به گزارش خبرگزاري "مهر"، روزنامه فرانسوي "لوموند" در گزارشي نوشت : تمامي اتباع خارجي بالاي 18 سال كه در وضعيت غيرقانوني يا قانوني در فرانسه بسر مي برند، فقط در صورتي با دستور فرماندار يا وزير كشور اخراج مي شوند كه حضور آنان در خاك فرانسه تهديدي بزرگ براي نظم عمومي كشور باشد. اين تنها راه اخراج اتباع خارجي از فرانسه است.
در قانون مصوب 26 نوامبر 2003 ميلادي فرانسه، شرط اخراج اتباع خارجي از كشور مبني بر اينكه اگر آنان دستكم به يكسال حبس محكوم شوند، حذف شده است.
در صورتي كه اتباع خارجي بازداشت شده به حبس محكوم شوند، زمان اخراج آنان از كشور به پس از گذراندن دوران محكوميت موكول مي شود.
دولت فرانسه بايد تصميم خود براي اخراج اين افراد را توجيه كند. ازسوي ديگر، قانون 23 نوامبر 2003 ميلادي شرايط اخراج برخي از اقشار خارجي را به ويژه آنهايي كه پيش از سن 13سالگي به فرانسه وارد شده اند، سخت كرده است.
اين شرايط فقط در زماني قابل رد است كه رفتار آن فرد به منافع ملي لطمه وارد كند، در ارتباط با فعاليت هاي تروريستي باشد و يا اينكه فعاليت هاي تحريك آميز به وجود آورد.
دانيئل لوشاك پروفسور حقوق و عضو گروه اطلاع رساني حمايت از مهاجران فرانسه (Gisti) در اين زمينه اظهار داشت: دولت فرانسه مطمئنا مي تواند آتش زدن خودروها را تهديدي براي نظم عمومي به شمار آورد اما اينكه دولت بتواند به قاضي دادگاه بقبولاند كه چنين رفتاري مي تواند شرايط لازم براي اخراج اتباع خارجي را فراهم كند، دشوار است.
نيكولا ساركوزي هفته گذشته در سخناني در مجمع ملي اين كشور تصريح كرد: من از فرمانداران مي خواهم كه اتباع خارجي را كه به طور قانوني و غيرقانوني در اين كشور حضور دارند و در درگيري ها دخالت داشته و محكوم شده اند، هر چه سريعتر از كشور اخراج كنند.
وي همچنين خواستار اخراج اتباع خارجي داراي برگه اقامت در فرانسه كه در درگيري هاي اخير دخالت داشته اند، شده است.
وزير كشور فرانسه در ادامه اظهار داشت : در حال حاضر ، 120 تبعه خارجي كه البته همگي به طور غيرقانوني در كشور حضور ندارند، در اين راستا محكوم شده اند.
به گفته يك مقام وزارت كشور فرانسه، حدود يك هزار و 800 نفر از آغاز درگيري ها تاكنون ازسوي مقامات پليس اين كشور دستگير شده اند كه بيش از يك هزار و 500 نفر از آنان عرب و سياه پوست هستند كه در بازداشت به سر مي برند. پليس فرانسه نيز براي جلوگيري از هرچه بيشتر شدن دامنه اغتشاشات و درگيري ها هرگونه تجمعي ازسوي مردم را ممنوع اعلام كرد.
اين ممنوعيت به عنوان يك اقدام پيشگيرانه در پاسخ به يك سري از درخواست هاي مطرح شده از طريق اينترنت و پيامهايي صورت گرفته است كه همگي خواستار اقدام جدي در پايتخت بودند. اين اقدام از ساعت 10 صبح روز شنبه تا 8 صبح روز يكشنبه عملي مي شود و" همه اجتماعاتي را كه منجر به آغاز يا تشديد بي نظمي ها" مي شود، دربرمي گيرد.
اين درحاليست كه احزاب و گروههاي سياسي فرانسه نيز مجلس و دولت اين كشور را براي برقراري هرچه سريعتر آرامش در كشور تحت فشار قرار داده اند.
با اين وجود ناآرامي ها همچنان ادامه داشت و 30خودرو آتش گرفتند و 16 تن نيز در حومه شهر پاريس دستگير شدند كه برخي از آنها در حال حمل مواد براي ساخت بمب بودند. در مناطق ديگر فرانسه نيز حدود 100خودرو به آتش كشيده شد و چندين كوكتل مولوتف نيز به طرف يك مسجد در جنوب فرانسه در حالي پرت شد كه نمازگزاران در حال اقامه نماز بودند.ولي با اين حال مقامات محلي اعلام كرده اند كه اين حمله خسارات كمي بر جاي گذاشت و هيچ آماري از ميزان تلفات ارائه نشده است.
ازسوي ديگر، اين بحران دامنگير دولت بلژيك نيز شد: ماموران آتش نشاني بلژيك در روزهاي گذشته در شهرهاي بروكسل، آنت ورپ و ميشلن چندين آتش سوزي را خاموش كردند. در بروكسل ده ها خودرو به آتش كشيده شد و اين حوادث در مناطق مهاجر نشين بلژيك مانند آندر لشت، مولن بيك و شائربيك نيز به وقوع پيوست.
امروز خبرگزاري ها از كشاندن شدن دامنه ناآرامي ها به هلند خبردادند كه معترضان چندين خودرو را در برخي شهرهاي اين كشور به آتش كشيدند.
ناآرامي ها در فرانسه از زماني آغاز شد كه دو نوجوان سياهپوست كه قصد داشتند از دست پليس فرار كنند به يك ايستگاه برق پناه بردند و درآنجا براثر برق گرفتگي جان خود را از دست دادند كه اين امر اعتراضات گسترده اي به رفتار پليس فرانسه نسبت به سياهان به وجود آورد.
نظر شما