به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» به کارگردانی کمال تبریزی شب گذشته یکشنبه ۲۳ فروردین ماه با حضور کارگردان، محمد علی حسین نژاد تهیه کننده و نادر فلاح بازیگر فیلم در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
کمال تبریزی کارگردان فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» در این نشست با اشاره به اینکه سعی می کند در سینما متفاوت کار کند گفت: هیچ کدام از فیلم های من، شبیه هم نیستند و این روش از علاقه من به فیلمسازی می آید زیرا من خواستار تفاوت در آثار هستم.
کارگردان «طعم شیرین خیال» بیان کرد: من همیشه به محیط زیست و هوا توجه ویژه داشتم و می خواستم در این فیلم حساسیت و اهمیت آن را نشان دهم و اولین انگیزه من برای ساخت «طعم شیرین خیال» این بود که بتوانم درباره موضوعاتی همچون محیط زیست صحبت کنم.
وی ادامه داد: امروز از آلودگی هوا تا آلودگی های صوتی و امواج رادیویی و حتی پارازیت ها در اطراف ما وجود دارد که بسیاری از آنها برای ما مضر است من در فیلم می خواستم درباره این مسائل صحبت کنم و حتی درباره ارسال پارازیت ها در فیلم حرفی بزنم اما در هنگام رایزنی و اجرا امکان پذیر نشد.
کارگردان فیلم «طبقه حساس» درباره ساخت فیلم در کرمان گفت: کرمان بهترین نقطه ایران برای استحصال انرژی های پاک و استفاده آن در کل کشور است و اگر در این منطقه مزرعه خورشیدی به صورت کامل و خوب درست شود می تواند بخش زیادی از انرژی نقاطی از کشور را تامین کند.
تبریزی در پاسخ به سوال یکی از تماشاگران که از وی درباره اشاره نکردن به طریقه مصرف صحیح آب در فیلم پرسید، گفت: مساله آب بسیار مهم است و امروز دانش کشاورزی و همچنین علوم تجربی به دنبال این است که ببیند برای هر محصول چه میزان آب باید هزینه شود از طرف دیگر در تمام کشورها به دنبال آن هستند که برای کم مصرف کردن آب برنامه ریزی های مناسبی انجام بدهند.
فیلم های من را با هم مقایسه نکنید
وی ادامه داد: اگر ما در «طعم شیرین خیال» می خواستیم به صورت جزئی وارد چنین مسائلی شویم فیلم بسیار طولانی می شد در فیلم هدف ما توجه به رفتار فردی آدم ها بود و اینکه نشان دهیم که رفتار تک تک ما و همه افراد چگونه می تواند به اکوسیستم ضربه بزند.
کارگردان فیلم «لیلی با من است» بیان کرد: امروز رفتار ما چه در زندگی شهری وچه در رفتار با طبیعت خیلی درست نیست و حتی بسیار می بینیم که امروز انسان اثرات زیست محیطی خطرناکی از خود برجا می گذارد و حتی با وجود آن که گروهی برای حفاظت از طبیعت تلاش می کنند اما باز هم می بینیم که بعضی ها به طبیعت می روند و گونه های نادر حیوانی و گیاهی را شکار می کنند و یا از بین می برند این امر ناشی از یک جنون ناپیدا و حتی شاید یک بیماری روانی است.
کارگردان فیلم «پادش» در پاسخ به این سوال که رابطه دو شخصیت اصلی «طعم شیرین خیال» کمی غیر متعارف است گفت: گروس (شهاب حسینی) فردی است که به محیط زیست حساسیت بسیار زیادی دارد و درباره تمامی این مسائل دغدغه دارد و شخصیت اصلی ما در فیلم نیز گروس است هر چند شاید در طول فیلم زیاد دیده نشود و ما بیشتر شیرین (نازنین بیاتی) را ببینیم به همین دلیل وقتی وی با فردی رابطه برقرار می کند این رابطه نیز شاید کمی غیر متعارف باشد.
تبریزی با اشاره به اینکه نمی خواستیم این فیلم خیلی طنز باشد توضیح داد: اینکه «طعم شیرین خیال» را با فیلم های دیگر من همچون «مارمولک» و یا «لیلی با من است» و «طبقه حساس» مقایسه می کنند و یا به آن فیلم ها ارجاع می دهند از نظر من درست نیست زیرا هر فیلم یک اثر مستقل است و من نیز تلاش دارم در هر فیلمم اثری متفاوت خلق کنم.
وی ادامه داد : من در همه فیلمهای خود بدنبال این بودم که فیلم با مخاطب ارتباط برقرار کند زیرا از نظر من سینما با مخاطب زنده است و هر فیلم وقتی ساخته می شود باید توسط مخاطبان دیده شود.
سینما باید به مقوله محیط زیست توجه کند
محمد علی حسین نژاد تهیه کننده فیلم نیز گفت: مضمون این فیلم برای من بسیار اهمیت داشت زیرا معتقدم امروز سینما باید به مقوله های حیاتی همچون محیط زیست توجه زیادی کند. زیرا فجایع محیط زیستی و همچنین رفتارهای خشونت آمیزی که ما با یکدیگر داریم امروز گسترش پیدا کرده است.
تهیه کننده «طعم شیرین خیال» با اشاره به اینکه امروز دایره مضامینی که سینمای ایران به آن می پردازد بسیار محدود شده است گفت: امروز فیلم ها بسیار شبیه هم شده اند و اکثرا در مکانهای یکسان ساخته می شود لذا ما تلاش کردیم که فیلمی متفاوت بسازیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره پیام های زیست محیطی فیلم گفت: از ابتدا ما نمی خواستیم که فیلم به صورت مستقیم اطلاعات زیست محیطی بدهد بلکه سعی کردیم با یک داستان روان و ساده به اهمیت محیط زیست و حساسیت آن نیز بپردازیم.
حسین نژاد بیان کرد: در فیلم نیز خواستیم نشان دهیم اینکه ما محیط زیست و زمین را به عنوان اشیایی بی جان می دانیم که فقط می توانیم از آن استفاده کنیم و آن را دور بیاندازیم تفکر غلطی است زیرا همه بخشهای طبیعت و زمین هوشمند هستند و حتی امروز ثابت شده است که آنها می شنوند و به صداها و همچنین حس ها واکنش نشان می دهند.
تهیه کننده «طعم شیرین خیال» با اشاره به بازی خوب بازیگران فیلم گفت: حضور نادر فلاح کمک و نقش زیادی در ساخته شدن این فیلم داشت و وی با بازی خوب خود به ساخته شدن شخصیت پدر شیرین (نازنین بیاتی) کمک زیادی کرد.
نادر فلاح بازیگر فیلم نیز با اشاره به اهمیت فیلم گفت: هر چند من می خواستم درباره بازیگری صحبت کنم اما به نظر من یک مسائلی از بازیگری بسیار مهمتر است و بازیگری شغلی است که باید در خدمت سایر مسائل انسانی باشد و من به این حرف اعتقاد دارم و حتی آن را در کلاس های درسی نیز بیان کردم.
فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» به کارگردانی کمال تبریزی با بازی شهاب حسینی، نازنین بیاتی، نادر فلاح هم اکنون در سینما های کشور در حال اکران است.
نظر شما