دكتر محمود هادي پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: هم اكنون به علت درمانهاي موثر در سالهاي اخير سن اين بيماران افزايش يافته به گونه اي كه سن تعدادي از آنها به 44 سال هم رسيده است.
وي با بيان اينكه مبتلايان به اين بيماري در به ويژه افراد مبتلا به تالاسمي نوع ماژور بايد از ابتداي زندگي مورد درمان قرار گيرند، اظهار داشت: پيش از طرح هاي پيشگيري در خصوص اين بيماري ميزان تولد بيماران تالاسمي در كشور سالانه يك هزار و 500 نفر بوده است كه امروزه با اجراي اين طرح ها اين ميزان به 312 نفر در سال رسيده اما بازهم پيشگيري از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمي در كشور كافي نبوده است.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران تالاسمي با بيان اينكه اين بيماري در همان ابتداي زندگي نوزاد به راحتي قابل تشخيص است، گفت: الگوي پيشگيري از تالاسمي ايران پيشرفته نبوده و ممكن است در مقايسه با برخي از كشورهاي همسايه به موفقيت هايي دست يافته باشد اما كشور در مجموع در اين مورد از موفقيت چشمگير برخودار نبوده است.
هادي پور ادامه داد: برنامه پيشگيري از ابتلا به تالاسمي در كشور فقط شامل افرادي كه ازدواج آنها پس از سال 75 بوده شده بنابراين افرادي كه پيش از اين سال ازدواج كرده اند شامل اين طرح نشده و مورد آزمايش قرار نگرفته اند چون هنوز در برخي از استان هاي كشور به ويژه استان هاي محروم موارد خاص براي اين طرح پيش بيني نشده است.
وي ادامه داد: در بسياري از موارد زوج هاي شهرستان هاي محروم با وجود ازدواج هاي شرعي، ازدواج خود را پس از يك سال و يا هنگام تولد فرزند خود براي گرفتن شناسنامه كودك، اقدام به ثبت مي كنند . بنابراين آزمايش هاي تالاسمي نيز پس از ازدواج از آنها گرفته مي شود ، به همين علت اگر اين افراد مبتلا به تالاسمي باشند با عدم تشخيص به موقع فرزندان آنها نيز به اين بيماري مبتلا مي شوند.
نظر شما