۲۳ آبان ۱۳۸۴، ۱۲:۴۴

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در همايش گفتگوي اسلام و مسيحيت:

تشكيل مجمعي از رهبران بزرگ اديان ضروري است

تشكيل مجمعي از رهبران بزرگ اديان ضروري است

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پنجمين همايش گفتگوي اسلام و مسيحيت با تأكيد بر ضرورت تداوم گفتگوي اديان و رسيدن به تعاملات عملي، تشكيل مجمعي از رهبران بزرگ اديان در عاليترين سطح را براي رفع بحرانهاي موجود ضروري اعلام كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر حجت الاسلام محمود محمدي عراقي رئيس شوراي سياستگذاري اديان و رئيس سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامي در پنجمين همايش گفتگوي اسلام و مسيحيت تشكيل مجمعي از رهبران بزرگ اديان در عاليترين سطح را ضروري اعلام كرد و گفت: از طريق اين مجمع همانگونه كه رهبران سياسي با اختلافات بسيار دور هم جمع مي شوند، رهبران عالي و ديني نيز مي توانند براي نيل به آرمانهاي مشترك در راستاي رفع بحرانهاي جامعه بشري را مورد بررسي قرار دهند .

وي تصريح كرد: اين مجمع مي تواند از اديان ابراهيمي آغاز و اديان ديگر را نيز در بر گيرد . اين بخاطر اين است كه از سطح انتزاعي گفتگوي ديني پا را فراتر نهاده  و كرامت انسان را بصورت عملي به دنيا نشان دهيم . جمهوري اسلامي آمادگي ميهماني مجمع جهاني اديان را دارد .

حجت الاسلام عراقي با تأكيد بر اينكه شايسته است اين موضوع پيام اصلي اين دور از گفتگوها قرار گيرد، ايران و واتيكان را ديني معرفي و اظهار اميدواريكرد چنين نشستها و تعاملاتي تداوم داشته باشد .

وي با اشاره به اينكه تاكنون گامهاي بلندي براي رفع سوء تفاهمات موجود برداشته است، ابراز اميدواري كرد اين مباحث از مرحله گفتگو خارج شده و وارد مرحله عملي شود.

حجت الاسلام عراقي با تأكيد بر اينكه مي بايست اهداف مشترك با همكاريهاي مشترك دنبال شود، گفت: در چنين شرايطي مي توان انتظار داشت گوشه اي از بحرانهاي معنوي جهان رفع شود .

رئيس شوراي سياستگذاري اديان با اشاره به موضوع همايش " اخلاق زيستي و احترام به كرامت انسان" گفت: همه اديان به كرامت و عزت انسان به عنوان برترين مخلوق خداوند متعال اعتقاد دارند و در واقع اين امر نگاهي مشترك در همه اديان است .

وي در اين ارتباط به مباحثي كه در عهد عتيق، قرآن كريم و سخنان امام خميني(ره) آمده است اشاره كرد و افزود: انسان برترين خالق هستي است و خداوند نيز در اين ارتباط خود را تحسين كرده است .

حجت الاسلام عراقي در ادامه عزت نفس انسان را يادآور شد و گفت: اجتماع بستري براي حفظ كرامت انسان است، مشروط بر اينكه قوانين جامعه الهي باشد، حرمت هر يك از انسانها با ديگر انسانها برابر است ، اگر فردي را به ناحق بكشند همه بشريت كشته مي شوند و در مقابل اگر انساني احياء شود، همه بشريت احياء شده اند .

وي در تأكيد اين ماجرا به فعاليتهاي علامه طباطبايي در اين راستا اشاره كرد و گفت: علامه طباطبايي سه رساله درباره كرامت انسان دارد كه انسان قبل از دنيا، انسان در دنيا و انسان بعد از دنيا نام دارند .

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به وضعيت فعلي جهان اشاره كرد و گفت: آيا امروز دنيا در شرايط مطلوبي است؟، آيا نظام امروز جهان با كرامت ذاتي انسان سازگار است؟، آيا انسان امروز در جايگاه شايسته اي قرار دارد؟.

وي افزود: در واقع شرايط امروز جامعه بگونه اي است كه كرامت انسان زير معضلاتي چون جنگ، فقر و جهل خرد و نابود مي شود،  آنچه در نظامهاي سياسي و اجتماعي شاهد آن هستيم بردگي انسان است.

حجت الاسلام عراقي با اشاره به وضعيت مردمان فلسطين و عراق ، گفت: روزانه بسياري با فلسطيني ها و عراقي ها با بي تفاوتي جوامع بشري مواجه بوده و در شرايط بسيار بدي زندگي مي كنند .

وي با اعلام اينكه زادگاه حضرت مسيح نمي بايست در ميان جنگ باشد، بلكه بايد منطقه اي امن باشد، به ناآرامي هاي فرانسه نيز اشاره و تأكيد كرد: دفاع از عزت و كرامت انسان از وظايف رهبران ديني است .

همايش گفتگوي اسلام و مسيحيت از سال 1994 آغاز شده و هر دو سال يكبار برگزار مي شود .

کد خبر 253262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha