۲۵ آبان ۱۳۸۴، ۸:۴۵

در آخرين روز از همايش بين المللي دين و رسانه عنوان شد: دين و رسانه هيچ تعارضي با يكديگر ندارند// تلويزيون رسانه اي مطلوب براي ارتقاء معرفت ديني است

در آخرين روز از همايش بين المللي دين و رسانه عنوان شد: دين و رسانه هيچ تعارضي با يكديگر ندارند// تلويزيون رسانه اي مطلوب براي ارتقاء معرفت ديني است

طي دومين نشست دين و رسانه در آخرين روز از همايش بين المللي دين و رسانه كه در دانشكده صداوسيما برگزار شد، نقش و جايگاه رسانه ها بويژه رسانه تلويزيون در ارائه و تعميق باورهاي ديني مورد تأكيد قرار گرفته و يادآوري شد: بين دو مقوله دين و رسانه هيچ تعارضي وجود ندارد و با برنامه ريزي صحيح مي توان در راستاي ارتقاء معرفت ديني جامعه از رسانه به خوبي استفاده كرد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه"مهر" در اين جلسه پيتر هورس فيلد استاديار دانشگاه آر ام آي تي استراليا اظهار داشت: من به همه مذاهب به صورت انتقادي نگاه مي كنم و اين در صورتي است كه مذاهب قصد آنرا داشته باشند روح انساني را در چارچوب خاصي قرار دهند .

وي افزود: هر بخشي از دين رسانه خاص خود را مي طلبد از اينرو براي استفاده از پيامهاي دين در رسانه ها بايد از قالبهاي مختلف برنامه سازي استفاده كنيم و همچنين در بيان دين از زبان واقعيت بهره بگيريم .

در ادامه حجت الاسلام بيات ويژگي هاي اصلي دين را برشمرد و گفت: مخاطب همه اديان انسانها هستند و هر ديني با مخاطبان خود ا

اديان مختلف نقاط اشتراك متعددي با يكديگر دارند

حجت الاسلام بيات

رتباط برقرار مي كند دين اسلام با همه انسانها سخن مي گويد. اديان مختلف، نقاط اشتراكي با يكديگر دارند همه اديان بدنبال گسترش، تبليغ و ترويج آموزه هاي خود بوده اند به همين معنا در صدر اسلام پيامبر و ائمه تلاش كردند تا از ابزارها، شيوه ها و موقعيتهاي متفاوت و مقبول در جهت در تبليغ دين استفاده كنند . از اين رو اعزام مبلغين براي تبليغ ذات دين به شكل گسترده انجام مي گيرد .

وي افزود: براي گسترش آموزه هاي ديني بايد برنامه ريزي درستي داشته باشيم و اهميت و ضرورت اين موضوع بعنوان باوري در متوليان امور ديني پديدي آيد .

حجت الاسلام بيات گفت: براي مطرح كردن مباحث قدسي دين لازم است محل تلاقي دين و رسانه را در تبليغات رسانه اي بشناسيم و بدانيم كه ظرفيت و انتظارات موجود براي هر يك از اين دو مقوله چه موضوعاتي است و با درك درست از اين موضوع دين را به شانه رسانه ها برسانيم .

وي افزود: ما براي تعامل درست و دقيق دين و رسانه و مكمل قرار دادن اين دو نهاد بايد به صورت تخصصي دين و ظرفيتهاي آنرا بشناسيم ، جنس اين ظرفيتها را بدانيم ودر اين راستا مي توانيم تعامل خوبي را بين اين دو مقوله برقرار كنيم . 

حجت الاسلام بيات در خاتمه سخنان خود از تجربه موفق راديو معارف ياد كرد و گفت: راديو معارف حوزه معارف را در زمان و مكان گسترش داده است و همه مقولات زندگي را از منظر دين بررسي كرده است .

توجه به كميت باعث غفلت از محتوا مي شود

دكتر پويا

دكتر عليرضا پويا نيز در ادامه اين نشست اظهار داشت: ارتباط دين و رسانه بايد توأم با تأمل بدون تعجيل و كميت گرايي باشد به اين جهت كه در فعاليتهاي مهم چون فعاليتهاي ديني در عرصه رسانه، توجه به كميت باعث غفلت از محتوا مي شود.

 وي در مورد جنبه هاي زيربنايي ارتباط دين و رسانه افزود: لازم است بين رسانه ها تفكيك قائل شويم جرا كه همه رسانه ها يك كاركرد مشخص ندارند وقتي ارتباط دين و رسانه را بررسي مي كنيم بايد توجه داشته باشيم كه منظور ما كدام رسانه است و ارتباط دين با هر يك از رسانه ها را بازتعريف كنيم .

دكتر پويا در تقسيم بندي رسانه ها اظهار داشت : رسانه ها در سه گروه فعاليت مي كنند، رسانه ديني و رسانه غير ديني . فعاليت رسانه ديني به اين ترتيب است كه همه ملاحظات و كاركردهاي اين رسانه از جمله سرگرمي ؛ اطلاع رساني آموزش و ارشاد با مبناي ديني صورت مي گيرد. شيوه دوم كه دين در رسانه را مطرح مي كند بخش كوچكي از برنامه ها به دين اختصاص دارد و مابقي اغلب غير ديني هستند .

براي تقويت و تعميق ايمان مخاطبان تلويزيون رسانه مناسبي است

دكتر فارسيجاني

دكتر فارسيجاني نيز در ادامه اين نشست اظهار داشت: اگر دين را مجموعه اي از اعتقادات، عبادات و احكام در زندگي اجتماعي بدانيم تلويزيون براي تقويت و تعميق ايمان مخاطبان رسانه مناسبي است.

وي افزود: تلويزيون در جامعه ايراني بطور اساسي نمي تواند دور از مسائل ديني باشد يعني در همه امور بايد تمام اجزاي اين رسانه در جهت تقويت و تعميق دين در مخاطبان قرار گيرند كه تا مؤثر واقع شوند .

وي با تأكيد بر استفاده از توانمندي اين رسانه گفت: بهترين توفيق براي تأثيرگذاري بر مخاطبان در اين رسانه است، از اين رو مي توان رسالت عمده انتقال پيامهاي ديني را ولو در الفاظ غير ديني در قالبهاي مختلف چون فيلم، نمايش و انيميشن منتقل كرد .

هيو انويل كشيش و رئيس گروه توسعه بين المللي انويل نيز گفت: رسانه و دين دو مقوله مختلف هستند اما اين به آن معنا نيست كه دين و رسانه با يكديگر تعارض دارند بلكه اين دو مقوله مي توانند در كنار هم حركت كنند و نتايج مطلوبي را درمخاطبان داشته باشند .

کد خبر 254163

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha