۲۵ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۲۸

خبیر در گفتگوی تفصیلی با مهر:

هورالعظیم احیا می شود/ احداث کمربند سبز اهواز

هورالعظیم احیا می شود/ احداث کمربند سبز اهواز

اهواز - معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان با اشاره به اقدامات چشمگیر صورت گرفته برای حل مشکل گرد و غبار در خوزستان گفت: بخشهایی از هورالعظیم احیا شده و این روند ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدت ها بود استان خوزستان کارهای بزرگ به خود ندیده بود اما سالی که گذشت سالی بود که کارهای بزرگی در آن صورت گرفت و این استان را سر زبان ها انداخت. کارهایی مثل میزبانی اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی، اجلاس سراسری نماز و یادواره بین المللی شهدای جهاد عشایر عرب و بسیاری همایش های بین المللی دیگر تنها بخشی از این فعالیت ها بود.

انتخاب کلانشهر اهواز به عنوان پایتخت کتاب و احتمال جهانی شدن این عنوان و همچنین انتخاب استان خوزستان به عنوان استان پاک از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از دیگر افتخاراتی است که در این سال خوش یمن نصیب خوزستانی ها شد.

هر علتی معلولی دارد و مطمئینا معلول این اتفاقات خوب برای خوزستانی ها مدیریت ارشد استان یعنی استاندار است. همان مقتدایی که با شعار «هر ماه چهار کار جدید» برای خوزستان پا به میدان گذاشت و تقریبا شعار خود را به مرحله عمل نیز رساند البته نباید تلاش های معاونان وی نادیده گرفته شود معاونانی که به گفته خود استاندار بارها با توجه به حجم بالای کار به صورت دو شیفت کار کرده اند و این کارهای بزرگ را رقم زدند.

فرج اله خبیر که سمت معاونت سیاسی انتظامی استاندار را عهده دار است با توجه به استراتژیک و مرزی بودن خوزستان از جمله پرمشغله ترین اشخاص خانواده استانداری است که کار در خوزستان را با توجه به حجم بالای کار، بسیار طاقت فرسا و در عین حال لذت بخش می داند.

معاون سیاسی انتظامی استاندار با اینکه اتفاقا روزهای پر کاری را پیش رو دارد درخواست مصاحبه اختصاصی خبرگزاری مهر را پذیرفت و در یک گفتگوی یک ساعته از مدیریت خوب بحران گرد و غبار گفت و از بهبود وضعیت آموزش و پرورش استان، از انتخاب خوزستان به عنوان استان پاک گفت و از میزبانی خوب استان در ایام عید. البته نقطه اوج این گفتگو اشاره به طرح کمربند سبز اهواز بود که به گفته وی پس از سال ها مسکوت ماندن، واقعا شروع شده و حمایت مجموعه استانداری را پشت خود دارد.

در سال گذشته اولین گرد و غبار شدید خوزستان شوکی بود که به همه خوزستانی ها وارد شد. از آن دو هفته سخت و شیوه مدیریت این بحران بگوئید؟

پدیده گرد و غبار برای خوزستانی ها مبحث تازه ای نبود و در سال های پیش هم بارها اتفاق افتاده بود اما حجم بالای آن در سال گذشته به یک باره همه را غافلگیر کرد و در کنار مشکلات فیزیکی، به لحاظ روانی نیز بر مردم تاثیر گذاشت و ترس و دلهره خاصی در آنان به وجود آورد. این پدیده علل خارجی همچون چشمه های گرد و غبار عراق، عربستان و سوریه را دارد که با کوچکترین وزش بادی به جنوب غرب کشور هدایت می شوند. البته علل داخلی آن نیز نباید فراموش شود عللی همچون خشکسالی های مکرر، از بین رفتن پوشش گیاهی، ایجاد سدهای زیاد بر رودخانه های استان که سبب شده روند بیابانی شدن خوزستان که به عنوان خطه سرسبز جنوب کشور شناخته می شد با سرعت انجام شود و در یک جمله خلاصه کنم که به محیط زیست خوزستان اصلا توجه نشده و این امر در نهایت به ایجاد این بلای خانمان سوز ختم شده است.

در نهایت ما در مجموعه استانداری به این نتیجه رسیدیم که باید فکر تازه ای کرد و در این راستا به تنظیم برنامه های کوتاه، میان و بلندمدت پرداختیم. در برنامه کوتاه مدت به امر رسیدگی درمانی که با حضور وزیر بهداشت صورت گرفت پرداختیم. در بخش دیگری امر آموزش همگانی برای کاهش آلام مردم و شیوه های خودمراقبتی را در دستور کار قراردادیم و در نهایت نیز جلسه ای ویژه در هیئت دولت تشکیل شد و حاصل آن حضور معاون رئیس جمهور در استان و پس از آن اجرای مصوبات مهمی همچون احیای تالاب های استان خوزستان صورت پدیرفت. هم اکنون نیز طبق گزارشات واصله بخش هایی از هور العظیم در حال احیا است و امیدواریم هرچه سریعتر این روند علاوه بر هورالعظیم برای تالاب های شادگان و هندیجان نیز اجرا شود.

تجمعات زیادی از سوی مردم در اعتراض به وضعیت محیط زیست و گرد و غبار صورت گرفت شما کدام تجمع را قانونی و کدام را غیرقانونی می دانید؟

هر نوع تجمعی در هر نقطه ای از شهر و به هر دلیلی به کسب مجوز از مراجع ذیربط نیاز دارد. این اجتماعات مطابق با قانون نبودند و ما از روزهای اول به همه شهروندان توصیه کردیم که حداقل چارچوب قانون را رعایت کنند و سعی کنند نظم عمومی شهر به هم نخورد و برای شخصی چه حقیقی و چه حقوقی مشکلی به وجود نیاید. تجمعات روزهای اول کاملا طبیعی و ناشی از احساس بدی بود که مردم به گرد و غبار داشتند. در ادامه متاسفانه این تجمعات با هدایت عده خاصی صورت گرفت اما خوشبختانه مشکل امنیتی خاصی به وجود نیامد و در نهایت با توجه به مدیریت این بحران به رضایت مندی عمومی نیز رسیدیم.

طرح کمر بند سبز اهواز که قرار بود سال ها پیش و با هدف جلوگیری از آلودگی هوا اطراف اهواز را احاطه کند به مرحله عمل نرسید و ظاهرا اکنون بار دیگر در دستور کار قرار گرفته است به نظر شما این طرح انجام شدنی است؟

متاسفانه در سال های گذشته به این طرح توجه جدی نشده بود اما در مراسم روز درختکاری پارسال که به طرز با شکوهی و با حضور استاندار و بسیاری از مدیران اجرایی و با کاشت نهال برگزار شد؛ شهردار اهواز به ارائه گزارشی مرتبط با کمربند سبز پرداخت که طی آن هفت هزار و ۲۰۰ هکتار برای ایجاد فضای سبز و درختکاری اطراف شهر پیش بینی شده است و این امرجای بسی امیدواری و خوشحالی دارد.

با توجه به جدیتی که در کار شهردار کلانشهر اهواز می بینم به نظرم این طرح کاملا شدنی است و در آینده ای نزدیک به اتمام می رسد. کمربند سبز اهواز علاوه بر تلطیف هوای شهر به عنوان مکانی برای تفریح مردم مطرح می شود.

استان خوزستان باتوجه به جاذبه های طبیعی و مذهبی به عنوان یکی از بهترین استان های توریستی شناخته می شود. استقبال مهمانان نوروزی در سال جدید چطور بود؟

در سال گذشته بیش از چهار میلیون مهمان فقط در ایام نوروز به استان خوزستان سفر کردند که رقم بسیار قابل توجهی است و امسال نیز رقم مشابه بود. برنامه های بسیار متنوعی در ستاد سفرهای نوروزی استان تدارک دیده بودیم که تقریبا تمامی دستگاه های دولتی را درگیر کار کردیم. اقداماتی همچون برقراری امنیت به بهترین شکل ممکن، برپایی اقامتگاه های مناسب و مجهز، تامین خدمات بهداشتی و مهمتر از همه تسهیل عبور و مرور از جمله فعالیت هایی بود که در دستور کار قرار دادیم. خیلی سعی شد که خاطره خوبی از استان ما در اذهان مهمانان نوروزی بماند و خوشبختانه به این مهم رسیدیم.

از طرح استان پاک و کم و کیف آن برایمان بگویید؟

استان پاک طرحی است که بر اساس آن به استانی برسیم که کمترین معتاد و توزیع مواد مخدر را در سطح کشور داشته باشیم. مدتی است اقداماتی هم در حوزه ایجابی و هم در حوزه درمانی و افزایش مقاومت مردم به ویژه جوانان در مقابل مواد صورت گرفته که این امر منجر به تهیه طرح جامعی به نام استان پاک شد. این طرح به مدت دو سال و با اهداف کمی و قابل دستیابی پیش بینی شده است. طرح را برای تصویب به ستاد کل مبارزه با مواد مخدر کشور ارسال کردیم که با استقبال خوبی نیز همراه بود و در صورت تصویب، خوزستان به عنوان الگویی برای دیگر استان ها در امر مبارزه با مواد مخدر مطرح می شود.

چه کارهایی برای حمایت از مرزنشینان خوزستان که در بسیاری از موارد به عنوان مرزبانان کشور شناخته می شوند صورت گرفته است؟

یکی از دلایل استراتژیک بودن استان خوزستان داشتن مرزهای زمینی و آبی طولانی است. این مرزها با توجه به جمعیت بالایی که در آنها ساکن هستند که حدود یک میلیون نفر است و این افراد می توانند مرزبانان خوبی برای کشور به حساب بیایند بسیار برای ما قابل اهمیت است. در راستای تشویق مردم محلی و حمایت از آنها برای استقرار در شهر های مرزی و جلوگیری از مهاجرت، کارهای خوبی صورت گرفته که مهمترین آنها ایجاد بازارچه های مرزی است که مستقیما به بهبود معیشتی این مردم کمک می کنند. به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت های موثری همچون تجهیز مدارس در مقاطع مختلف و ایجاد زیرساخت های لازم برای رفاه مردم در دست اقدام است.

استان خوزستان در حوزه آموزش و پرورش در جایگاه ضعیفی قرار دارد برای بهبود این وضعیت چه اقداماتی کرده اید؟

متاسفانه استان ما جایگاه مطلوبی در این حوزه در سطح کشور ندارد و جبران این وضعیت تلاش ویژه ای را می طلبد. یکی از برنامه های مهمی که در دست اقدام است؛ تشکیل منظم جلسات شورای آموزش و پرورش استان و شهرستان ها است که در سال های پیش با این نظم صورت نمی گرفت. ما در این بخش هم کمبود معلم داریم و هم کمبود نیروی پرسنل متخصص و کیفی در ادارات که رفع این مشکلات تلاش دو چندان اداره آموزش و پرورش را می طلبد.

اقدام دیگری که ما در جهت کمک به آموزش و پرورش داشتیم نقد کردن مطالبات این اداره کل از سایر ارگان ها است که به خوبی در حال انجام است و خود به تنهایی تا حدودی مسائل مالی پیش رو را جبران می کند. کار مهم دیگری که باید انجام شود جبران تعطیلی های اجباری که امسال برای مدارس ما با توجه به مشکل گرد و غبار پیش آمد است و برای این مهم کلاس های جبرانی فشرده پیش بینی شده تا به سطح علمی دانش آموزان ما لطمه وارد نسازد.

گفتگو: حسن ابوحمیدی

کد خبر 2533734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha