به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" با ظهور صنعت همزمان ارتباطات، فرهنگها، ارزشها و انديشه هاي فراملي در حوزه هاي ملي نقش جدي تري پيدا كردند .
از طرفي زمينه تأثيرگذاري همه نقاط جهان بر يكديگر فراهم شد . در اين روند فضاهاي فرهنگي جدا افتاده از يكديگر در معرض تعامل جهاني قرار گرفته است .
در اين شرايط بسياري از بحران هويت سخن مي گويند و ارزشهاي ديني را در معرض خطر مي بينند، گروهي ديگر نيز اعتقاد دارند تعامل بين فرهنگي، زمينه انعكاس و برجسته شدن ارزشهاي فرهنگي و ديني را فراهم مي كند.
با نگاهي به تفاوت جدي بين فرهنگهاي قوي در مي يابيم كه قلمروهاي مركزي اديان جهاني، مثل اسلام و مسيحيت در اين روند پيوندهاي جهاني تر و جمعي تري پيدا مي كنند .
ظهور جهان مجازي، عرصه گسترده و تعاملي قدرتمند را براي اديان فراهم كرده است، از طرفي فضا امكان ظهور انديشه هاي فردي را در قلمرو جهاني فراهم آورده است و از همين منظر زمينه ظهور انديشه و عقايد غير هنجاري نيز فراهم شده است
همه اين موضوعات نيازمند تحليل و فهم عميق جامعه شناخيت، فرهنگ شناسي، دين شناسي، مطالعه متون رسانه اي و ادبي و مطالعات سياسي و بين المللي است .
در همين راستا، همايش "جهاني شدن و دين، هويت و قدرت" امروز و فردا در تالار بعثت دانشگاه تهران برگزار خواهد شد .
ظرفيت مجازي و جهاني شدن دين در جهان دو فضايي شده ، جهاني شدن و هويت ايران، جهاني شدن و مراسم مذهبي، گفتمانهاي ديني و جهاني شدن در ايران، چهاني شدن و دين : همزيستي يا تقابل، هويت فرهنگ و مذهبي در عصر اطلاعات و ارتباطات از جمله موضوعاتي است كه شركت كنندگان در همايش در مورد آنها صحبت خواهند كرد .
جهاني سازي و گفتگوي اديان، معماري پوشش مجازي و جهاني شدن اسلام و همچنين دين فرهنگي و فرهنگ ديني از ديگر موضوعات پيش بيني شده براي همايش "جهاني شدن و دين ، هويت و قدرت" است .
همايش دو روزه "جهاني شدن و دين، هويت و قدرت" با همكاري مؤسسه مطالعات آمريكاي شمالي و اروپا دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد بريتانيا و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار مي شود.
نظر شما