برای نخستین بار در جهان صورت گرفت؛

چاپ مدار الکترونیکی انعطاف پذیر با جوهر

چاپ مدار الکترونیکی انعطاف پذیر با جوهر

برای نخستین بار در جهان محققان موفق شدند با استفاده از چاپگرهای جوهری استاندارد و بکارگیری جوهر مبتنی بر نانوذرات فلز مایع، مدار الکترونیکی قابل انعطاف تولید کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این دستاورد بی سابقه توسط گروهی از محققان دانشگاه پوردو ارایه شده و به نظر می رسد به ایجاد تحولی بزرگ در صنایع طراحی و ساخت تجهیزات الکترونیکی منجر خواهد شد.

ابتکارعمل این محققان موجب شده تا چاپ قطعات مداری انعطاف پذیر با سرعت بالا، هزینه کم و سهولت در عمل تولید شود. از این نوع مدارها می توان در طیف گسترده ای از امور، از تجهیزات الکترونیکی خم شدنی گرفته تا لباس های جدید، تجهیزات روباتیکی قابل انعطاف و فناوری های پوشیدنی استفاده کرد.

در حال حاضر محققان بر روی طراحی و ساخت روباتهای ویژه ای کار می کنند که بنابر کاربردی که برای آنها تعریف شده است، قابلیت نفوذ به نقاط تنگ و محدود را داشته باشند. برای تحقق ایده هایی از این دست استفاده از مدارهای الکترونیکی انعطاف پذیر ضرورتی غیرقابل انکار به نظر می رسد.

محققان دانشگاه پوردو جهت تولید جوهر فلزی انعطاف پذیر، فلز مایع را در حلال غیر فلزی ریخته و با استفاده از انرژی فراصت، فلز مایع را به نانوذرات تبدیل کردند. تعلیق نانوذرات به دست آمده قابلیت به کارگیری در چاپگرهای جوهر افشان را دارد.

آنها امیدوارند که فناوری جدیدشان به زودی سر از بازارهای تجاری جهان در آورد.

کد خبر 2532209

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha