۲۲ آبان ۱۳۸۴، ۱۱:۴۹

/ تكرار/ گزارش "مهر" به مناسبت 23 آبان روز جهاني ديابت

ديابت؛ مادر بيماري هاي مرگ آفرين!

ديابت؛ مادر بيماري هاي مرگ آفرين!

خبرگزاري مهر - گروه اجتماعي: ديابت بيماري است كه بر خلاف بيماريهاي ديگر ، تعداد زيادي از مردم جهان را درگير خود كرده است . به گونه اي كه بر اساس آمارهاي موجود ، از هر 5 نفر ايراني يك نفر يا به بيماري ديابت مبتلا بوده و يا در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، بيماري ديابت جزو بيماري هايي است كه در صورت ابتلا به آن و عدم رعايت نكات ضروري نظير كنترل دايم قند خون، عوارض زياد را به دنبال خواهد داشت و اغلب اين عوارض هم نظير قطعي عضو جبران ناپذير بوده و هزينه زيادي را به بيمار و كشور تحميل مي كند.

بر اساس آمارهاي وزارت بهداشت و درمان كشور تا كنون بيماران ديابتي 155 هزار سال عمر را از دست داده اند همچنين نتايج تحقيقات نشان مي دهد هزينه درمان ديابت نوع يك همراه با عوارض 12 برابر و هزينه درمان ديابت نوع دوم با عوارض 24 برابر هزينه درمان بدون عوارض است.

ارائه آموزش هاي لازم به بيماران در خصوص مصرف دارو و كنترل قند خون به صورت روزانه از جمله اقداماتي موثري است كه ضمن پيشگيري از افزايش هزينه هاي مربوط به درمان اين بيماري از ابتلا به عوارض ناشي از آن جلوگيري مي كند چرا كه به گفته رئيس فدراسيون جهاني ديابت، با آموزش به بيماران، رقم قطع عوض ناشي از ديابت 45 تا 85 درصد كاهش مي يابد.

ديابت باعث از بين رفتن كليه ها مي شود

در كشور با وجود استفاده از رژيم هاي مختلف درماني نزديك به 99 درصد بيماران ديابتي بيماري خود را به صورت نامطلوب كنترل مي كنند و مهمترين علت آن نيز عدم آگاهي و آموزش در مورد بيماري ديابت و زمينه هاي وابسته به آن است.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران مي گويد: بيماري ديابت شايع ترين علت ابتلاي افراد به بيماري كليوي و از كار افتادن كليه ها است كه بيشتر جنبه ارثي داشته و بيماري مزمن محسوب مي شود.

دكتر محسن طاهري محمودي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد: بيماري ديابت بر اعضاي ديگر بدن نظير مغز و سيستم هاي ديگر تاثير گذار بوده و در صورت عدم كنترل آن مي تواند بر روي كليه ها اثر گذاشته و آنها را از بين ببرد.

افزايش سالانه بيش از 100 هزار نفر مبتلا به ديابت

به گزارش "مهر "، بيماري ديابت تا اوايل قرن 20 از جمله بيماري هاي نادر محسوب مي شد اما امروزه به علت تغييرات محيطي و شيوه زندگي اين بيماري در دنيا افزايش بسياري يافته چون عوامل مختلف كه اغلب آن ناشي از تغذيه نامناسب است، ايجاد مي شود. 

رييس انجمن ديابت ايران در اين باره مي گويد: به طور معمول سالانه بيش از 100 هزار نفر به ديابتي هاي كشور افزوده مي شوند و عوامل محيطي در ابتلاي به بيماري ديابت نقش بسيار مهمي دارند به گونه اي كه ممكن است والدين فردي مبتلا به ديابت باشند اما اگر عوامل محيطي در فرد تاثير گذار نباشد، اين فرد به بيماري ديابت مبتلا نخواهد شد.

دكتر اسدالله رجب در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد: فعاليت هاي جسمي و نوع تغذيه از جمله عوامل محيطي تاثير گذار در زمينه ابتلاي به بيماري ديابت محسوب مي شوند كه امروزه به علت كاهش فعاليت هاي جسمي و شيوه نامناسب تغذيه موجب چاقي و افزايش تعداد مبتلايان به بيماري ديابت شده است.

وي با بيان اينكه در صورت عدم تاثير عوامل محيطي، احتمال ابتلاي فرزندان والدين ديابتي به اين بيماري 30 تا 50 درصد خواهد بود، اظهار مي دارد: هم اكنون 30 درصد كودكان زير 14 سال كشور به چاقي مبتلا هستند كه اين مساله مي تواند احتمال ابتلاي آنها به بيماري ديابت را به ميزان بيشتري، افزايش دهد.

پرداخت 90 درصد هزينه درمان توسط بيمار

بر اساس آمار وزارت بهداشت ساليانه 900 ميليارد تومان هزينه هاي درماني بيماران ديابتي است كه 90 درصد اين هزينه از طريق خود بيماران تأمين مي شود.

مسئول انجمن ديابت كرج در اين باره مي گويد: در حالي كه وزات بهداشت ديابت را جزو بيماري هاي خاص اعلام كرده اما متأسفانه دولت بودجه اي براي حمايت از اين بيماران منظور نكرده است.

 

داريوش جليلي مي افزايد: نوارهاي تست قند بيماران ديابتي نيز تحت پوشش هيچ بيمه اي نيست و بيماران بايد خودشان آن را تهيه كنند و چون هزينه تهيه اين نوارها زياد بوده و روزانه چند بار نيز مورد استفاده بيماران است، جا دارد در اين زمينه از سوي مسوولان فكري اساسي شود.

 

وي مي گويد: علت اصلي بيماري ديابت مشخص نيست، اما برخي عوامل نظير چاقي، فشار خون و چربي خون مهمترين و موثر تيرن فاكتورها در ايجاد و تشديد اين بيماري هستند.

 

50 درصد ديابتي ها از بيماري خود بي اطلاعند

 

بر اساس آمارهاي موجود به طور متوسط 10 درصد جمعيت كشور مبتلا به ديابت هستند كه شامل 7 ميليون نفر مي شود اما متاسفانه 50 درصد اين بيماران از بيماري خود اطلاعي ندارند.

مديرعامل انجمن خيريه حمايت از بيماران ديابيت كل كشور در اين باره مي گويد: امروزه شايع ترين عامل معلوليت ها در كشور نظير نابينايي، قطعي عضو، از بين رفتن كليه ها و ناتوانايي هاي جنسي ناشي از عوارض بيماري ديابت است بنابراين شناسايي اين بيماران در كمترين زمان ممكن براي جلوگيري از عوارض ناشي از آن،اهميت بسياري دارد .

شكور اميدي با اشاره به اين كه شناسايي، آموزش و كنترل منظم و دائمي بيماري سه ركن اصلي در خصوص اين بيماري است، مي افزايد: شناسايي سريع بيماران ديابتي موجب كاهش هزينه هاي ناشي از عوارض آن براي سازمان هاي بيمه گر و دولت مي شود بنابراين اگر سازمان هاي بيمه گر در مورد شناسايي بيماري همكاري نكنند بيماران وارد عوارض بيماري شده و در اين صورت ميزان هزينه هاي ناشي از آن 100 برابر مي شود.

وي تصريح مي كند: نوع تغذيه در مورد بيماري ديابت از اهميت زيادي برخوردار بوده چون تمايل زياد افراد براي خوردن انواع شيريني ها و نوشيدني ها و يا ابتلا به پر ادراري نشانه هاي ابتلا به بيماري ديابت است كه با انجام آزمايش ساده قند خون اين بيماري مشخص مي شود.

مادر بيماري ها را جدي بگيريد

به گزارش "مهر" ، استرس و فشارهاي روحي و رواني، زندگي ماشيني، عدم تحرك، فشار خون بالا، تغذيه نادرست از عمده ترين علت هاي ابتلا به بيماري ديابت است به گونه اي كه استرس و فشارهاي روحي و رواني تاثير مهمي بر ابتلا به بيماري ديابت دارد چون استرس ها موجب برهم زدن تعادل هورمون ها شده و زمينه را براي ابتلا به اين بيمار فراهم مي كند. 

بسياري از متخصصان بر اين عقيده هستند كه اين بيماري در عين آرام بودن ام البيماري يا مادر بيماريها است چون عامل ابتلا به بسياري از بيمارها و از دست دادن اعضاي بدن است اما اغلب مردم به علت عدم آگاهي، به آن توجه نمي كنند چرا كه اغلب زماني متوجه بيماري خود مي شوند كه دچار عوارض ناشي از اين بيماري شده اند.

کد خبر 252508

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha