اقدام هیچ اشتغال، افزایش سرانه درآمد مردم این استان نشده است.
رئیس امور اراضی کشور با بیان اینکه گشت های حفاظت اراضی کشاورزی برای پیشگیری از تغییر کاربری شکل گرفته است، افزود: ۱۳ گشت حفاظت کاربری سال گذشته در سال جاری به ۲۰ گشت ارتقاء یافت.
نظر شما