دكتر مسعود كوثري استاديار گروه ارتباطات دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت: در بازيهاي رايانه اي اين امكان وجود دارد كه قابليت تصوير را افزايش دهيم همچنين در قالب انيميشن مي توان موضوعاتي را به نوجوانان منتقل كرد كه غير واقعي است و مخاطب اين غير واقعي بودن را مي پذيرد .
وي با اشاره به اهميت بازيها در ارائه مفاهيم ديني گفت: ما مي توانيم با قواعد بازي و در قالب بازيهاي رايانه اي آموزه هاي ديني را به تصوير بكشيم و اين قابليت در راديو و تلويزيون كمتر به نظر مي رسد، يعني با استفاده از قواعد بازي مي توان مفاهيم ديني را به تصوير كشيد به نحوي كه مخاطب بداند در كادر اين بازي قواعدي حاكم است .
استاديار گروه ارتباطات دانشگاه تهران در مورد مفاهيم عيني و جنبه هاي اخلاقي كه از طريق بازيها آموزش داده مي شوند، گفت: مفهومي مثل توكل را كه مفهومي انتزاعي و ذهني است ، مي توان در قالب همين بازي ها نمايش داد يعني مي توانيم با طرح داستان هايي به اين موضوع بپردازيم به اين صورت كه براي مثال فرد با قرار گرفتن در يك موقعيت دشوار به ابزارهاي مادي تكيه مي كند يا مشكل خود را با صبوري و توكل كردن به خداوند حل مي كند.
وي در ادامه افزود: از اين جهت فقط مناسكي مثل نماز خواندن و طواف كردن قابليت انتقال از طريق تصوير را ندارند بلكه مفاهيم را هم مي توان در قالب بازيهاي رايانه اي نشان داد .
دكتر كوثري به بازي موسي كليم الله اشاره كرد و گفت: استفاده از كميك استريپ ها سابقه بسيار زيادي دارد و در اين تكنيك داستان همراه با نقاشي نقل مي شود و مي توان آن را به شكل بصري روايت كرد در بخشي از بازي موسي كليم الله مفهوم توكل در گفتگوي دو شخصيت در قالب كميك استريپ نمايش داده مي شود به اين ترتيب كه در مواجهه با يك دشواري، مفهوم توكل به شكلي قابل تجربه به تصوير كشيده مي شود .
وي با تأكيد بر اينكه تمام مفاهيم و آموزه هاي ديني قابليت انتقال از طريق تصوير را دارند گفت: برخي از مفاهيم ديني به سادگي قابل انتقال هستند اما برخي ديگر از مفاهيم به شكل دشوارتري منتقل مي شوند اما به طور كلي پيام هاي ديني قبل انتقال از رسانه ها و بازيهاي رايانه اي هستند .
دكتر كوثري مفاهيم ديني را داراي قابليت بصري شدن متفاوتي اعلام كرد و گفت: برخي از مفاهيم ديني ديرتر و برخي از اين مفاهيم زودتر بصري مي شوند ما مي توانيم راههايي براي بصري شدن اين مفاهيم پيدا كنيم و در نتيجه از تبليغ و موعظه دور شويم .
وي در ادامه افزود: به جاي آنكه به طور مستقيم بر خوب بودن مفهومي چون توكل و يا بد بودن مفهوم شيطان به صورت مستقيم و كلامي اشاره كنيم ، از امكان و فرصت تصاوير براي انتقال آموزه هاي ديني بهره بگيريم .
نظر شما