به گزارش خبرگزاری مهر، دانشگاههای سراسر جهان برای آنکه در رقابت تنگاتنگ داخلی و بین المللی عقب نمانند در حال طراحی و توسعه پردیس های دیجیتالی هستند. این فناوری نوظهور دانشگاهی که به آن پردیس الکترونیکی نیز گفته می شود پلت فورم آنلاینی محسوب می شوند که ظرفیت بالایی برای ارتقای کیفیت آموزشی و بهبود دسترسی به منابع آموزشی دارد.
در نتیجه دامنه پوشش دهی جغرافیایی دانشگاهها به طرز چشمگیری افزایش یافته و در عین حال تعداد و تنوع خدماتی که می توانند ارایه کنند نیز دگرگون می شود.
با این حال این فرآیند چالشهای خاص خود را نیز به همراه دارد به طوریکه این پرسش مطرح می شود که سازمانها و مراکزی که چنین خدماتی را ارایه می کنند چگونه می توانند حجم گسترده ای از فعالیتهای دیجیتالی را به گونه ای مقرون به صرفه اداره کنند؟
در این صورت شرایطی را باید متصور شد که در آن دانشگاهها با ده ها هزار دانشجو و حتی بسیار بیشتر با انبوهی از اطلاعات در حال تبادل سر و کار دارند.
در سال ۲۰۱۲ دانشگاه لوبک آلمان پردیس دیجیتالی برای ۲۴ هزار دانشجو و ۵۳ عضو ستادی راه اندازی کرد. این دانشگاه دولتی که دارای بیمارستان آموزشی نیز هست در زمینه علوم پزشکی، فناوری و علوم طبیعی فعالیت دارد. با این حال استقبال از این دانشگاه دیجیتالی به حدی بود که مقامات دانشگاه مجبور به طراحی پلت فورمی جدید شدند تا از این طریق بتوانند کیفیت آموزشی را ارتقا بخشند.
این دسته از پردیس های دیجیتالی به کتابخانه های الکترونیکی، اتاق های مجازی برای بحث و گفتگو، ذخیره گاه آنلاین و امکانات تبادل اطلاعات مجهز هستند.
پیش بینی می شود در آینده نزدیک بسیاری از دانشگاههای معتبر سراسر جهان پردیس های دیجیتالی نیز راه اندازی کنند تا از این طریق به گسترده ترین پوشش دهی آموزشی در سراسر جهان دست یابند.
نظر شما