به گزارش خبرنگار مهر، سید کرامت الله کریمی ظهر دوشنبه در جلسه مشترک شورای حفاظت از منابع آب شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده با اشاره به عدم استفاده بهینه از منابع آبی این شهرستان ها در دهه های گذشته، افزود: این عقب ماندگی تاریخی ناشی از اشتباهات تاریخی است.
وی مهمترین گام در استفاده از منابع آبی این شهرستان ها را فراهم کردن یک طرح مطالعاتی دامنه دار، دقیق و علمی برای دستیابی به منابع آب پایدار برای این سه شهرستان عنوان کرد.
کریمی با اشاره به وجود اراضی مستعد کشاورزی در دشت کلاچوی کهگیلویه، بیان کرد: پمپاژ آب از رودخانه مارون به این دشت می تواند ۱۲ هزار هکتار از اراضی این دشت را پوشش دهد که امیدواریم متولیان امر در این خصوص پیگیری های لازم را انجام دهند.
وی عدم استفاده مطلوب از آب رودخانه مارون در شهرستان کهگیلویه و مورد استفاده قرار دادن آب این رودخانه توسط استان های دیگر را نوعی بی عدالتی در حق این شهرستان دانست.
فرماندار شهرستان کهگیلویه همچنین به وضعیت نامناسب و ناهماهنگ فاضلاب شهری و خانگی در شهرهای استان اشاره و اظهار داشت: بررسی این وضعیت و همچنین تفکیک فضای بین آب شرب و غیر شرب می تواند در استفاده بهینه از آب مورد نیاز بسیار تأثیرگذار باشد.
کریمی آب را از مهمترین مکانیزمهای حیاتی انسان دانست و اضافه کرد: اهمیت آب در زندگی انسان تا حدی است که تولد و مرگش با عینیت بخشیدن با این پدیده پیوند دارد.
وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از صلح طلبی ها و جنگ طلبی ها در دنیا به خاطر آب شکل می گیرد و با اشاره به کمبود آب در دنیا، بیان داشت: روزانه پنج هزار انسان در جهان به علت کمبود آب می میرند.
فرماندار شهرستان کهگیلویه با اشاره به فاصله زیاد بارش در کشور ایران با متوسط جهانی، یادآور شد: طبق آمارها در سال جاری ۵۰۰ شهر کشور با تنش آبی مواجه است و میانگین بارش در ۲۸ درصد از مساحت کشور کمتر از ۱۰۰ میلی متر است.
کریمی بیان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز میانگین بارش نسبت به سال گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی متر کاهش یافته که این امر باعث بوجود آمدن شرایط حساسی در استان شده است.
نظر شما