۲۸ شهریور ۱۳۸۲، ۱۴:۴۸

مدير گروه جراحي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:

در طول 8 سال دوران دفاع مقدس بهترين خدمات ارائه شد

در طول 8 سال دوران دفاع مقدس بهترين خدمات ارائه شد

به گزارش گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر دكتر كلانتر معتمد در نخستين كنگره دستاوردهاي بهداشت و درمان ارتش گفت : در طول 8 سال دوران دفاع مقدس بهترين خدمات ارائه شده كه آشنايي با نحوه رسيدگي به اين مجروحان جنگي از مهمترين دستاوردهاي اين دوران است.

كلانترمعتمد مدير گروه جراحي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: در برخورد با بيمار ترومايي در دوران دفاع مقدس به ويژه در مواردي كه بيمار آسيب‌هاي شديدي ديده، حفظ حيات بيمار قبل از رسيدن به تشخيص الزامي بود.
وي با بيان اين كه در بيماران ترومايي اقدامات اوليه براي حفظ حيات در راستاي اقدامات لازم براي رسيدن به تشخيص بايد صورت گيرد، گفت : براي رسيدن به اين هدف بايد يك روش و سيستم مناسب طراحي و اعمال مي‌شد؛ در اين سيستم بيمار از خط مرزي توسط برانكارد به اورژانس خط مقدم منتقل و سپس توسط آمبولانس به بيمارستان انتقال مي‌يافت.
وي با اشاره به اين كه اين انتقال فقط طي 20 دقيقه انجام مي‌شد، يادآور شد: خدمت‌رساني در خط مقدم توسط امدادگران پزشكي كه يك دوره 6 ماهه را گذرانده بودند انجام مي‌شد كه سه وظيفه كنترل خونريزي خارجي، بي‌حركتي عضو شكسته و انتقال سريع بيمار به اورژانس را به عهده داشتند.
وي وظايف پرستاران در اورژانس خط مقدم را كنترل علايم حياتي، بازكردن راههاي هوايي در صورت افت فشار و نبض تند، وصل سرم، كنترل بي‌تحركي عضو شكسته و خونريزي خارجي و انتقال بيمار به بيمارستان اورژانس دانست.
وي ادامه داد: وجود نزديك به 200 تخت بيمارستاني، پايه سرم، محلول سنگير لاكتات، آنژيوكت، لوله آزمايش NG Tube ، سوند طولي، ساكشن و sleep در بيمارستانها ضروري بود.
دكتر كلانتر معتمد در پايان با اشاره به اين كه اقدامات لازم به فراخور حال بيمار توسط پرستار و يا پزشك در اين بيمارستان انجام مي‌شد، متذكر شد: ارائه بهترين خدمات به تنهايي از عهده پزشكان خارج بود و همكاري ساير پرسنل نظير پرستاران و بهياران را مي‌طلبيد.
 

کد خبر 25377

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha