۱ خرداد ۱۳۸۲، ۱:۰۱

فراموشي مشكلات پرستاران به سلامت جامعه آسيب مي زند

.ابتلاي پرستاران به انواع بيماريهاي جسمي و رواني و كار طاقت فرساي آنان سبب شده تا اين حرفه جزئ مشاغل زيان آور قرار گيرد اما سختي كار تصويب شده مورد قبول آنها نيست

هم اكنون 75 هزار پرستار در كشور مشغول به كار هستند و اين در حالي است كه آنها در چنبره مشكلات فراوان گرفتار آمده اند

ساعات كار طولاني - سختي فزاينده كار - حقوق و دستمزد هاي پايين و تعداد زياد بيكاران از مهمترين مشكلات آنها است .شرايط نامساعد پرستاران در كشور ما را بر آن داشت تا گفت و گويي داشته باشيم با مسئولان و پرستاران

حاتم احمد وند كارشناس دفتر پرستاري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي درمورد مشكلات پرستاران ميگويد: پرستاري جزئ مشاغل سخت و زيان آور است و سختي كاري كه سازمان مديريت تصويب كرده است به هيج عنوان مورد قبول نيست  . وي مي افزايد : بعد از پيگير ي هاي فراوان حقوق پرستاران در سه بخش سوختگي -رواني و سل 10 درصد اضافه شد و بقيه بخشها همچنان 35 درصد باقي ماند ، بخشهاي ويژه و اتاق عمل 45 درصد و سوپر وايزر ها و مترون ها كه مسئوليت مستقيم بيماران با آنها است تنها 15 درصد افزايش يافت  و.به دنبال مكاتبات فراواني كه داشتيم 10 درصد حقوق كاركنان اورژانس را كه كاري بسيار حساس و ارزشمند دارند افزايش يافت   در حالي  كه وزارت بهداشت موافق بود و سازمان برنامه و بودجه به دليل محدويت هاي كه دارد با  اضافه شدن حقوق پرستاران مخالفت مي كرد .

وي تاكيد ميكند كه ساعات كار پرستاران 44 ساعت در هفته است و طبق آخرين مصوبه جز مشاغل سخت است از اين رو بايد ساعات كار كاهش پيدا كند . پرستاران چون با سلامت مردم سر و كار دارند و بيماري تعطيل بردار نيست بايد براي شب كاري در بيمارستان بمانند  و اين در حالي است كه آنها در معرض انواع آلو دگي ها هستند

احمدوند ميگويد: بسياري از پرستاران بعد از مدت كوتاهي به افسردگي روحي مبتلا ميشوند  ضمن اينكه در معرض بيماري هاي جسمي مانند ديسك كمر و واريس نيز  هستند و عده زيادي از آنها بر اثر فرو رفتن سوزن در دستشان دچار بيماري هاي عفوني و مسري ميشوند.

وي در مورد ميزان درآمد آنهاافزود : نظام هماهنگ پاسخگوي نياز پرستاران نيست بخصوص پرستاران تحصيل كرده در مقايسه با ساير رشته ها از درآمد پاييني بر خور دار هستند و آنها فاقد امنيت شغلي هستند و دائم در معرض خطر ميباشند.زيرا كه اطرافيان بيماران در اكثر مواقع برخورد مناسبي با آنها ندارند و آنها را دل آزرده مي سازند

وي در خاتمه مي گويد :عدم شناخت جامعه ازكار وتوانمندي پرستا ران واقداماتي كه انجام  ميدهند باعث بروز ناراحتي هاي رواني در آنها ميشود.

غضنفر ميرزا بيگي رئيس سازمان نظام  پر ستاري كشور نيز مي افزايد : عدم تناسب حقوق پرستاران با كاري كه انجام ميدهند  تطابق نداشتن مسئوليت ها با مدارك تحصيلي - عدم برخور داري از امكان باز آموزي و امتياز هاي ويژه براي پرستاران -تغيرات مداوم آموزش طرح خصوصي سازي بيمارستانها و حذف مديريت ارشد اجرايي پرستاري در كشور از مهمترين تهديدات .نظام پرستاري در كشور است    

وي تاكيد مي كند كه عدم سرمايه گذاري مناسب در اين رشته سبب ميشودكه به ازاي هر 5 بيمار يك پرستار وجود داشته باشد و اين در حالي است كه 45 هزار پرستار زن و مرد در سطح كشور بيكار هستند .و تنها 10 درصد از فارغ التحصيلان رشته پزشكي جذب بازار در رشته تحصيلي خود مي شوند . 

وي مي افزايد : هر پرستاري موظف به 44 ساعت كار در هفته است و بسياري از آنها براي تامين معاش خود مجبور به ا ضافه كاري و حضور در شيفت بيمارستان مي شوند اين در حالي است كه حرفه پرستاري از نظر سختي كار دومين حرفه سخت دردنيا است و به همين دليل بايد به جايگاه وشان پرستاران در كشور توجه بيشتري كرد .

 وي درخاتمه در  مورد سازمان نظام پرستاري گفت : تاكنون 85 سازمان نظام پرستاري در كشور تاسيس شده است و 6 هزار نفر عضو دارد كه تا پايان امسال به 75 هزار نفر خواهد رسيد .

مينايي پرستاري كه در يك بيمارستان خصوصي كار مي كند مي گويد : پرستاران در ماه بايد 176 ساعت كار كنند و ما در هفته بايد 44 ساعت را در بيمارستان بگذرانيم و جالب تر از همه اين است كه حقوق ما به نسبت ساير كارمندان  بسيار كمتر است .

وي مي افزايد : متاسفانه در تمام بيمارستانها تصميم گيرنده اصلي پزشكان هستند و حتي انتخاب مسئول بخش پرستاري را نيز پزشك انتخاب مي كنددر حالي كه بايد بر عهده پر ستاران باشد .

وي تاكيد ميكند : بسياري از پزشكان وظايف خطيرخود را به گردن پرستاران مي اندازند در حالي كه كارشان قانوني نيست به عنوان مثال تزريق در رگ كار پزشك است در حالي كه اين كار در بيمارستانهاي مابر عهده پرستاران است .

سرپرستاري كه دربيمارستان دولتي كار ميكند به خبرنگار ما مي گويد : حقوق و دستمزد پرستاران بسيار اندك است به طوري كه مجبورند براي تامين معاششان در بيرون از بيمارستان به كار تز ريقات مشغول شوند .

وي مي افزايد : اكثر پرستاران بعد از مدت كوتاهي كار كردن دجار پا درد و ديسك كمر ميشوند وشما كمتر پرستار باسابقه اي را مي يابيد كه عمل ديسك را انجام نداده باشد  آلودگي محيط كار براي پرستاران خيلي زياد است و وجود اشعه و بوي دارو هاي شيميايي باعث سقط جنين  در آنها ميشود . 

وي در خاتمه ميگويد : كادر پرستاري شاغل در كشور 75 هزار نفر است و اين در حالي است كه بر اساس آخرين آمار حدود 19 هزارو 700 نفر پرستار جذب نشده در مراكز بهداشتي درماني كشور وجود دارند مسئولان چه زماني ميخواهند به وضعيت پرستاران رسيدگي كنند .     

 

 

 

 

کد خبر 2529

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha