به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که از سوی پارک علم و فناوری هرمزگان و با همکاری موسسه علمی آموزشی نانو صنعت تدارک دیده شده بود، علاوه بر شرکت کنندگان، دکتر مرتضی حقیری زاده مشاور عالی استاندار هرمزگان، عباس امینی زاده شهردار بندرعباس، تراب ذاکری مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری ها و رئیس میز استان هرمزگان در کمیسیون چشم انداز و نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، نجاتی عضو شورای شهر بندرعباس، دکتر ادیبی رئیس مرکز رشد پارک علم و فناوری و دیگر مسوولان نیز حضور داشتند، پیرامون کار و کارآفرینی و نقش افراد در توسعه آن بحث و تبادل نظر شد.
بعد از سخنرانی کلیدی تراب ذاکری رئیس میز استان هرمزگان در کمیسیون چشم انداز و نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، شهردار بندرعباس نیز در این زمینه با حاضران سخن گفت.
میزگرد بررسی چالش های کارآفرینی استان هرمزگان نیز از دیگر برنامه هایی بود که با حضور چهار نفر از کارآفرینان استان هرمزگان برگزار شد و پس از بحث در این زمینه به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
سخنرانی حسین موسوی، مدیر ارتباط با مشتریان شبکه تبلیغات از دیگر برنامه های آغازین استارتاپ ویکند بندرعباس بود که پس از آن شروع رسمی استارت آپ با اجرای پویا کندری نماینده جهانی استارت آپ کلید خورد و ۴۵ نفر از کسانی که برای طرح ایده خود نامنویسی کردند روی سن رفتند و در مدت زمان یک دقیقه برای حاضران از ایده هایشان سخن گفتند. پس از اینکه ایده ها مطرح و حاضران آن را شنیدند، رای گیری برای بهترین ایده ها با حضور شرکت کنندگان آغاز شد و در نهایت ۱۰ ایده برتر انتخاب شده از سوی حاضران معرفی شد.
طراحان ۱۰ ایده برتر برای جزئیات بیشتر و یارگیری برای تکمیل گروه بار دیگر روی سن رفتند و جزئیات بیشتری از ایده هایشان را به حاضران توضیح دادند و در نهایت تیم بندی نیز انجام شد تا مقدمات شروع فعالیت گروه ها از امروز پنجشنبه آغاز شود.
این مراسم جمعه با معرفی گروه های برتر از سوی داوران به کار خود پایان می دهد. داوری استارتاپ ویکند بندرعباس را بابک تراکمه معاون عمرانی استانداری هرمزگان و عبدالرضا نادری پور مدیر بیمه معلم استان هرمزگان را بر عهده دارند.
خلاقیت و طرز تفکر زمینه ساز توسعه و پیشرفت است
شهردار بندرعباس گفت: تفکر ممکن است همیشه کارساز نباشد و در این راه خلاقیت و طرز تفکر، انسان را به توسعه بیش از پیش می رساند.
عباس امینی زاده با بیان این مطلب در روز اول استارتاپ ویکند بندرعباس گفت: جامعه انباشته از موضوعات مختلف است و در این مسیر انسان که همیشه محور توسعه بوده می تواند آن را به سمت ایجاد خلاقیت سوق دهد.
وی تصریح کرد: هر انسان به فراخور خود به کار و تجارت پرداخته است. در جامعه فعلی نیز علاوه بر نیروی انسانی متفکر اتفاق دیگری نیز رخ داده و این انسان زمانی موفق می شود که به این اتفاقات روز توجه کند. چرا که همه این اتفاقات اثر گذار در زندگی انسان ها شده اند. این اتفاقات حتی گاهی فاصله بین معلم و دانش آموز، استاد و دانشجو را نیز زیاد کرده است حتی می توان گفت این اتفاقات گسست بین نسل ها را نیز بوجود آورده است و این فاصله ها زمانی رخ می دهد که به این اتفاقات توجه نشود.
شهردار بندرعباس با بیان اینکه رمز فعالیت امروز انسان ها استفاده از تکنولوژی روز است، خاطرنشان کرد، موضوعات مختلفی که امروزه در کسب و کار جامعه ایجاد شده است همه وابسته به تکنولوژی روز است. ما در سرعت، کیفیت و ارزش ناچاریم به موضوعات روز توجه کنیم.
به گفته امینی زاده، در جامعه ما هرجا که از تفکر و خلاقیت بهره برداری شده مسیر توسعه نیز به راحتی پیموده شده است.
جنبش نوآوری ضرورت انکارناپذیر کشور است
رئیس میز استان هرمزگان در کمیسیون چشم انداز و نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام ،سخنران کلیدی اولین برنامه استارتاپ ویکند ( startup weekend ) در هرمزگان ضمن تبریک به برگزارکنندگان این برنامه، توسعه نظام نوآوری و نقش فزاینده آن در ینده اقتصاد خرد و کلان کشور را راهبردی خواند.
تراب ذاکری گفت: تقویت زنجیره ارزش در توسعه نظام نوآوری دارای حلقه هایی است که پیوستگی و هم افزایی آنها یقینا می تواند سرعت تولید و تکثیر و تحقق اهداف، ایده ها و طرح های نواورانه را افزایش دهد و بی تردید یکی از مهمترین این حلقه ها توسعه فرهنگ خلاقیت و نوآوری در حوزه فردیست. یقینا نمی توان مشتاق رهیافتی اساسی در نظام نوآوری بود اما توسعه فرهنگ تغییر را نادیده گرفت چرا که اساس هرگونه دگرگونی در تمامی پدیده ها پذیرش تغییر است.
وی ضمن ابراز امیدواری به ادامه این برنامه ها گفت: بی تردید ادامه برنامه های startup weekend در هرمزگان می تواند استعدادهای پنهان سرمایه های فکری این استان را بالفعل و آشکار کند . در این راستا از هرگونه حمایتی در جهت تقویت این برنامه دریغ نخواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان با ضروری خواندن توسعه و تقویت برنامه های نوآوری افزود: اساس و بنیان بلوغ مفاهیم نوآوری در عرصه عمل و نهایتا میل بازار سرمایه به سمت طرح ها و برنامه های نوورانه در حوزه محصول و خدمات، نیازمند نهضت و یا بهتر بگوییم "جنبش نوآوری" در سطح دانشوران و ایده پردازان و تمام کسانی است که دارای نوعی حرکت ذهنی با شرایط مختلف و متنوع سنی، تخصصی هستند.
وی عنوان کرد: طبیعی است که در چنین پارادایمی نباید منتظر ماند محیط دولتی این جنبش را ایجاد کند. جنبش نوآوری توسط بخشی از سرمایه های انسانی قابل شکل گیری است که ضمن درک ضرورت مساله، هم افزایی و تقویت روحیه تغییر و دگرگونی را برای توسعه نواوری بخوبی درک کرده اند.
ذاکری در پایان اضافه کرد : یادمان باشد استراتژی های رایج میل به کهنگی آرامی را در حال سپری کردن است و استراتژی های مبتنی بر تولید ارزش نواورانه است که تصمیم سازی و سیاستگذاری را در سطح شرکت های رقابتی بشدت متاثر ساخته و یقینا بازارهای اینده تشنه ایده ها و طرح هایی است که ارزش نواورانه را در ذات خود داشته باشند و در چنین شرایطی "جنبش نوآوری" می تواند پاسخگوی نیازهای متمایز بازارهای اینده باشد.
استارتاپ ویکند بندرعباس تا جمعه شب ادامه دارد.
نظر شما