به گزارش خبرنگار مهر، شب در سحرگاهان پنهان شد و فجر صادق به سوی کرانه روزی زیبا روانه گشت؛ خانه نبوت در این روز فرخنده که روز آدینه و عید است و روز شادی، منتظر مهمان است، آن هم چه مهمانی! محمد و خدیجه هر دو، لحظه شماری میکنند که بار درخت نبوت را برگیرند.
حضرت زهرا(س) دخت نبی مکرم اسلام(ص)، در بیستم جمادی الثانی به دنیا آمد و به زندگی پیامبر(ص) حیاتی تازه بخشید، اگر بخواهيم طبق سنّت رايج ميان مردم براى هر نماد مقدس زندگى، روز ويژهاى اختصاص دهيم، بهترين روز براى بزرگداشت زن مسلمان، روز ولادت فاطمه زهرا(س) است. بر همين اساس امام خمينى(ره) اين روز را روز زن نامگذارى كردند.
در روز بزرگداشت مقام زن، سزاوار است الگويى فراروى بانوان جهان قرار داده شود كه در خود همه عناصر كمال و همه ارزشهاى پوياى زندگى را دارا باشد؛ حضرت زهرا(س) همان انسان نمونه و الگوى بى همتاى انسان مسلمان است که باید سیره ایشان برای همه و به خصوص مادران و دختران مسلمان به خوبی تبیین و معرفی شود.
حضرت زهرا(س)؛ الگوی ناب برای جامعه اسلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه قم در همین زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از نیازهای بشر نیاز به الگو است و میل به این نیازانسان را وادار می کند که برای یافتن الگوهای واقعی تلاشی هدفمند را در زندگی دنبال کند.
حجت الاسلام محمدرضا کریمی والا با اشاره به اینکه خداوند در سوره احزاب رسول گرامی اسلام را الگو شایسته و اسوه حسنه معرفی می کند، ادامه داد: پیامبر(ص) نیز در سخنان خویش فاطمه(س) را پاره تن خود میدانند و در واقع وجود مقدس حضرت زهرا(س) از وجود پیامبر(ص) جدا نیست.
وی افزود: سیره و مشی حضرت زهرا(س) جلوه تمام معنای سیره پیامبر (ص) است، پس ما مأمور هستیم که به این سیره توجه کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) جامع تمامی کمالات انسانی هستند، عنوان کرد: حضرت زهرا(س) یک الگوی ناب برای جامعه اسلامی است که دغدغه تکامل و تعالی دارند.
وی با اشاره به اینکه یکی از نکات برجسته رفتاری حضرت زهرا(س) ابراز عشق و علاقه به همسرشان است، تصریح کرد: در روایات آمده که زندگی حضرت زهرا(س) مالامال از عشق و علاقه بوده است.
حجت الاسلام کریمی والا اضافه کرد: عشق و محبت حضرت زهرا(س) به همسرشان طوری بود که در لحظات آخر عمر خویش برای حضرت علی(ع) و سختیهایی که بعدها باید تحمل کنند گریه میکردند.
حضرت زهرا(س) و صبر زیاد در برابر مشکلات
وی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از ویژگیهای شخصیتی حضرت فاطمه زهرا(س) تحمل و صبر بسیار بالا در برابر مشکلات بود، تصریح کرد: در سالهای اول هجرت محرومیت و تهی دستی بسیار فراگیر بود و در خانواده حضرت زهرا(س) نیز همینطور بود، اما حضرت زهرا(س) هیچگاه زبان به گله و شکایت نگشودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای زندگی حضرت زهرا(س) ساده زیستی و قناعت است که باید خانوادههای امروز و زنان جامعه ما الگو بگیرند.
وی افزود: ممکن است اقتضای قناعت در زندگی امروز به شکلی دیگر باشد، اما مهم این است که حقیقت و محتوای زندگی خاندان اهل بیت(ع) قناعت و ساده زیستی بود و ما باید از این مهم درس بگیریم .
حضرت زهرا(س) و فراهم کردن محیطی آرام در خانه
حجت الاسلام کریمی والا ابراز کرد: درک متقابل و فراهم کردن محیطی آرام و باصفا و دلگرم کنند برای خانواده و همسر از دیگر ویژگیهای حضرت زهرا(س) است.
وی عنوان کرد: یکی از مسائل برای موفقیت مرد خانواده، این است که همسرش محیطی آرام را در خانه فراهم کند و نمونه این گونه زندگی، مطالعه زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: حضرت زهرا(س) مایه آرامش و از بین رفتن اضطراب و تشویشهای همسر و فرندانشان بودند.
وی اظهار کرد: در سالهای اول هجری مسلمانان با جنگهای متعدد مواجه بودند، حضرت زهرا(س) در غیاب همسرشان به خوبی به وظایف خانه و فرزندانش رسیدگی میکردند.
حجت الاسلام کریمی والا با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) وظایف خانه خویش را به صورت کامل انجام میدادند، تصریح کرد: در روایات آمده که حضرت زهرا(س) بعد از جنگ با اشتیاق به استقبال حضرت علی(ع) میرفتند و تمام کوشش خود را برای از بین بردن خستگی ایشان به کار میبردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم در پایان گفت: حضرت زهرا(س) با فرزندانشان بسیار مهربان بودند و حتی با آنان بازی میکردند و به آنان نوع دوستی را یاد میدادند.
گزارش:مژگان فرهنگیان
نظر شما