به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر" از كرج، در اين همايش مقاله "تاريخچه حجاب و نوع پوشش در اديان مختلف" تأليف عصمت سوادي - استاد علوم و تحقيقات تهران- عنوان مقاله نخست را به دست آورد. در اين مقاله مسائلي از قبيل تدابير اسلام براي حفظ حرمت افراد، تأكيد بر علل حجاب زن در اسلام، نگاه هاي حرام، شرم و حياء، غرايز فطري، تحكيم روابط خانوادگي، وقار و متانت زن و مسائل مشترك حجاب بين اديان مختلف مورد تحليل كارشناسي قرار گرفته است.
مقاله "جايگاه زن مسلمان در روند جهاني شدن" تأليف دكتر بهروز مرادي - جامعه شناس ديني - دومين مقاله برتر اين همايش شناخته شد. در اين مقاله با تشريح روند پرسرعت جهان در حال تحول و ارتباط تنگاتنگ حوزه هاي مختلف ديني ، اجتماعي ، اقتصادي ، ارتباطي و ... از جذب برخي زنان جوامع اسلامي به پيامهاي فرهنگي و كالاهاي غربي انتقاد شده است.
اين جامعه شناس معتقد است : در فرآيند جهاني شدن جايگاهي براي زنان مسلمان، روش زندگي اسلامي ، حقوق اسلامي و فرهنگ آنان جايي در نظر گرفته نشده است. وي بر ضرورت لزوم تجديد نظر در برخي باورها و رفتارهاي سنتي در جوامع اسلامي تأكيد كرده است.
مقاله "مد و مدگرايي" نوشته فرشته جمعي نيز عنوان سومين مقاله اين همايش را كسب كرد. در اين مقاله مدگرايي بارزترين شاخصه بحران هويت معرفي شده است و از اين پديده به عنوان عاملي مؤثر در انحراف جوامع از دستيابي به اهداف تعريف شده نام برده شده است.
"جمعي"، مدگرايي را نشان تزلزل و بحران هويت اجتماعي افراد خوانده و عنوان كرده كه هر چه در يك جامعه تعداد افرادي كه به مدگرايي روي مي آورند، افزايش يابد ، احتمال انحراف در آن جامعه بيشتر خواهد شد.
"جمعي" اعتقاد دارد: افرادي كه در قالب هاي مختلف از جمله لباس ، رفتار ، رفت و آمد ، مهماني گرفتن پيرو مد هستند به شدت دچار روز مرگي هستند و به دليل تكراري بودن امور روزانه خود به مد روي آورده اند.
اولين همايش ملي حجاب ، پوشش و آراستگي هفته گذشته با هدف آسيب شناسي بدحجابي، معرفي حجاب برتر، حجاب از ديد اديان مختلف و شناساندن ابعاد مختلف حجاب به دختران جوان در دانشگاه آزاد اسلامي واحد كرج برگزار شد.
نظر شما