عبدالرضا مصری در گفتگو با خبرنگار مهر، از سفر وزیر اقتصاد و دارایی به استان کرمانشاه در پنج شنبه سوم اردیبهشت ماه امسال خبر داد.
وی در خصوص درخواست های مجمع نمایندگان استان کرمانشاه از وزیر اقتصاد گفت: اولین خواسته مجمع نمایندگان استان تخصیص اعتبارات در نیمه اول سال است چراکه در نیمه اول اول سال امکان بیشتری برای انجام فعالیتهای عمرانی وجود دارد و این شرایط در نیمه دوم سال که با بارندگی همراه است خیلی فراهم نیست، لذا چنانچه اعتبارات در نیمه اول سال به استان تخصیص داده شود کمکی به استان کرمانشاه خواهد بود.
انتقال کل اعتبارات استان به نیمه اول سال
مصری افزود: بنابراین ما خواستار این هستیم که اعتبارات مصوب کل سال ما به نیمه اول سال منتقل و بتوانیم پروژه هایی که چون راه آهن، پروژه های راه، آب و قطار شهری را که به آن نیاز داریم زودتر به سرانجام برسانیم.
نماینده مردم مجلس در کرمانشاه، یادآور شد: در نیمه دوم سال به علت بارندگی امکان فعالیت عمرانی برای ما وجود ندارد و چنانچه این امکان نیز باشد کیفیت لازم را نخواهد داشت.
کاهش سقف مالیات
وی خواست دیگر مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، را سقف مالیاتها عنوان کرد و گفت: استان کرمانشاه، استانی است که گرفتار معضلی چون بیکاری بوده و سطح درآمدها در آن پایین است و آن میانگینی که برای کشور و برای دریافت مالیاتها در نظر میگیرند نباید برای استان کرمانشاه با چنین شرایطی لحاظ شود.
مصری تصریح کرد: هماکنون به لحاظ پرداخت مالیات در استان فشاری روی اصناف ما وجود دارد و استان کرمانشاه هم موسسات آنچنانی اقتصادی ندارد و به اصناف هم که فشار میآید مجبورند فشار را به مردم منتقل کنند و قیمتها مرتبا افزایش مییابد و این به نفع استان ما نیست که با وجودبیکاری و درآمد سرانه پایین هزینههای تحمیلی مرتبا بالا رود و انتظار داریم مقداری وزیر اقتصاد هم در این زمینه کمک کند.
قوت بخشی به بانکها برای پرداخت تسهیلات
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس موضوع و درخواست دیگر مجمع نمایندگان استان کرمانشاه از وزیر را که مهمترین موضوع دانست، قوت بخشی به بانکهای استان برای ارائه تسهیلات عنوان کرد.
مصری تصریح کرد: هماکنون سقف پرداخت تسهیلات در بانکهای ما پر است و علت آن نیز تعیین میزان تسهیلات هر استان براساس نقدینگی هر استان است. به این معنا که هر آنچه مردم استان نقدینگی دارند به همان میزان تسهیلات به آنها پرداخت میشود.
وی افزود: برای مثال در استانی چون تهران که همه منابع کشور در آنجاست طبیعتا هر کسی درخواست وام کند مقدور است اما در کرمانشاه، در پاسخ به درخواستهای وام میگویند سقف ما پر است و امکان پرداخت وام وجود ندارد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: زمانی که امکان پرداخت تسهیلات وجود نداشته باشد، قاعدتا نمیتوانیم صنایعی داشته باشیم که اشتغال ایجاد کند، یعنی اگر این گشایشها انجام نشود دور تسلسل فقر در استان کرمانشاه باقی میماند.
مصری گفت: بنابراین چنانچه وزیر اقتصاد اعتباری را در اختیار بانکهای استان قرار دهند و بانک های استان در بخش های سرمایهگذاری بتوانند از مازاد بانکهای تهران استفاده کنند و بانک ها متقاعد به پرداخت این مازاد به کرمانشاه شوند، استان میتواند از این وضعیت دربیاید.
وی سرمایه در گردش را یکی از مشکلات صنایع استان برشرد و پرداخت این تسهیلات برای راهاندازی واحدهایی که به خاطر این مشکل خط تولید آنها خوابیده است بسیار مهم عنوان کرد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: پرداخت کمک های فنی و اعتباری یکی دیگر از راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی استان کرمانشاه است و اگر دولت میخواهد این دور تسلسل در استان کرمانشاه پاره شده و گشایشی ایجاد شود این موردمی تواند کمک کننده باشد.
چنانچه کمک فنی و اعتباری بدهند ۱۰۰ برابر آن شغل ایجاد میکنیم
مصری گفت: چنانچه این کمک ها در اختیار استان قرار گیرد قول میدهیم ۱۰۰ برابر رقمی که به ما اختصاص داده میشود را ایجاد اشتغال کنیم. یعنی اگر یک میلیارد به استان داده شود معادل ۱۰۰ میلیارد اشتغال ایجاد کنیم.
وی کمبود نیروی انسانی در اداه کل اقتصاد و دارایی استان را از دیگر مشکلات استان برشمرد و گفت: این اداره کل از کمبود نیروی انسانی در رنج است و از طرف دیگر ما استانی هستیم که بیشترین نیروی بیکار تحصیلکرده را داریم و اگر مجوزی همراه با اعتبارات داده شود می توان بخشی از جوانان تحصیلکرده بیکار و در کنار آن کبود نیروی انسانی این اداره کل را رفع کرد.
نظر شما