حجت الاسلام احمد مبلغي استاد حوزه علميه قم در گفتگو با خبرنگار دين و انديشه "مهر" در مشهد اظهار داشت: در معماري اسلامي تا زمانيكه كه به اصول و ارزشهاي اسلامي لطمه اي وارد نشود، آميزه اي از معماري اسلامي و معماري ديگر كشورها را براي خلق زيبايي بيشتر و ايجاد فضاي معنوي جاذب داريم.
وي گفت: البته بايد تأكيد كرد كه در ساخت مكاني مثل مسجد بعنوان كانون اتحاد و معنويت اسلامي، نبايد فقط به زيبايي صرف انديشيد، زيرا زيبايي ممكن است به تشريفات و اشرافي گري در ساخت چنين مكانهايي بيانجامد، زيرا مسجد در عين سادگي و زيبايي بايد توأم با جاذبه هاي معنوي نيز باشد و رفتن به سوي ظواهر صرف، بطور قطع باعث دور شدن از معنويت خواهد شد .
حجت الاسلام مبلغي تصريح كرد: سه ركن اطمينان و آرامش، معنويت و حركت بر مدار اصول اسلام بايد سر لوحه كار در معماري اسلامي قرار گيرد تا ما حصل كار اثري قابل و شايسته باشد .
استاد حوزه علميه قم در ادامه گفت: نگاه معماري در هر مكتب و انديشه اي بايد متناسب با همان مكتب باشد و با فرهنگ و باورهاي همان دين و مذهب بروز و نمود پيدا كند .
وي با اعلام اينكه معماري اسلامي اصيل است كه زيبايي هاي اسلامي را بروز دهد اظهار داشت : البته اين بدان معني نيست كه معماري گذشته اسلامي بطور دقيق همان معماري است كه تمام معيارها را رعايت مي كرده زيرا معماري بطور كامل اسلامي، هنري است كه تمام شرايط و بستر معنوي را منعكس كند .
وي در پاسخ به سؤالي در خصوص تصدي متولي واحد بر ساخت و ساز اماكن مذهبي و مساجد در كشور گفت : اگر قرار بر چنين شيوه اي است، بايد مطالعات تخصصي در اين زمينه صورت گيرد و ارزشهاي اسلامي بازشناسي شود و اين ارزشها در معماري اسلامي گذشته نيز مورد مطالعه قرار گيرد و حتي مساجد و مكانهاي مذهبي ديگر كشورها نيز مورد مطالعه و بازبيني قرار گيرد و با در نظر گرفتن تمام جوانب، مدل واحدي پيشنهاد شود .
نظر شما