به گزارش گروه دانشگاهي "مهر" دكتر عليرضا زالي با ابراز اميدواري در مورد اينكه اين كنگره بتواند در ارتقاء دانش مبارزه با سل و بيماري هاي ريوي در كشور گام هاي موثري بردارد، افزود: جامعه جهاني سومين گذار اپيدميولوژيك خود را تجربه مي كند. تغييراتي كه درهرم سني جهان بوجود آمده و جهان را سالمندتر كرده است.
وي اظهار داشت: امروزه بيماري هاي ناشي از سالمندي چالش هاي جدي را ايجاد كرده و اين تغييرات، تأثيرات بسياري در عرصه بهداشت و درمان كشور برجاي گذاشته است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به ايجاد سه موج جديد بيماري هاي عفوني در جهان خاطرنشان كرد: بسياري از بيماري هاي عفوني در قرن حاضر به سه گونه مختلف شيوع پيدا كرده اند. برخي از اين بيماري ها به گونه اي جديد در جهان ظهور پيدا كردند، برخي از آنها در گذشته مورد كنترل بودند اما دوباره فعال شده اند و برخي از اين بيماري ها در مقابل آنتي بيوتيك ها تا به ميزان زيادي مقاوم شده اند.
زالي تصريح كرد: 5 درصد جمعيت كشور به سل و انواع بيماري هاي دستگاه تنفسي مبتلا هستند كه بايد آن را به عنوان يك زنگ خطر محسوب كرد.
وي درخاتمه سخنان خود با اشاره به امكانات دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در مبارزه با اين بيماري از مركز آموزشي و درماني مسيح دانشوري به عنوان يك مركز پيشرو نام برد و افزود: با وجود 5 ميليون و 300 هزار نفر جمعيت تحت پوشش اين دانشگاه در مناطق مهم شهر تهران، اين مركز توانسته است خدمات قابل توجهي را به مسلولين و مبتلايان به انواع بيماري هاي ريوي ارائه كند. همچنين براي حذف دخانيات و تصويب كنوانسيون جهاني معاهده كنترل دخانيات در ايران گام هاي مهمي برداشته است.
نظر شما