جميله دارالشفايي، منتقد سينما، ضمن بيان اين مطلب در گفتگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد توفيق فيلم هنري و تجاري "كافه ترانزيت" گفت: "مهمترين موفقعيت فيلم برميگردد به فيلمنامه، زيرا فيلمنامههاي آثار حاضر در جشنواره گذشته فجر اكثرا ضدقصه بودند. اما "كافه ترانزيت" از معدود آثاري است كه قصهاش را درست روايت ميكند و منتقدان نيز مشتاق ديدن اثري با فيلمنامه درست هستند. "كافه ترانزيت" داراي اين ويژگي است، ضمن اينكه كارگرداني و بازيهاي فيلم در خدمت روايت داستان است و از يك سوژه تكراري، با استفاده از عناصري مثل غذا، شخصيتهاي خارجي و پسزمينه عشقي قصه، فضاي متفاوتي ميسازد."
وي در مورد پايانبندي "كافه ترانزيت" هم گفت: "فيلم پايانبندي دارد و اگر پاياني غير از اين داشت با مسيري كه فيلمنامه از اول طي كرده بود، هماهنگي نداشت. در واقع ريحان قصد داشت خودش را ثابت كند و تا آخر فيلم هم اين مسير را طي ميكند و حتي ثابتقدمتر پيش مي رود."
دارالشفايي افزود: "فيلم با وجود تم و داستانش و شخصيتهاي خارجي و استفاده از موضوع غذا و فضاسازي مي تواند با مخاطب خارجي به راحتي ارتباط برقرار كند."
او در مورد مخاطب خاص بودن يا مخاطب عام بودن "كافه ترانزيت" هم گفت: "فيلم جديد پرتوي جزو فيلمهايي است كه در وافع سعي مي كند هر دو طيف مخاطبان را جذب كند و معتقدم با مصالح موجود در اثر، به راحتي مي تواند با دو گروه مخاطبان به راحتي ارتباط برقرار كند."
وي افزود: "در مورد ارايه سنتهاي جامعه در فيلم، پرتوي تا حدي موفق بوده، زيرا ناصر از ابتدا ميتوانست حق حضانت بچهها را بگيرد. ولي ناصر از اين امكانات نتوانست به درستي بهره ببرد. او مي توانست به راحتي در ابتدا جلوي ريحان را بگيرد. شايد از معدود نقاط ضعف فيلمنامه همين باشد. به هر حال، پرتوي در مجموع فيلمي قابل باور براي مخاطب ارائه كرده است."
وي در مورد زنمحور بودن "كافه ترانزيت" هم گفت: "فيلم را ميتوانيم يك اثر فمينيستي محسوب كنيم. تقريبا تم اصلي "كافه ترانزيت" مشابهت مضموني با "واكنش پنجم" تهمينه ميلاني دارد، ولي در "واكنش پنجم" ميلاني ديدگاه ديگري ارائه مي كند كه به گونه اي افراطي محسوب ميشود و فيلم پرتوي ارائهگر ديدگاه معتدلتري است."
اين منتقد در مورد بازي هاي فيلم گفت: "صدر عرفايي بازي قابل قبولي دارد و پرويز پرستويي هم مثل هميشه خوب است، ولي از كارهاي درخشانش در گذشته فاصله دارد."
نظر شما