۲۸ آبان ۱۳۸۴، ۱۱:۰۴

در پنجمين همايش سراسري بيماري هاي انگلي ايران مطرح شد :

سگ و گربه با انتقال انگل هاي "كيست هيداتيك" و "توكسوپلاسما" سلامت انسان را به خطر مي اندازند

سگ و گربه با انتقال انگل هاي "كيست هيداتيك" و  "توكسوپلاسما" سلامت انسان را به خطر مي اندازند

دكتر "محمدرضا نظري پويا" دبير علمي پنجمين همايش سراسري بيماري هاي انگلي ايران گفت : نوآوري هاي علمي و استفاده از فناوري هاي نوين پزشكي در ارائه مقاله و رعايت محتواي علمي در اين دوره از كنگره حايز اهميت بوده است.

دكتر "محمدرضا نظري پويا" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، افزود: پنجمين دوره كنگره به صورت سراسري در مورد بيماري هاي انگلي شايع در كشور برگزار شد و 400 مقاله به دبيرخانه كنگره ارسال شده كه از اين تعداد 3 درصد از مقالات امتياز تعيين شده را بدست نياورند و در نهايت 386 مقاله پذيرفته شد.

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد : از تعداد مقالات رسيده به دبيرخانه 119 مقاله به صورت سخنراني و 267 مقاله نيز به صورت پوستر ارائه شده است.

اين متخصص انگل شناسي اظهار داشت : مقالات اين دوره از كنگره بيشتر در مورد بيماري هاي شايع كشور از جمله "مالاريا"، "ليش مانيازيس"، "كيست هيداتيدوز"، "تكسوپلاسمازيس"، "آمبي بيازيس" و ساير انگل هاي روده اي مشتمل بر تك ياخته ها، كرم ها، قارچ ها و حشرات بود.

وي اضافه كرد : بيماري هاي تك ياخته اي و قارچي و بيماري هاي كرمي و حشره اي  دو بخش اصلي كنگره بود و سه ميزگرد بر اساس اهميت بيماري و تعداد مقالات ارائه شده در مورد انگل هاي "مالاريا"، "كيست هيداتيك" و "ليش مانيا" برگزار شده است. 

دبير علمي پنجمين همايش سراسري بيماري هاي انگلي ايران از انجمن انگل شناسي، موسسه رازي، انستيتو پاستور ايران، مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت و مركز تحقيقات بيوتكنولوژي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به عنوان نهادهاي حمايت كننده اين كنگره نام برد.

متخصص علوم آزمايشگاهي باليني در ادامه سخنان خود با اشاره به مهمترين انگل هاي عامل بيماري شايع در كشور گفت: برخي از بيماري هاي داراي دامنه انتشار محدودي هستند اما بسيار مخاطره انگيز هستند، به طور مثال "مالاريا" بيشتر در جنوب كشور و استان هاي دامنه زاگرس به دليل وجود مهاجران افغاني شيوع دارد اما از نظر ميزان انتشار در كشور همچنان محدود است.

وي اضافه كرد : بيماري سالك و عامل آن انگل "ليش مانيا" از ديگر بيماري هاي جلدي تقريباً شايع و مورد اهميت متخصصين انگل شناسي است.

اين متخصص انگل شناسي از "كيست هيداتيك" نيز به دليل انتقال بيماري از ميزبان انسان و دام و وجود مخزن سگ و سگ سانان به عنوان عامل يكي ديگر از بيماري هاي شايع در كشور نام برد و افزود : اين انگل در ارگان هايي از جمله ريه و كبد مستقر مي شود و باعث مرگ انسان مي شود. راه انتقال آن نيز آب و سبزي هاي آلوده است.

وي اضافه كرد : "فاسيولا" انگل ديگري است كه در بخش شمالي كشور شيوع دارد. اين انگل در استان هاي گيلان و مازندران در مرحله اي 8 تا 10 هزار نفر را مبتلا كرده است و راه انتقال آن حلزون هايي هستند كه در سبزي ها و آب هاي جاري وجود دارند و به لارو "فاسيولا" آلوده هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از انگل "توكسوپلاسما" كه مخزن آن گربه و گربه سانان است و از راه تماس آب و سبزيجات با مدفوع گربه منتقل مي شود به عنوان عامل بيماري نام برد كه سقط جنين و التهابات غدد لنفاوي را در پي دارد.

وي بهترين توصيه براي جلوگيري از ابتلا به اين انگل ها را مراعات اصول بهداشت فردي و اجتماعي ذكر كرد. 

کد خبر 255135

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha