به گزارش خبرنگار مهر، هما زنجانی زاده روز یكشنبه در همایش زن، توسعه اجتماعی، فرهنگی و كارآفرینی اظهار داشت: در قرن ۱۶ نخستین بار بود كه واژه بانوان روستایی به عنوان بانوان خانه دار مطرح شد چرا كه كشاورزی و صنعت ماشینی شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینكه در طول تاریخ مهمترین خواسته بانوان در جهان آموزش بوده است گفت: خوشبختانه ما در جامعه ای زندگی می كنیم كه فراگرفتن علم را مختص مردان ندانسته و بانوان را نیز از این حق برخوردار كرده است، به گونه ای كه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد حضور بیشتر بانوان در دانشگاه ها بودیم.
وی فضیلت كسب دانش را یكی از عوامل توسعه فرهنگی بانوان در سطح جامعه دانست و تصریح كرد: امروزه به دلیل تغییراتی كه در حوزه های اجتماعی و اقتصادی به وجود آمده است مادران نیز باید دانش لازم در حوزه سلامت، روانشناسی و تغذیه برای رشد و تربیت فرزندانشان را داشته باشند.
علت بی کاری مردان ناشی از اشتغال بانوان نیست
زنجانی زاده ادامه داد: جامعه ای كه به فكر بانوان خود باشد در حقیقت نگاهی به آینده خود دارد چرا كه دختران و بانوان مادران آینده جامعه هستند و تربیت نسل آینده را به عهده دارند.
وی افزود: اینكه عده ای علت بیكاری مردان را در جامعه شاغل بودن بانوان را می دانند باید گفت كه بانوان تنها ۸ الی ۱۰ درصد نیروی كار جامعه را تشكیل می دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینكه توسعه سیاسی بدون مشاركت بانوان معنا ندارد ابراز داشت: دموكراسی یعنی حكومت مردم بر مردم و از آنجایی كه ۵۰ درصد جمعیت جامعه را بانوان تشكیل می دهند عدم حضور بانوان در عرصه های سیاسی نمی تواند توسعه سیاسی را باعث شود.
وی اشاره به توسعه اجتماعی بانوان داشت و خاطرنشان كرد: در خصوص توسعه اجتماعی باید بحث های بهداشتی و سلامت بانوان و فرزندانشان به خصوص در دوران بارداری را در جامعه پررنگ كرد.
زنجانی زاده تاكید كرد: تفاوت بانوان و مردان در تفاوت های بیولوژیكی و فطری نیست بلكه تفاوت های آنان ریشه اجتماعی دارد، زمانی كه بانوان تحصیلات عالی داشته باشند كمتر در معرض آسیب های اجتماعی همچون خشونت قرار خواهند بود.
نظر شما