۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۶:۱۰

لطفی خبر داد:

افت ۳۹ درصدی بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد در سال آبی جاری

افت ۳۹ درصدی بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد در سال آبی جاری

دهدشت – مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد از افت ۳۹ درصدی بارندگی در این استان در سال آبی جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لطفی ظهر دوشنبه در جلسه مشترک شورای حفاظت از منابع آب شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد در طی چند سال اخیر در حال گذر از دوره خشکسالی است، افزود: در سال آبی ۹۳-۹۴ معادل ۲۰ درصد کاهش بارندگی در سراسر کشور و افت ۳۹ درصدی بارندگی در این استان را شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه طبیعت در طی میلیون ها سال منابع آب زیرزمینی را جمع آوری کرده، اظهار داشت: در چند دهه اخیر این منابع با توجه به نیاز انسان به صورت تصاعدی برداشت شده که باعث افت سطح این منابع شده است.

لطفی بیان کرد: بهره وری نامعقول از آب های زیرزمینی در بسیاری از نقاط باعث شده که دشت هایی که زمانی آباد بودند اکنون به بیابان تبدیل شوند.

وی با تأکید بر لزوم استفاده بهینه از منابع آب برای دستیابی به توسعه پایدار، یادآور شد:  باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که بتوان حداثر بهره وری را از این منابع انجام داد و مصارف آب را به سوی استفاده مطلوب و بهینه از منابع و اشتغال زایی بیشتر سوق داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد شرایط منابع آب های سطحی این استان را نیز نامطلوب عنوان و بر لزوم نگاه سیستمیک و جامع به توسعه شهرستان ها از منظر آب شرب و همچنین آب های مورد نیاز مصارف کشاورزی، صنعتی و ... به منظور جلوگیری از ایجاد چالش های آبی در آینده تأکید کرد.

لطفی با اشاره به وضعیت نامطلوب شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده از لحاظ تأمین آب شرب، عنوان کرد: آب شرب این شهرستان ها از طریق چشمه ها یا چاه های آبرفتی تأمین می شود که منابع پایداری نبوده و با کاهش آب شدید مواجه هستند.

وی به وضعیت خشکسالی در سطح این شهرستان ها و مدیریت نامطلوب در سال های گذشته اشاره داشت و بیان کرد: در حال حاضر با توجه به حساسیت ها موجود باید به سمت اجرای برنامه های عملیاتی و کاربردی سوق پیدا کرد به گونه ای که نه مشترکین فعلی آسیب دیده و نه دشت های ما تبدیل به بیابان شوند.

افت ۱۰ متری آب در دشت کلاچوی کهگیلویه

همچنین رئیس اداره منابع آب شهرستان کهگیلویه با اشاره به اینکه شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده بیشترین منابع آبی را در سطح این استان دارا هستند، گفت: این در حالی است که تاکنون به دلایل مختلف از این منابع بهره وری مطلوب صورت نگرفته است.

علی آران با بیان اینکه در سال های اخیر مردم به دلیل فقر و دیگر مشکلات به سمت برداشت منابع آب زیرزمینی روی آورده اند، افزود: این منابع به علت برداشت بی رویه رو به زوال هستند.

وی به افت ده متری آب در دشت کلاچوی کهگیلویه اشاره و این دشت را بحرانی ترین دشت در سطح شهرستان کهگیلویه از لحاظ افت آب عنوان کرد.

آران بر لزوم حفاظت از منابع آب سه شهرستان و پیشگیری از وقوع بحران کم آبی در سال های آینده تأکید کرد.

کد خبر 2538395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha