به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، رييس مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز با اشاره به روز كتاب و كتابخواني در كشور، ميزان كتابخواني در هر جامعه را شاخص رشد فرهنگي آن جامعه دانست و گفت: در كشور ما با توجه به سالهاي پيروزي انقلاب رشد چشمگيري در تعداد عناوين كتاب هاي چاپ شده در هر سال، صورت گرفته است و ما شاهد توسعه فرهنگي خوبي بوده ايم.
وي افزود: متاسفانه هنوز وضعيت كتابخواني متناسب با شان ملت نيست و بايد كتاب و كتابخواني در كشور رشد پيدا كند و لازمه آن ترغيب و تشويق مولفان و مترجمان و هدايت كار تاليف در مسير سودمند است كه بايد از جانب دستگاههاي فرهنگي خصوصا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت علوم به عمل آيد.
حداد عادل ايجاد كتابخانه در سراسر كشور و به خصوص مناطق محروم را از راههاي توسعه كتابخواني در ايران عنوان كرد و گفت: بسياري از جوانان و دانش آموزان ما در بخش هايي زندگي مي كنند كه شايد به غير از كتاب هاي درسي كتاب ديگري تا پايان سال تحصيلي متوسطه مطالعه نكنند، زيرا كتاب ديگري در دسترس آنها نيست كه بايد با توسعه كتابخانه ها در كشور با اين فقر فرهنگي مبارزه كرد.
وي همچنين تقويت رشته كتابداري در دانشگاهها و منزلت بخشيدن به شغل كتابداري را از ديگر موارد توسعه فرهنگ كتابخواني در كشور بر شمرد و گفت: براي كتابداران بايد احترام بيشتري قائل شد و اگر موانع قانوني در رسيدن به اين اهداف وجود دارد مجلس آمادگي دارد كه در اين زمينه همكاري كند.
حداد عادل با تشكر از خدمات كتابداران ابراز اميدواري كرد كه مساعي همه دستگاههاي فرهنگي و اجرايي كشور به رشد و توسعه كتاب و كتابخواني منجر شود.
وي همچنين با اشاره به سالروز وفات آيت الله طباطبايي و شروع جلسه علني امروز مجلس با صداي ضبط شده وي اظهار داشت: علامه طباطبايي موجب يك جهش و تحول چشمگير در وضعيت فكري حوزههاي علميه و زمينه ساز گرايش نسل جوان و دانشگاهيان به اسلام بود.
رييس مجلس افزود: علامه طباطبايي در سال 1281 هجري شمسي در تبريز به دنيا آمد و در دوراني زندگي كرده كه آشنايي ايران با تمدن غرب مراحل ابتدايي خود را طي كرده است و در آن دوران كشور ما نه فقط در برابر علم و فن آوري جديد غرب قرار داشته بلكه در معرض ورود انديشه و فرهنگ و فلسفه غربي هم بوده است و علامه طباطبايي شاهد تنش هاي شديد دوران تجدد در اركان فكرو فرهنگ جامعه ما بوده است.
اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي مرحوم علامه طباطبايي را يك فقيه و مفسر قرآن و فيلسوف بزرگ و مايه افتخار حوزه علميه و كشور و جهان اسلام خواند و گفت: علامه طباطبايي با درك عميق از معارف اسلامي و احساس مسئوليت سنگين طي ساليان طولاني به دفاع از تفكر اسلامي پرداخته و در مقابل مكاتب الهادي با سلاح انديشه و اخلاق قد علم كرده است كه يكي از اين مكاتب ماركسيست بوده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي احياي تفسير قرآن در حوزه هاي علميه را از جمله خدمات بزرگ علامه طباطبايي دانست و خاطر نشان كرد: يادگار تلاش سودمند علامه طباطبايي تفسير گران سنگ الميزان است كه سرآغاز تفسير نگاري نوين در عصر ماست. همچنين خدمت بزرگ ديگر علامه تحقيق و تاليف و تدريس در فلسفه اسلامي و مقايسه آن با فلسفه غربي است.
وي با اشاره به شاگردان بزرگي كه نزد علامه طباطبايي تربيت شده اند از استاد شهيد مطهري به عنوان سرآمد اين شاگردان نام برد و گفت: در مجلس هم روحانيوني داريم كه از محضر ايشان بهره برده اند. علامه طباطبايي زمينه ساز اقبال نسل جوان و دانشگاهيان به اسلام بود و سهم بزرگي در فراهم كردن زمينه لازم براي انقلاب اسلامي در كشور داشته است.
حداد عادل در پايان خاطر نشان كرد: آنچه از علامه طباطبايي به جا مانده ميراث ارزشمندي است كه قطعا حوزه هاي علميه و دانشگاهيان قدر آن را مي دانند و ما نسبت به آن مقام شامخ و بزرگوار اداي احترام مي كنيم.
نظر شما