۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۰۷

مهر گزارش می دهد/

جاده آبیک- قشلاق- خاکعلی خسارت می زند و قربانی می گیرد

جاده آبیک- قشلاق- خاکعلی خسارت می زند و قربانی می گیرد

آبیک- جاده آبیک- قشلاق- خاکعلی که سالهاست دچار فرسودگی شده، خسارات جانی و مالی زیادی به مردم منطقه تحمیل می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، برخورداری روستاهای بالای ۵۰ خانوار از راه آسفالته و برخورداری مجموع روستاهای بالای ۲۰ خانوار از راه مناسب، مهندسی ساز، از اولویت برنامه‌های معاونت ساخت و نگهداری راه های روستایی وزارت راه و ترابری است.

طول راه‌ های روستایی شوسه احداث شده تا قبل از انقلاب حدود هشت هزار کیلومتر بود که این میزان تا پایان اسفند ماه سال گذشته به حدود ۱۰۵ هزار و ۸۶۳ کیلومتر افزایش یافته است و در قبل از انقلاب حدود ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی آسفالت وجود داشت که تا پایان اسفند ماه ۸۸ طول راه‌ های روستایی آسفالت شده حدود ۷۶ هزار و ۷۴۹ کیلومتر است. نکته حائز اهمیت این است که علاوه بر توسعه و احداث راه‌ های روستایی وضعیت ایمنی این راه‌ ها باید مورد توجه قرار گیرد. احداث یک جاده به تنهایی تامین کننده ایمنی و امنیت آن نیست. لذا باید روش‌ هایی را جهت ایمن سازی این راه‌ ها مد نظر داشت و اعتبار لازم برای ایمن سازی این راه‌ ها نیز اختصاص یابد.

جاده ای که خسارت می زند و قربانی می گیرد

اما جاده آبیک- قشلاق– خاکعلی مدت هاست که به یک معضل بزرگ برای تمامی مردم شهرستان آبیک تبدیل شده و در مسیر روستاهای بسیاری قرار دارد که عموم مردم این روستاها همواره از این شرایط نامناسب ناراضی هستند و بارها به انواع مختلف نارضایتی خود از وضعیت این جاده را به مسئولین شهرستان و استان گوشزد کرده اند، جاده ای که سالیانه افراد زیادی را به کام مرگ می کشاند و خسارات فراوانی را نیز به وسایل نقلیه وارد می سازد.

قزوین

حجت الاسلام سید مرتضی حسینی نماینده مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی در خصوص پیگیری ها در این زمینه  اظهار داشت: در خصوص جاده آبیک به خاکعلی نیز پیگیری لازم صورت گرفته است و یک جلسه ای نیز با حضور آقای لاریجانی  برگزار شده است و همچنین چندین بار تذکرات لازم به وزیر محترم راه و شهرسازی داده شده است. وی این جاده را یک جاده ترانزیتی دانست و گفت: این جاده، جاده مواصلاتی و ترانزیتی استان قزوین است که بیشترین تردد در آن صورت می ‌گیرد.

وی افزود: وزیر راه و شهرسازی اذعان کرده وضعیت مالی مناسب نیست وقول می‌دهم اگر اعتبار باشد این موضوع پیگیری می‌شود.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی وضعیت این جاده را بسیار نامناسب عنوان کرد و افزود: جاده مذکور بسیار نامناسب و غیر استاندارد است و به ویژه در هنگام شب رانندگان در این جاده دچار مشکل می ‌شوند.

اقدامات و مکاتبات مرتبط

همچنین عبدالحسین داداشی، فرماندار شهرستان آبیک در خصوص مشکلات این جاده اذعان داشت: در خصوص جاده آبیک به خاکعلی مکاتبات بسیاری با نمایندگان مجلس صورت گرفته است و تصمیماتی از سوی وزارت راه و شهرسازی گرفته شده؛ اما به دلیل تغییر و تحولات تاکنون اقدامی برای این امر صورت نگرفته است.

وی تکمیل این جاده را از مصوبات دولت قبل دانست و اظهار داشت: بازسازی جاده آبیک به خاکعلی و نیز تکمیل جاده آبیک به محمدیه که از مصوبات سفرهای دولت نهم بوده که به دلیل وضعیت بودجه نیمه کاره مانده و این موضوع از مطالبات مردم است.

از سوی دیگر داوود محمدی دیگر نماینده مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی نیز از مسئولان امر خواسته که  تکمیل و تعریض جاده‌ آبیک به خاکعلی در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

تاکید معاون استاندار بر پیگیری فرمانداری و اداره راه و شهرسازی

اما معاون هماهنگی امور استانداری استان قزوین، بر بررسی جاده آبیک به کمال‌آباد از سوی مسئولان آبیک تاکید کرده و می گوید: پس از پیگیری فرماندار شهرستان آبیک  و رئیس اداره راه و شهر سازی این شهرستان، نسبت به بهسازی جاده آبیک به کمال‌آباد اقدام لازم صورت ‌بگیرد.

منوچهر حبیبی در این باره درگفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به نشست با وزیر راه و شهر سازی به همراه استاندار قزوین و نمایندگان مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی مقرر شد از طریق قیر  یارانه‌ای، آسفالت راه‌ها به ویژه را‌ه‌های روستایی اقدامات لازم صورت گیرد که استان قزوین در این زمینه خوب عمل کرده و توانسته مقدار بسیار قیر یارانه تحویل بگیرد. تاکنون بیش از ۲۰۰ کیلومتر آسفالت روستایی در اقصی نقاط استان  قزوین صورت گرفته است.

به گفته وی در هر بخش با نظر بخشدار  و مدیریت فرماندار هر شهرستان  و اداره راه شهرسازی شهرستان، راه‌های اولویت‌دار با توجه به میزان تردد، حادثه‌خیزبودن و تصادفات بسیار، شناسایی شده و در قالب قیر یارانه‌ای آسفالت و بهسازی می‌شوند. در زمینه اختصاص قیر یارانه‌ای در دو شهرستان استان قزوین خوب عمل شده و قراردادهای لازم با پیمانکاران منعقد شده است.

وی افزود: پروژه این جاده نیز بررسی می‌شود و با توجه به میزان تردد، حادثه‌خیز بودن و موقعیت قرارگیری باید در اولویت‌های مسئولان شهرستان آبیک قرار گرفته و پس از پیگیری فرماندار شهرستان آبیک  و رئیس اداره راه و شهر سازی این شهرستان، نسبت به بهسازی جاده اقدام لازم صورت ‌گیرد.

قزوین

این مسئول ادامه داد: در استان قزوین  راه‌های روستایی، راه‌های فرعی و اصلی جزو اولویت‌های کاری مسئولان قرار گرفته است که در سطح شهرستان‌ها هم راه‌های اصلی و فرعی و روستایی باید جزو اولویت‌های فرماندار باشند.

حبیبی خاطر نشان کرد: اگرچه وضعیت بارندگی امسال در استان قزوین مطلوب نبوده است ولی وضعیت جوی مانع از تسریع در آسفالت و بهسازی راه‌ها شده یعنی انجام بهسازی و آسفالت راه‌ها یا تأخیر صورت می‌گیرد.

وی افزود: برای آسفالت و بهسازی راه‌های اصلی و فرعی روستاهای استان قزوین برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت گرفته است؛ اگرچه با محدودیت‌ها و منابع مالی مواجه هستیم ولی با مساعدت مسئولان استانی و کشوری از طریق قیر یارانه‌ای راه‌های استان قزوین بهسازی و آسفالت می‌شوند.

جاده آبیک- قشلاق- خاکعلی بهسازی می‌شود

اما یک فعال اجتماعی که با پیگیری های خود توانسته موضوع را به نتایجی برساند در این باره گفت: جاده آبیک – قشلاق – خاکعلی جزو پروژه ملی محسوب شده که از سوی وزارت راه و شهرسازی اعتبار ملی برای این جاده اختصاص یافته و بهسازی می‌شود.

رسول ایمان‌دوست که یکی از قشلاقی های مقیم تهران است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در ۱۶ اسفند ماه سال گذشته بر اساس نامه‌ای از سوی  وزرات  راه شهرسازی خطاب به اداره کل مسکن و شهرسازی استان قزوین، جاده آبیک به قشلاق - خاکعلی جزو پروژه ملی محسوب شده که از سوی وزارت خانه مربوطه از اداره کل مسکن و شهرسازی استان قزوین، ارائه گزارش فنی جاده درخواست شده است.

وی افزود: با ارائه گزارش فنی اداره کل مسکن و شهرسازی استان قزوین، اعتبار لازم از سوی وزارت راه و شهر سازی برای جاده آبیک به کمال‌آباد در نظر گرفته شده و پایدار می‌شود.

این فعال اجتماعی قشلاقی و پیگیر پروژه جاده فرسوده آبیک – قشلاق- خاکعلی بیان کرد: در حال حاضر مناقصه  پروژه جاده آبیک به کمال‌آباد از سوی مسئولان استان قزوین در حال پیگیری  است که متعاقب آن، قرار داد این پروژه با پیمانکار تنظیم و منعقد می‌شود.

ایمان دوست اضافه کرد: این جاده به عرض ۱۱ متر و به طول ۴۰ کیلومتر است که نیاز به بهسازی و روکش آسفالت دارد که با تخصیص اعتبار از اعتبارات ملی به این پروژه، بهسازی آن شامل  تعریض، آسفالت و نصب روشنایی در این جاده صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: جاده مذکور نیاز مبرم به آسفالت و بهسازی دارد چرا که  حدود ۳۵ سال است که لکه گیری و بهسازی شده است که امروز به عنوان جاده ترانزیتی  و محل تردد ماشین‌های سنگین شده مطرح است.

قزوین

ایمان دوست همچنین خاطرنشان کرد: با پیگیری از طریق سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور و همچنین اداره  کل نوسازی وتجهیز مدارس استان قزوین با تخصیص اعتبار جداگانه‌ای، از اردیبهشت ماه سال آینده  عملیات اجرایی پروژه احداث مدرسه سمیه روستای قشلاق شهرستان آبیک که پنج سال پیش تخریب و کلنگ‌زنی شده بود، آغاز می‌شود.

پیگیری مشکلات توسط فعالان اجتماعی همواره زودتر به نتیجه میرسد چرا که آنها فراتر از سلسله مراتب اداری عمل می کنند و مشکلات را با سرعت بیشتری به مسئولان کشوری منتقل می کنند. اما این موضوع نباید سبب شود تا مسئولان استان و شهرستان نیز از تلاش خود بر رفع مشکلات بکاهند و باید با بهره گیری از ظرفیت های بسیار خوب فعالان اجتماعی و حمایت از آنها مشکلات را یکی پس از دیگری و با سرعت بیشتری از پیش رو بردارند.

جاده آبیک-قشلاق-خاکعلی یکی از بزرگترین معضلات جاده ای شهرستان آبیک محسوب می شود که امیدواریم با این پیگیری ها کار بهسازی آن هر چه زودتر به نتیجه برسد و مردم پس از سالها با احساس امنیت در آن تردد کنند.

کد خبر 2534438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha