۲۸ آبان ۱۳۸۴، ۱۲:۱۹

مدير پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر:

ايران به قدرت اول خليج فارس در ساخت تاسيسات دريايي تبديل شده است

ايران به قدرت اول خليج فارس در ساخت تاسيسات دريايي تبديل شده است

مدير پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر با تاكيد بر اين كه ايران به قدرت اول خليج فارس در ساخت تاسيسات دريايي تبديل شده است، اعلام كرد: پالايشگاه بهرگانسر تا اوايل دي ماه به بهره برداري مي رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر"، يوسف زاهد كه در جمع خبرنگاران سخن مي گفت، حجم كل قرارداد پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر را 110 ميليون دلار بعلاوه 268 ميليارد ريال اعلام كرد كه با بهره گيري از منابع داخلي و حمايت شركت نفت فلات قاره صورت مي گيرد.

وي با اشاره به اين كه 60 درصد پروژه به بخش دريايي مربوط مي شود، افزود: 20 درصد نيز به بخش خشكي و مابقي هزينه به بخش مهندسي، لجستيك و مديريت پروژه برمي گردد.

زاهد خاطرنشان كرد:هم اكنون 77 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و بيش از 20 درصد مابقي نيز مربوط به حمل و نصب سكوها در دريا است.

زاهد، انتقال نفت توليدي به خشكي، احداث تاسيسات بخشي خشكي جهت پالايش نهايي و ذخيره سازي نفت خام توليدي با ظرفيت 60 هزار بشكه در روز را بخشي از اهداف اين پروژه ذكر كرد و يادآور شد: حجم كار دريايي  پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر تا حدودي با كليه فازهاي پارس جنوبي برابري مي كند.

مدير پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر تاخير پروژه فوق را بر طبق برنامه زمان بندي شده حدود 6 ماه ذكر كرد و افزود: كمبود منابع مالي ونبود يك فاينانسور مالي مهمترين مشكل در زمان اجراي اين پروژه بوده است.

وي پرسه اداري طولاني ترخيص كالا از گمركات كشور را نيز در تاخير اتمام پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي تاثير گذار دانست و گفت: هيچ گونه مشكلي در خصوص گارانتي تجهيزات خريداري شده براي پروژه نيز نداريم.

زاهد بخش خشكي پروژه را مورد اشاره قرار داد و گفت: نفت خام از تاسيسات دريايي بهرگانسر توسط يك خط لوله 16 اينچي زير دريايي و به طول 56 كيلومتر به خشكي منتقل مي شود.

مدير پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر ادامه داد : با توجه به اين كه در اين كارخانه يك نوع نفت از مجموع چاههاي مختلف با مشخصات معين مي شود لذا ظرفي براي تفكيك آزمايشي در ابتدا نياز نيست.

وي تصريح كرد: نفت در اين كارخانه بايد به شرايط مشخص شده از نظر ميزان آب و نمك محلول در نفت جهت ارسال به پالايشگاه و يا صادرات برسد.

زاهد خاطرنشان كرد: در قسمت خشكي علاوه بر تجهيزات فرآيندي تفكيك آب و نمك و تثبيت فشار بخار نفت، تاسيسات ديگري نظير دستگاه تقويت فشار گاز سوخت، تفكيك نفت از آبهاي نفتي، مشعل، تزريق مواد شيميايي، تجهيزات توزيع برق، توليد هواي فشرده مصرفي و ابزار دقيق، اطفاي حريق و ساير تاسيسات جانبي قرار گرفته است.

مدير پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر در ادامه با اشاره به بخش دريايي پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات دريايي بهرگانسر اظهارداشت: سكوي هاي دريايي كه ساخته مي شود مطابق استانداردهاي اروپايي و آمريكايي  است تا بتوان آنرا در دريا نصب كرد.

وي با اشاره به اين كه سكوههاي بزرگ پروژه در مرحله پيش راه اندازي هستند، گفت: قبل از پايان سال شروع به نصب سكوها در دريا خواهيم كرد.

وي بيان داشت: 10 سال قبل ساخت تاسيسات دريايي در ايران يك هيولا بود و مرجع و كتابي نيز در اين زمينه وجود نداشت، ولي حالا كار طوري پيشرفت كرده كه از ايران به عنوان قدرت اول ساخت تاسيسات دريايي نامبرده مي شود.

به گفته وي، هم اكنون چندين پروژه دريايي در هند، مكزيك، قطر و شركت هاي ديگر بين المللي به شركت ايراني تاسيسات درياي واگذار شده است.

زاهد گفت: شركت ملي نفت در زمان واگذاري اين پروژه به شركت تاسيسات دريايي اعتماد نداشت ولي ما توانستيم با حمايت شركت نفت فلات قاره پروژه را با يك سوم پيشنهاد قرارداد شركت هاي خارجي تحويل بگيرم و آنرا هم اكنون به سرانجام برسانيم.

مدير پروژه بازسازي و نوسازي تاسيسات خشكي و دريايي بهرگانسر ادامه داد: الان كارهاي طراحي و مهندسي كارهاي مربوط به تاسيسات دريايي در داخل انجام مي شود و حدود 40 تا 50 درصد تجهيزات نيز داخلي است.

وي توضيح داد: پايه هاي جكت هاي 9 و 10 پارس جنوبي ساخته و نصب شده است و بخش آب شورتا 18 اين منطقه نيزبه  تاسيسات دريايي واگذار شده است.

 زاهد در پايان از عدم حمايت سيستم بانكي از تاسيسات دريايي انتقاد كرد و گفت: سيستم بانكي فعلا هيچ حمايتي در زمينه دريايي انجام نداده و شركت تاسيسات درايي نيز به همين لحاظ نتوانسته  امتيازات مربوط به بخش مالي و فايناس خود را تقويت كند.

کد خبر 255277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha